Eπτά οι νεκροί του Norman Atlantic- Φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους

Eπτά οι νεκροί του Norman Atlantic- Φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους Facebook Twitter
1

Η επιχείρηση διάσωσης των επιβατών του πλοίου Norman Atlantic ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με το ιταλικό λιμενικό. Ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι διευκρίνισε ότι στο πλοίο παραμένει ο καπετάνιος και τέσσερις αξιωματικοί του πολεμικού ναυτικού.

"Όπως κάνουν οι σοβαροί κυβερνήτες, είναι ο τελευταίος που θα εγκαταλείψει το πλοίο", δήλωσε ο Ρέντσι αναφερόμενος στον πλοίαρχο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, επτά είναι οι νεκροί από τη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο, ενώ υπάρχουν φόβοι για δεκάδες αγνοούμενους, καθώς φέρονται να έχουν διασωθεί 433 άτομα από τα συνολικά 478 που μετέφερε το Norman Atlantic.

Όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τέσσερις νεκροί περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν την ιταλική ακτοφυλακή να έχει εντοπίσει δύο ακόμα σορούς.

Το πρώτο θύμα ήταν ένας έλληνας επιβάτης, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην προσπάθειά του να μετεπιβιβαστεί σε άλλο πλοίο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM
Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

Ελλάδα / Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

«Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, το 2010 έχουν γίνει μεγάλα έργα στη Σαντορίνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις και στον Αθηνιό και στο παλιό λιμάνι και στην Οία» εξήγησε ο κ. Λέκκας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Σύμφωνα με τις μαρτυρίες οι Έλληνες διασώστες έσωζαν πάνω από 5 άτομα τη φορά, ενώ οι Ιταλοί 1-2 ... επίσης το ιταλικό πλήρωμα δεν ασχολήθηκε καθόλου με τους επιβατες παρά οι λίγοι Έλληνες λοστρώμοι, επίσης οι Τούρκοι έσπρωχναν τους άλλους για να επιβιβαστύν, ενώ οι Ιταλικές αρχές άργησαν να ειδοποιήσουν τις ελληνικές κ γενικά δεν άφηναν να επέμβουν .....μπορεί να έχουμε τα χίλια ελαττώματα, αλλά τουλάχιστον διαθέτουμε μια ανθρωπιά που πάντα βγαίνει στην επιφάνεια στις δυσκολες ώρες Κρίμα για τους ανθρώπους που χάθηκαν ...