ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

Πάνω από 140 επιβάτες έχουν διασωθεί - Ένας άντρας νεκρός

Πάνω από 140 επιβάτες έχουν διασωθεί - Ένας άντρας νεκρός Facebook Twitter
1
Πάνω από 140 επιβάτες έχουν διασωθεί - Ένας άντρας νεκρός Facebook Twitter

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση μέχρι και αυτή την ώρα η τεράστια επιχείρηση εκκένωσης του πλοίου Νοrman Atlantic.

Το ελληνικό υπουργείο ναυτιλίας επιβεβαίωσε στις 18:30 την είδηση για νεκρό στο πλοίο Norman Atlantic που νωρίτερα είχε μεταδώσει η ιταλική Corriere della Sera.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως  πρόκειται για άντρα, του οποίου όμως τα στοιχεία δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστά.



Τα ελικόπτερα που έχουν αναλάβει την αεροδιακομιδή των επιβατών είχαν μέχρι τις 17:30 το απόγευμα καταφέρει να απομακρύνουν δεκάδες επιβάτες ενώ έως τώρα οι διασωθέντες είναι πάνω από 140. Άμεση προτεραιότητα των σωστικών συνεργείων είναι να μεταφερθούν όσοι γίνονται περισσότεροι πριν προχωρήσει η νύχτα.

Νωρίτερα υπήρξαν πληροφορίες έπειτα από μαρτυρίες για εγκλωβισμένους οδηγούς στο γκαράζ του πλοίου, ωστόσο η εταιρεία διέψευσε την είδηση. Διάψευση έγινε επίσης από την εταιρεία και τις ιταλικές αρχές στην είδηση που ανέφερε πως το πλοίο έχει πάρει επικίνδυνη κλίση.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται από τα ιταλικά δίκτυα η επιχείρηση αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι αργά την νύχτα. Οι καιρικές συνθήκες εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο των διασωστών αν και όπως αναφέρεται ο καιρός παρουσιάζει μικρή βελτίωση.

 

Πάνω από 140 επιβάτες έχουν διασωθεί - Ένας άντρας νεκρός Facebook Twitter

Σε επιφυλακή είναι τα νοσοκομεία στην Κέρκυρα για να υποδεχτούν τους διασωθέντες. Το συντονισμό έχει το κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ρώμης, ενώ δύο ελικόπτερα που απογειώθηκαν από την Κέρκυρα δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν το πλοίο. Στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 7 μποφόρ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της ναυλώτριας εταιρείας ΑΝΕΚ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η φωτιά διατηρείται στο πλοίο σε μειωμένα επίπεδα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει μέχρι στιγμής κάποιος ιδιαίτερος κίνδυνος, ενω τόνισε ότι η μετεπιβίβαση των επιβατών του πλοίου συνεχίζεται με καλούς ρυθμούς, λόγω συμμετοχής των ελληνικών ελικοπτέρων «super puma» που έχουν δυνατότητα να μεταφέρουν τέσσερα άτομα το καθένα.

Αναλυτικότερα, στο σημείο βρίσκονται τρία ρυμουλκά και άλλα παραπλέοντα σκάφη και είναι σε εξέλιξη η μεταφορά όλων των επιβατών από ελικόπτερα της ιταλικής ακτοφυλακής στο επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «cruise europa». Δέκα Έλληνες και δύο Ουκρανούς επιβαίνοντες του NORMAN ATLANTIC έχει περισυλλέξει και μεταφέρει στο πλοίο CRUISE EUROPE, μέχρι στιγμής, το πρώτο Σούπερ Πούμα της Πολεμικής Αεροπορίας. Στην περιοχή μεταβαίνει και δεύτερο Σούπερ Πούμα για να συμμετάσχει στην επιχείρηση απεγκλωβισμού.

1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΜΑΪΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει ο συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

Ελλάδα / Δίκη για Μάτι: «Θα έρθουν κι άλλα Τέμπη» λέει συγγενής θύματος που πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο

«Σκοτώνεις 104; Πλημμέλημα και πας σπίτι σου με 10 ευρώ την ημέρα» σχολιάζει συγγενής θύματος στο Μάτι που προσήχθη αφού πέταξε καρέκλα στο δικαστήριο με το άκουσμα της απόφασης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Στην εθνική οδό Κορίνθου Πατρών πιθανόν να κινδυνεύουν περισσότερες ζωές τώρα. Εάν τα κανάλια περιέγραφαν λεπτό προς λεπτό τι γίνεται σ' αυτόν το δρόμο θα κρατούσαμε την αναπνοή μας. Εκεί από το μεσημέρι από τη στιγμή που το πλοίο περιστοιχίστηκε από όλων των λογιών τα διασωστικά ο κίνδυνος πέρασε. Τα σούπερ πούμα με τα κομάντο μοίρασαν σε όλους ό,τι χρειάζονται για να προστατευθούν από τα κρυοπαγήματα και μεταφέρουν πρώτα εκείνους που αρχίζουν να μην αντέχουν.Υ.Γ. Κόψε κάτι Βαρβιτσιώτη. Ούτε αυτά που βλέπεις στην οθόνη μπροστά σου δεν ξέρεις τι είναι.