Διαγράφηκαν 80 χιλιάδες «αιώνιοι» φοιτητές

Διαγράφηκαν 80 χιλιάδες «αιώνιοι» φοιτητές Facebook Twitter
35

Στη διαγραφή 80 χιλιάδων «αιώνιων» φοιτητών προχώρησαν οι πρυτανικές αρχές των πανεπιστημίων και τεχνολογικών ιδρυμάτων με τους 50 χιλιάδες από αυτούς να διαγράφονται από το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η διαδικασία συνεχίζεται και αναμένεται τους επόμενους μήνες οι διαγραμμένοι να φτάσουν τις 150 χιλιάδες.

Σύμφωνα το «Εθνος», περίπου 25 χιλιάδες φοιτητές πληρούσαν τις προϋποθέσεις της σχετικής ρύθμισης του υπουργείου Παιδείας και θα συνεχίσουν τις σπουδές. έχοντας τη δυνατότητα με διπλές εξεταστικές που θα ολοκληρωθούν τον Φεβρουάριο, να δώσουν τα τελευταία μαθήματα που χρωστούν.

35

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

12 σχόλια
Ως αιωνια φοιτητρια , στελεχος πολυεθνικης με καλη θεση, δεν θεωρω οτι τα 2 μαθηματα που χρωσταω με κανουν λιγοτερο ικανη για την δουλεια που κανω. Εχω δει παιδια με διδακτορικα που δεν μπορουν να ανταποκριθουν σε μια ανταγωνιστικη αγορα και αποφοιτους λυκειου να διαπρεπουν. Ολα ειναι σχετικα...Αν ενας γιατρος παρει το πτυχιο του μετα απο 20 χρονια και την ειδικοτητα μετα απο αλλα 20....ε ισως να σκεφτω αν θα κατσω να με χειρουργησει..λεμε τωρα..Αλλα οπουδηποτε αλλου;;; Στην ιδιωτικη αγορα πουλας το ακαδημαικο σου background αλλα και την προσωπικοτητα σου και την εμπειρια σου. Ενας αριστουχος πτυχιουχος δεν ειναι κατα αναγκη καλυτερος επαγγελματιας απο εναν αιωνιο φοιτητη...εχω δει πολλακις το αντιθετο. Οποτε ολα ειναι σχετικα, ας μην τα τσουβαλιαζουμε...Οσο για τα συγγραμματα κλπ, εννοειται οτι πλεον τα αγοραζω πραγμα που σημαινει εσοδα για τους συγγραφεις καθηγητες και οχι εξοδα!!!!
Να υποθεσω τοτε, αγαπητη Λολοκα, αιωνια φοιτητρια και επιτυχημενο στελεχος πολυεθνκης,οτι δεν ενδιαφέρεσθε πια για το πτυχιο σας και αρα, συμφωνείτε να διαγραφείτε ούτως ώστε να συνεχισετε τη επιτυχημενη καριερα σας. Αν όμως θελήσετε ποτε να σπουδασετε, ξερετε που θα πατε. Σε καποιο πανεπιστημιο οπου η φοιτηση θα είναι προαπαιτουμενο, αν θελετε πραγματι να εμπλουτισετε τις γνωσεις και την καριερα σας. Και, ξερετε, δεν εναι μονο οι ιατρικες γνωσεις που σκουριαζουν μετα από 20 χρονια. Αν ασχολούσασταν λιγο περισσοτερο με την οποια επιστημη σας, ισως να το ειχατε καταλαβει και αυτό...
Ένας αριστούχος πτυχιούχος (ετυμολογικά αυτό σημαίνει ότι πήρε πτυχίο με άριστα), ΕΙΝΑΙ κατά ανάγκη καλύτερος επαγγελματίας από έναν αιώνιο φοιτητή, καθώς ένας αιώνιος φοιτητής δεν είναι συνεπής ούτε υπεύθυνος (επαγγελματικά πάντα, αν και πιθανότατα θα ισχύει και γενικά).Όπως και να'χει, δε βλέπω το λόγο να μη διαγραφούν όλοι οι αιώνιοι φοιτητές. Γιατί να υποβαθμίζονται τα Πανεπιστήμια ΚΑΙ γι' αυτούς; Ήδη έχουν τα κόμματα για αυτό.
