Έρχονται τσουχτερό κρύο και χιόνια

Έρχονται τσουχτερό κρύο και χιόνια Facebook Twitter
0

Χιόνια στις ημιορεινές και ορεινές περιοχές στη Β. Ελλάδα και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Τσουχτερό κρύο αναμένεται τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς οπότε και θα κορυφωθεί η επιδείνωση του καιρού. Τα πρώτα χιόνια, ακόμα και στα πεδινά της κεντρικής και νότιας Ελλάδας.

Η πρώτη επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα Σάββατο, με πτώση της θερμοκρασίας κυρίως στα κεντρικά και βόρεια, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η αναλυτική πρόγνωση του καιρού έχει ως εξής :

Μακεδονία-Θράκη

Αρχικά νεφώσεις με βροχές ,χιόνια στα ορεινά και σε ημιορεινές περιοχές. Πολύ γρήγορα τα φαινόμενα στην δυτική και κεντρική Μακεδονία θα σταματήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Μέχρι το βράδυ θα υπάρχει βελτίωση του καιρού και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ εκτός από την κεντρική Μακεδονία που θα πνέουν με 5 ως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 9 βαθμούς Κελσίου, στη δυτική Μακεδονία θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη. 

Νησιά Ιονίου. Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά της Ηπείρου. Γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με 4 έως 5 μποφόρ και στο Ιόνιο με 6 έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους  3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Θεσσαλία, Αν, Στερεά, Εύβοια, Α. Πελοπόννησος

Αρχικά νεφώσεις με ασθενείς βροχές στις βορειότερες περιοχές. Βαθμιαία και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.  Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με βορειοδυτικοί 3 έως 5 μποφόρ και τοπικά στις Σποράδες με 6 έως 7 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα Βόρεια θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη. 

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες  
Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί με 4 έως 5 μποφόρ και βαθμιαία θα γίνουν βόρειοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς Κελσίου 

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες πιθανόν πρόσκαιρα ισχυρές. 
Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις με 4 έως μποφόρ. 
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 17 βαθμούς Κελσίου. 

Αττική

Αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές . Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικά με 3 έως 4 μποφόρ και βαθμιαία βόρειοι με 3 έως 5 μποφόρ. Ανεμοι δυτικοί 3-4 και βαθμιαία βόρειοι 3-5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Αρχικά νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενείς βροχές και πιθανόν στα γύρω ορεινά λίγα χιόνια .Βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί και αναμένεται ηλιοφάνεια. 
Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 5 έως 7 μποφόρ και το απόγευμα αναμένεται να εξασθενήσουν.   Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου. 

Την Κυριακή οι άνεμοι θα γυρίσουν σε νοτιάδες και θα ανέβει λίγο η θερμοκρασία, ενώ τη Δευτέρα θα αρχίσει νέα πτώση της θερμοκρασίας από τα βόρεια προς τα νότια, που τις παραμονές της Πρωτοχρονιάς θα δώσει τη θέση της σε μεγάλη επιδείνωση του καιρού.

Όπως εξηγεί στο ΑΜΠΕ ο μετεωρολόγος του Τμήματος Προγνώσεων της ΕΜΥ, Παναγιώτης Γιαννόπουλος, τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται να είναι οι θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο, που θα φτάσουν τα 7-8, ίσως και 9 μποφόρ, η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας που θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, ο ισχυρός παγετός στα βόρεια και τα χιόνια ακόμα και σε περιοχές της κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

Ελλάδα / Γιάννης Καλλιάνος: «Το καλό παιδί τελείωσε, δεν σκαμπάζω από τις γλυκανάλατες ανακοινώσεις του Αττικόν»

«Δεν φταις εσύ», ανέφερε ο μετεωρολόγος για τον Άδωνι Γεωργιάδη και αποκαλύπτει όλο το παρασκήνιο για την καθυστερημένη εισαγωγή του πατέρα του στη ΜΕΘ
NEWSROOM
Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM