Επιδείνωση με βροχές και χιόνια

Επιδείνωση με βροχές και χιόνια Facebook Twitter
0

Βροχές κυρίως στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας προβλέπει για σήμερα η ΕΜΥ. Τα φαινόμενα αρχικά στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, αλλά σταδιακά και από τα δυτικά θα εξασθενίσουν.

Άνεμοι αρχικά από νοτιοδυτικές διευθύνσεις που τοπικά θα φθάνουν τα 8 με 9 μποφόρ, πολύ γρήγορα όμως από τα δυτικά και βόρεια στις περισσότερες περιοχές θα επικρατήσουν άνεμοι βόρειων διευθύνσεων και θα εξασθενίσουν. Η θερμοκρασία σε σταδιακή πτώση από τα βόρεια που το βράδυ θα γίνει αισθητή σε όλη τη χώρα.

Στην Αττική προβλέπεται άστατος καιρός κατά περιόδους νεφελώδης με βροχές και καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες που πιθανόν στα δυτικά και βόρεια να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων από το μεσημέρι. Ασθενείς χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα απο το βράδυ.

Άνεμοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 που γρήγορα θα γίνουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Θερμοκρασία από 9 εως 14 βαθμούς κελσίου. από το απόγευμα όμως θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα και χιόνια στα ορεινά, κυρίως στα ανατολικά. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ορεινά και θα σταματήσουν. Άνεμοι δυτικοί-νοτιοδυτικοί 5-7 μποφόρ που πολύ γρήγορα θα γίνουν βόρειοι-βορειοδυτικοί 6-8 Μποφόρ. Θερμοκρασία από 4-7 βαθμούς, με αισθητή πτώση από το βράδυ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