Αν και δεν τους λυπάμαι καθόλου(και μάλλον ούτε και οι ίδιοι), δεν καταλαβαίνω σε τι μπορεί να βοηθήσει τωρα αυτό, αφού όντως δεν κοστίζουν. .Θα μου πείτε ότι κάποια στιγμή έπρεπε να γίνει . Όμως τόσα χρόνια ποιος από αυτούς ενδιαφέρθηκε για το θέμα αυτό; Δεν ειχαν τοτε συμφέρον προφανώς..Το πρόβλημα δεν είναι τα χρήματα που κοστίζουν οι αιώνιοι αλλά το πρόβλημα που δημιουργειται από τους τόσους πτυχιούχους..Το πτυχίο πανεπιστημιου δεν είναι απλη υποθεση και χάνεται η αξία του όταν δίνεται άπειρος χρόνος για να το αποκτήσει κανείς. .Αν δίνει κανείς ένα μάθημα το εξάμηνο και το περάσει με αντιγραφή/σκονακι ή και διάβασμα, κάποια στιγμή θα πάρει πτυχίο. .Ομως το αξίζει το πτυχίο αυτό; Αξίζει να βγει στην αγορά εργασίας και να ψάξει για δουλειά απέναντι σε εκείνον που προσπάθησε και κατάφερε να τελειωσει στα 4-6 χρόνια; Κατά τη γνώμη μου δεν γίνεται να παίρνει πτυχίο ο καθένας παρά μόνο αυτός που το θέλει πραγματικά. .Αν το θες, κάπως το κανονιζεις και τελειώνεις..Πλέον έχει γίνει το κακό.Πολλοι πτυχιουχοι ανεργοι αλλα πολυ λιγοτεροι αυτοι που πηραν το πτυχιο τους με εντατικη και πραγματική προσπάθεια. .
Καλα, κε/κα oddlabs, τα εχουμε ξαναγραψει 100 φορες το τι πειραζε, εσεις που ήσασταν σε εκεινους τους διαλογους? Υποβαθμιση σπουδων, παραγωγη πτυχιούχων της πλακας μετα από δεκαετιες με τη βαση, αιωνιοι που ενοικιαζαν τα δωματια τους, εκαναν κουμαντο ως κομματικοι φοιτητοπατερες, αναγκη προυπολογισμου πολύ περισσοτερων υπαλληλων, συγγραματων, αιθουσών για πλασματικους στην ουσια αριθμούς φοιητητων, κλπ. Δε θα επεκταθώ περισσοτερο, βαριέμαι.Επιτελους λοιπον, να αρχισει ένα ξεκαθαρισμα και να επανελθει η λογικη του πλανητη Γη και οσον αφορα τη λειτουργεια των Ελληνικων πανεπιστημιων.
Τα στελέχη δεν είναι αιώνιοι.Είναι άτομα τα οποία παίρνουν ένα πτυχίο και μεταπηδούν σε άλλη σχολή και μετά σε παράλλη,μέχρι να φτάσουν τα 30-35 και μετά να περάσουν από την νεολαία στο κόμμα τους.Ο προϋπολογισμός περισσότερων υπαλλήλων προκύπτει από που;Συγγράματα δικαιούσαι ΈΝΑ για κάθε μάθημα,δεν παίρνεις καμιά 20αριά να τα κάνεις συλλογή.Αν κατά λάθος πάρεις 2ο,υποχρεούσαι είτε να το επιστρέψεις είτε το πληρώνεις στο κανονικό του αντίτιμο πριν πάρεις πτυχίο.Οι αίθουσες είναι προκαθορισμένες και δεν πάνε αναλογικά με τον αριθμό των φοιτητών.Οι σπουδές δεν υποβαθμίζονται λόγω αιωνίων.Λόγω ελλείψεων υποβαθμίζονται σε υλικοτεχνική υποδομή και εκπαιδευτικό προσωπικό.Παραγωγή πτυχιούχων της πλάκας μετά από δεκαετίες,ενώ οι περισσότεροι είχαν βρει ήδη δουλειά στον κλάδο τους και είναι μια χαρά επαγγελματίες;Γιατί ως γνωστόν την δουλειά ουσιαστικά την μαθαίνεις στην σχολή και όχι όταν βγεις έξω.Όχι πως στην σχολή πας για να πάρεις κάποιες θεωρητικές γνώσεις.Πιάσατε τις 10 από τις 100000000 περιπτώσεις εστιακών και τις ανάγατε σε κανόνα.Παρεμπιπτόντως,οι εστιακοί τρώνε σούτο μετά από κάποια χρόνια.Πλέον τρώνε σούτο και εντός του ορίου σπουδών γιατί πρέπει να σκάνε και ενοίκιο και αρκετοί δεν έχουν(παράλογο το να είσαι εστιακός και να μην έχεις να δώσεις ενοίκιο ε;)Καλά τα όσα λέτε για να πασπαλίσετε με "ορθολογισμό" τα όποια επιχειρήματα,αλλά απέχουν από την πραγματικότητα.
