Έρχεται ο υπολογισμός ενσήμων με ένα κλικ

Έρχεται ο υπολογισμός ενσήμων με ένα κλικ Facebook Twitter
2

Με ένα μόνο κλικ θα μπορούν από τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι να αποκτήσουν το ηλεκτρονικό τους ατομικό βιογραφικό ενώ θα έχουν και άμεση πρόσβαση στα στοιχεία τους, έτσι ώστε να μπορούν να παρακολουθούν την καταγραφή των ενσήμων τους.

Πρόκειται για το σύστημα «Ατλας» το οποίο ο υπουργός Εργασίας χαρακτήρισε ως « το μεγαλύτερο επίτευγμα στον χώρο της κοινωνικής ασφάλισης», κάνοντας λόγο  για ιστορική ημέρα για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

«Στο εξής κάθε εργαζόμενος, θα έχει τη δυνατότητα από τον προσωπικό του υπολογιστή να βλέπει με κάθε λεπτομέρεια το δικό του "ασφαλιστικό βιογραφικό", να ενημερώνεται γιατί ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, η επιβεβαίωση της ασφαλιστικής ικανότητας πραγματοποιείται ηλεκτρονικά για 10 εκατομμύρια ασφαλισμένους και τα έμμεσα μέλη τους, ενώ προβλέπεται και η δημιουργία εθνικού μητρώου εργοδοτών, προκειμένου να χορηγείται ηλεκτρονικά η ασφαλιστική ενημερότητα και η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος, ακόμη και να υπολογίσει την σύνταξή του. Σύντομα η καταβολή της πρώτης σύνταξης θα είναι ζήτημα λίγων ημερών» τόνισε ο κ. Βρούτσης.

Ψηφιοποιημένο είναι πλέον το ασφαλιστικό ιστορικό των εργαζομένων από την 1η Ιανουαρίου του 1994 ενώ μέχρι το τέλος του 2015 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το 100% της καταγραφής και για τα έτη πριν το 1994.

Παράλληλα εντός του νέου χρόνου ολοκληρώνεται και η δημιουργία του Ενιαίου Κέντρου Απονομής Συντάξεων, μέσω του οποίου, θα εκδίδονται οι συντάξεις για όλα ανεξαιρέτως τα ταμεία σε λίγες μόλις μέρες, όπως είπε ο υπουργός.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΗΔΙΚΑ Χρήστο Χάλαρη, οι ασφαλισμένοι, «αρκεί μόνο να επισκεφθούν την ηλεκτρονική διεύθυνση www.atlas.gov.gr, να επιλέξουν «Ασφαλιστικό Βιογραφικό» και να καταχωρήσουν τους κωδικούς τους στο Τaxis και τον ΑΜΚΑ τους.

Στην οθόνη τους θα εμφανιστούν συνοπτικά τα διαστήματα ασφάλισης σε κάθε φορέα ενώ με την εκτύπωση θα δουν αναλυτικά όλες τις εγγραφές για κάθε φορέα, έχοντας έτσι τη δυνατότητα να υπολογίσουν το συνολικό χρόνο ασφάλισης τους , να διαπιστώσουν έγκαιρα πιθανές ελλείψεις ή σημεία που χρήζουν διόρθωσης αλλά και να παρακολουθούν από εδώ και στο εξής κάθε μήνα την απρόσκοπτη ενημέρωση του λογαριασμού τους.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
ουάου, μετά από δεκαετίες κωλυσιεργίας και δεκάδες φαγωμένα εκατομμύρια μπορούμε να καυχόμαστε για τα αυτονόητα. τώρα βέβαια, τι σόι σύνταξη θα πάρουμε (ΑΝ πάρουμε δηλαδής) παραμένει η ερώτηση για τους μελλοντολόγους.