Αγαπητε Captain Harlock, ειδατε που το μαντεψα ότι ειτε φοιτητης? Θα σας προτεινα, λοιπον, να επικεντρωθείτε στις σπουδες σας, ενας από τους λογους της υποβάθμισης των οποιων ηταν ΚΑΙ οι αιωνιοι φοιτητες, η υπαρξη των οποιων είναι αποτελεσμα της στρεβλης διοικησης των πανεπιστημιων επι δεκαετιες, με σημαντικη ευθυνη ΚΑΙ της αριστερας.Παραδεχθειτε το, η παρουσια αωνιων μεταξυ ολων των κομματικων φοιτητικων παρατάξεων είναι σημαντικη. Υπηρχε όταν εγω ημουν φοιτητης, 20 χρονια πριν και υπαρχει ακομη (αλλα δεν θα υπαρχει για πολύ, βαζετε στοίχημα?)Οσο ειστε εσεις οικονομολόγος και μιλατε για προϋπολογισμούς, άλλο τοσο είμαι κι εγω, αγαπητε.Οσο για τα πανεπιστημια του εξωτερικου (σε ένα εκ των καλυτερων της Ευρώπης, δημοσιο βεβαια, στο οποιο σπουδασα κι εγω) η γνωση δεν αντιμετωπίζεται ως εμπορευμα αλλα ως αυτο που είναι, δηλαδή γνωση. Τα περισσοτερα πανεπιστημια του εξωτερικου αλλωστε δεν είναι ιδιωτικα. Εσεις ομως, αφου τοσο μισειτε την πραγματικη Παιδεια και την υποβιβάζετε σε ιδιωτικη παραπαιδεια, προφανως σας ικανοποιει το επιπεδο των δημοκρατικα κατειλημενων και δυσλειτουργικων Ελληνικων πανεπιστημιων που παραγουν σε μεγαλο βαθμο τενεκέδες ξεγάνωτους που παιρνουν τη βαση μετα από κατ-επιφασιν σπουδες δεκαετιων σε κατειλλημενες σχολες, με κομματικες διοικησεις και φοιτητικες παραταξεις που χτιζουν τους καθηγητές στα γραφεια τους, ούτως ώστε μετα να βουν μια θεση στην κρατικη και κομματικη γραφειοκρατια.Το ξαναλεω, καλως ηρθατε στον πλανητη Λογικη. Ουτε καν μια πιθανη νικη του Συριζα (την οποια μαλλον ευχεσθε,εχω δικιο?) δεν προκειται να αλλαξει τη νεα πορεια που πλεον παιρνουν τα πανεπιστημια.
Η αλήθεια είναι Σπυρίδωνα πως κατάντησε κουραστικό από τις πρώτες 200 φορές που μου το κοπανήσατε το «θες να βγει ο ΣΥΡΙΖΑ».Δίκη προθέσεων θα μπορούσα να κάνω κι εγώ.Τσάμπα είναι.Αλλά είναι 50-50 οι πιθανότητες να βγω σωστός.Κι εσείς βγήκατε λάθος.Για τους προϋπολογισμούς μιλάω γιατί απλούστατα αυτά που λέτε δεν στέκουν.Δεν παίρνουν τα ΑΕΙ λεφτά αναλόγως με τα κεφάλια.Αντιθέτως τα κεφάλια που μπορούν να μπουν στα ΑΕΙ πάνε αναλόγως με τον προϋπολογισμό.Πραγματικά θα ήθελα να μάθω ποιο είναι αυτό το πανεπιστήμιο του εξωτερικού το οποίο είναι δημόσιο,τσάμπα και δεν σε ξεπατώνουν.Γιατί εγώ έχω και άλλη εικόνα,όπου βάζουν φοιτητές να κάνουν την δουλειά και αμοίβονται για τους κόπους οι καθηγητές(στην Ιταλία ας πούμε).Στην Γαλλία βάζουν φοιτητές να δουλεύουν σε πρακτική 10ωρα και δεν τους πληρώνουν σεντ.Οπότε πείτε μου Σπυρίδωνα,σε ποιο κολοσσιαίο Πανεπιστήμιο σπουδάσατε;Και το κυριότερο:με τι κεφάλαιο πήγατε εκεί;Και για πείτε μου επίσης:Σε αυτά τα κορυφαία Πανεπιστήμια χωρίς αιωνίους,κάτι πτυχία μεσαιωνικής ιστορίας π.χ.,τι αντίκρυσμα έχουν;Δεν λέω πως κακώς υπάρχουν.Αλλά εδώ πέρα θα θέλατε να τα κλείσουν γιατί παράγουν ανέργους(ή τενεκέδες ξεγάνωτους όπως κομψά το θέτετε).Το τι εστί πραγματική Παιδεία και τί όχι,Σπυρίδωνα,σηκώνει πολύ κουβέντα.Καθώς επίσης και ποιες είναι οι συνθήκες που την διαμορφώνουν.Τα λογύδρια για κομματικές νεολαίες ξανά και ξανά και ξανά,πλέον μου ακούγονται σαν απλό μουρμούρισμα.Ειδικά όταν είναι στοχευμένα(όλως περιέργως ε)σε νεολαίες αριστερών κομμάτων.Οι δεξιές νεολαίες που είναι τίγκα στο ρουσφέτι,δεν μας πειράξανε,έτσι;Ξαναλέω:αν θέλετε να τα πείτε να ξεσκάσετε καλώς.Τα μεγάλα εξάμηνα που έχω δει πάντως είναι κάτι άνθρωποι που ουδεμία σχέση έχουν με κόμματα,απλά κάναν οικογένειες ή διέκοψαν λόγω οικονομικών δυσχερειών κλπ κλπ..Κάτι μου λέει πως δεν ξέρετε τι σημαίνουν αυτά τα 2 που ανέφερα.Αιώνιος φοιτητής δεν είσαι επειδή δεν τελειώνεις στα 4-5-6 χρόνια,αλλά άμα κάνεις καμιά 15αριά.Νομίζω ότι μάλλον πρέπει να το ξεσκαρτάρετε λίγο στο μυαλό σας,αν θέλετε να μιλάμε στο ίδιο επίπεδο.
Αγαπητε Captain Harlock, αφου λοιπον θελετε να διαλεχθουμε ακομη λιγο, αντι να επικεντρωθείτε στις σπουδες σας, οριστε.Οι προυπολογισμοι διαμορφώνονται παντου στον κοσμο αναλογα με τον αριθμο διδασκόντων και διδασκομενων. Όταν υπολογιζω ότι θα εχω χ φοιτητες, τοτε μου χρειαζονται ζ αριθμος καθηγητών, διοικητικου προσωπικου, κτιριακου εξοπλισμου, κλπ. Απλα μαθηματικα είναι, αγαπητε!Για το Συριζα το ανεφερα μια και μονη φορα στη τριτη μου απαντηση σε εσας. Εκτος και αν συνδιαλέγεσθε μαζι μου χρησιμοποιοντας αλλα ψευδωνυμα, πραγμα που ουδόλως μπορω να αποκλεισω.Σπουδασα στο University College of London (UCL) αφου τελειωσα τις σπουδες μου στην Αθηνα και πηρα το MSc μου από το London School of Hygiene and Tropical Medicine. Προσπαθήστε να διαχωρησετε στο μυαλο σας τα αυτοδιοικούμενα δημοσια από τα ιδιωτικα πανεπιστημια, δεν θα επρεπε να σας μπερδευει τοσο. Δημοσιο δε σημαινει ουτε εντελως δωρεαν ουτε και χαβαλές, μην μπερδευεσθε από την κατασταση που επικρατει στην Ελλαδα. Και η γνωση, αγαπητε, σημαινει ξαπατωμα, λυπαμαι που θα σας απογοητευσω. Τα πτυχια εκει δε χαριζονται και οι φοιτητες δεν μπαινουν με τη βαση ουτε βγαινουν με τη βαση. Α, ο προυπολογισμος μου, εφ-οσον βλεπω ότι σας ενδιαφερει το θεμα, πληρωθηκε εν μερει από το μισθο μου (HIV προγράμματα στην Αφρικη) και εν μερει από τη ΜΚΟ που με σπονσοραρισε (όχι από τον μπαμπα των ΒΠ που ισως φανταστηκατε).Τελος, όταν μιλω για κομματικες νεολαιες, εννοω ΟΛΕΣ και όχι μονο τις αριστερες. Επιτίθεμαι όμως κυριως στις αριστερες γιατι αυτές, συνολικα μεταξυ τους, είναι η πλειοψηφια και γιατι αυτές είναι που υποστηριζουν φανατικα το υπαρχον συστημα, που μεχρι προτινος εξασφαλιζε τα προνομια τους και το κρατος εν κρατει που εχτισαν στα πανεπιστημια από το 1974 και μετα. Ελπιζω να απαντησα σε ολες τις ερωτήσεις σας, καλη δυναμη, επιστρατεψθε τη λογικη σας και προσδεθειτε γιατι η προσγειωση ισως είναι αποτομη για νεαρους της ιδεολογιας σας.
Νομίζω ότι ήρθε η ώρα κάποια στιγμή να σοβαρευτείτε Σπυρίδωνα και να αφήσετε κατά μέρους τις νουθετήσεις προς άλλους σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν.Τον ελεύθερο χρόνο του ο καθένας μπορεί να τον περάσει όπως θέλει,ακόμα και να μπει μισή ώρα σε ένα σάιτ και να γράψει 5 σχόλια,είτε λέγεται lifo,είτε youtube,είτε οτιδήποτε.Ειδάλλως,με την ίδια λογική,κι εσείς τι δουλειά έχετε-επιστήμων άνθρωπος-να γράφετε σχόλια και όχι να ερευνάτε ή γενικά κάτι που έχει να κάνει με τον κλάδο σας.Τέλος,να με συγχωρείτε,δεν ήξερα πως το ψευδώνυμο σtη lifo είναι υποχρεωτικά μέσω συμβολαίου να παραμένει το ίδιο και να μην μπορείς να το αλλάξεις.Ο λογαριασμός δεν είναι τωρινός,δεν έχει 5 σχόλια.Καλό αυτό που υπονοείτε βεβαίως,αλλά η αλήθεια είναι πως με ένα search 2 profile με το όνομα Spyridon εμφανίζονται.Δεν νομίζω(και πάλι με μια κάποια ανώτερη ΛΟΓΙΚΗ που θεωρείτε και βαυκαλίζεστε μονίμως πως κατέχετε)να σας τιμάει.Εν αντιθέσει,εγώ απλά άλλαξα το όνομα από DelusionsEnd σε Captain Harlock(βοήθησα αρκετά έτσι;)στο ίδιο προφίλ.Θέμα αισθητικής,γούστου κλπ..Ήθελα να αλλάξω username και το έκανα.Μου επιτρέπετε;Ή πρέπει να ζητήσω άδεια και για αυτό από εσάς και την λογική σας;Όσον αφορά τώρα το παντελώς δωρεάν,μην ανησυχείτε.Ούτε στην Ελλάδα ισχύει.Απλά δεν πληρώνεις δίδακτρα.Τα λοιπά που γράψατε εξηγούν πανέμορφα το γιατί πήγατε εκεί που πήγατε και σπουδάσατε σε χρόνο dt.Αν όλοι είχαμε υποτροφίες αγαπητέ από ΜΚΟ και πληρωνόμασταν κατά την διάρκεια των σπουδών μας από προγράμματα των ιδρυμάτων,θα το τελειώναμε το ρημάδι μέσα σε 2 χρόνια και όχι σε 4 ή 5 που είναι το μίνιμουμ.Αλλά δυστυχώς δεν έχουν όλοι αυτές τις δυνατότητες,ούτε διασυνδέσεις με ΜΚΟ,και δεν είναι τυχαίο,ήδη από τα χρόνια της 2οβάθμιας.Μπαμπάς ΒΠ ίσως όχι.Σίγουρα όμως δεν είστε και φτωχοδιάβολος.Και δεν είστε ο μόνος άνθρωπος στον πλανήτη Σπυρίδωνα και οι υπόλοιποι δεν οφείλουν να σας υπηρετούν όντας ανεκπαίδευτοι σκλάβοι.Και κύριε μου,η απόκτηση γνώσης,δεν είναι ξεπάτωμα.Η απόκτηση γνώσης,είναι χαρά.
Είναι εντυπωσιακο το πως πεφτουν οι μασκες με λιγη πιεση, αγαπητε Delusions End/ Captain Harlock! Ειδατε ότι εγω, αντίθετα με πολλους αλλους, δεν αλλαζω το προφιλ μου ενώ αλλοι, όταν ρεζιλεύονται με καποια σχολια τους, ανακρουουν πρυμνα....Ετσι λοιπον, η δουλεια στην Αφρικη και το σπονσοραρισμα ΜΚΟ θεωρείται κι αυτό συστημικο. Ζητω η επανασταση αγαπητε!Και θα το ξαναπω, η συμβουλη μου είναι να επικεντρωθείτε στθσ σπουδες σας, αγαπητε.Α, και δε σας χατακτηρισα ποτε Συριζαιο, δε θυμαστε καλα. Μαλλον προς το σταλινισμο σας καταχωρησα. Αυτά και, χαιρετισμους στα σογια, να μου τους φιλισετε!
Συγγνώμη τι;Κύριε Σπυρίδωνα.2 προφίλ έχετε εσείς.Όχι εγώ.Εγώ ένα έχω.Δεν είμαι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που αλλάζει username.Προσοχή,username,όχι να κάνω άλλον λογαριασμό.Τα σχόλια μου είναι όλα εδώ,καταχωρημένα σε αυτόν τον λογαριασμό και φαίνονται.Ποιο ρεζίλεμα;Παλιακή αντιμετώπιση ακόμα και στην χρήση forum;Τσκ τσκ τσκ...Ακόμα και αυτά τα αυτονόητα πρέπει να σας εξηγήσουν αγαπητέ;Όσο για το σταλινικός,τι να πω.Οι σταλινικοί με αποκαλούν αναρχικό.Δεν χρωστάω και να απολογηθώ,αλλά τα πιστεύω μου είναι καθαρά δικά μου και ειλικρινά δεν θα τα βρείτε με το να τους βάζετε ταμπέλες. :)
Αγαπητε Captain HarlockΓια ποια στελεχη μιλατε και ποτε μιλησα εγω για στελεχη?Οι υπαλληλοι ενός πανεπιστημιου και ο ολος προυπολογισμος του βασιζεται στον αριθμο των φοιτητών του. Με άλλο προυπολογισμο και προγραμματισμο (αιθουσων, διδασκόντων, διοικητικου προσωπικου, κλπ) ξεκινάς όταν πιστευεις οτι θα εχεις 100000 φοιτητες και με αλλον οταν θα εχεις 60000. Τι είναι αυτό που δεν καταλαβαίνετε?Οι σπουδες δεν υποβαθμίζονται λογω αιωνιων? Και τοτε γιστι αυτοι δεν υπαρχουν πουθενα σε κανενα σοβαρο πανεπιστημιο του κοσμου και υπαρχουν μονο σε εμας? Μηπως υπαρχει καποιος λογος που αλλα πανεπιστημια δεν δεχονται να εχουν αιωνιους φοιτητες και μηπως αυτό εχει να κανει με σοβαροτητα, επιπεδο και ποιοτητα σπουδων? Για σκεφτείτε το λιγο.Οι πτυχιούχοι της πλακας, αγαπητε, την μονη δουλεια που εχουν μαθει να κανουν είναι συνδικαλισμος, που αργοτερα το εξαργυρωνουν στα κομματικα οργανα που μεταπηδουν και στους διορισμούς στο δημοσιο, για το οποιο και προετοιμαζονταν όλα αυτά τα χρονια. Κατά την αποψη σας λοιπον, η φοιτηση στο πανεπιστημιο δε χρειαζεται, αφου τα μαθαίνουμε ολα στην πιατσα. Συγχαρητηρια, ειστε μηπως και φοιτητης να υποθεσω?Οσον αφορα την κακοδιαχειρηση και τα περιστατικα διαφθορας των εστιακών, υπηρξαν περιπτωσεις επινοικιασης που διαρκουσε 15 χρονια, εφημερίδες διαβαζετε? Παλι καλα, παντως, που το αποδέχεσθε.Και για να τελειωνω. Καλως ηρθατε, κι εσεις και αλλοι, εστω καθυστερημενα, στον πλανητη Λογικη. Λυπούμαι που θα σας στενοχωρησω αλλα ο δρομος προς τον πλανητη Λογικη δε εχει επιστροφη στην παρανοια, προσδεθειτε λοιπον!
Μιλάς για αιώνιους φοιτητές και πως αυτοί είναι όλοι κομματικά στελέχη(«έκαναν κουμάντο ως φοιτητοπατέρες»,γράφεις).Λογικά άλματα,δεν γίνονται δεκτά σαν επιχειρήματα.Μιλάω για επαγγελματίες στον κλάδο τους,και (όλως περιέργως, για εσάς φαντάζομαι)ιδιωτικούς υπάλληλους κατά πλειοψηφία.Οπότε δεν καταλαβαίνω για τι μιλάτε.Αν θέλετε να πείτε κάτι και πρέπει να βρείτε πως να το χώσετε μέσα στην όλη συζήτηση για να το βγάλετε από μέσα σας,καλώς.Αλλά μην μου το παρουσιάζετε σαν επιχείρημα.Βεβαίως και είμαι φοιτητής.Εσείς από πότε γίνατε οικονομολόγος ή πρύτανης πανεπιστημίου ώστε να μιλάτε και για προϋπολογισμούς πανεπιστημίων και το πως βγαίνουν;Γιατί οι λόγοι που προτείνετε,μπάζουν(πρακτικά).Οι προϋπολογισμοί είναι κομματάκι fixed.Διεφθαρμένοι εστιακοί;Ναι πως και μαφία μην σου πω...Ξαναλέω.Πήρατε τα 10 περιστατικά και τα κάνατε κανόνα.Τέλος,Σπυρίδωνα,όχι.Στο εξωτερικό δεν είναι πως δεν υπάρχουν αιώνιοι λόγω σοβαρότητας σπουδών.Οι λόγοι είναι πως η γνώση αντιμετωπίζεται σαν εμπόρευμα στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τα οποία έχεις στο μυαλό σου φαντάζομαι.
Φτου ! Μόλις έπεσαν κατακόρυφα τα ποσοστά των διαφόρων αριστερών φοιτητικών παρατάξεων. Πάλι καλά όμως που στις φοιτητικές εκλογές ο καθένας δίνει ό,τι ποσοστά του καπνίσει, οπότε δεν θα φανεί και πολύ.
Σοβαρά τώρα, άσχετα από το αν έπρεπε ή δεν έπρεπε να διαγραφούν, η αλλαγή έγινε προς το καλύτερο από την συγκυβέρνηση για ποιόν ακριβώς; Η ζωή μας άλλαξε;
Πανεπιστήμιο Κύπρου: Στα 6 χρόνια αν δεν αποφοιτήσεις σε διαγράφουν. Αν δεν περάσεις έστω ένα μάθημα κάποιο εξάμηνο επίσης σε διαγράφουν. Αν πρέπει να απουσιάσεις για ένα εξάμηνο πρέπει να περάσεις από επιτροπή στην οποία πρέπει να εξηγήσεις ότι έχεις σοβαρούς λόγους. Αυτό που συνέβαινε στην Ελλάδα, να επιστρέφεις μετά από τόσα χρόνια να δίνεις εξετάσεις σε 2-3 μαθήματα που χρωστούσες και να παίρνεις το πτυχίο σου κανονικά και να θεωρείσαι ικανός να εξασκήσεις το επάγγελμα είναι τουλάχιστον σουρεαλιστικό!
Αν σοσιαλισμος σημαινει κατειλημενα πανεπιστημια από Γαυδο μεχρι Διδυμοτειχο, φοιτητες που εισάγονται χωρις καν τη βαση και αποφοιτουν με τη βαση σε 20 χρονια, υποβαθμισμένα πτυχια, φοιτητοπατερες και 80000 αιωνιοι φοιτητες, τοτε ναι, μαζι σας. Προτιμω χιλιες φορες το νεοφιλελευθερισμο!