700 μετανάστες στο ακυβέρνητο πλοίο

700 μετανάστες στο ακυβέρνητο πλοίο Facebook Twitter
12

Περίπου 700 παράτυποι μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων, επιβαίνουν στο φορτηγό πλοίο «Βaris» με σημαία Καραμπάτι, το οποίο  πλέει ακυβέρνητο λόγω μηχανικής βλάβης, ανοιχτά της Κρήτης.

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, πλοία του πολεμικού ναυτικού έχουν σπεύσει στο σημείο όπου διεξάγονται διαπραγματεύσεις για το πού θα οδηγηθεί.

(Φωτό αρχείου)

12

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
...Μπορεί να υπάρχουν σε άλλα θέματα σχετικές ευαισθησίες αλλά στον *σχολιασμό* θεμάτων που αφορούν σε (ρομά και) μετανάστες, σχεδόν κάθε φορά νομίζω πως βρίσκομαι στο 1ο Θέμα ή κάτι ανάλογο τεσπα. Δόξα τω Αhora Mazda που υπάρχει και μετριασμός σχολίων (μιλάω σοβαρά).
Γιατι οποιος εχει αλλη γνωμη απο σενα, και δεν θεωρει οτι η ανεξελεγκτη μεταναστευση ειναι η καλυτερη λυση, πρεπει ντε και καλα να τον χωσουμε στο καλουπι του αποβλακωμενου Χρυσαυγητη, ετσι;Δεν ειναι δυνατον να συζητηθουν σοβαρα αυτα τα πολυ σοβαρα θεματα, γιατι κατι αυτεπαγγελτοι ηθικοι δικαστες ερχονται για να μας επαναφερουν ολους στην ταξη.Με αυτον τον δηθεν μοραλισμο δεν συμβαλλεις στη λυση, αλλα δυστυχως προκαλεις το αντιθετο πολυ φοβαμαι.
Αν κάποιοι πιστεύουν ότι πρέπει να διακινδυνεύουν άνθρωποι στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες πάνω σε ακυβέρνητα σκάφη, να βρεθούν στον πάτο ή αν πιστεύουν ότι πρόσφυγες πολέμου από γειτονική χώρα (μιλάω για το θέμα των Σύρων http://www.lifo.gr/team/gnomes/53220) πρέπει να γυρίσουν στο διάολο, απ΄ όπου και ήρθαν, τότε -ναι- θυμίζουν χρυσαυγήτες, όχι στην ψήφο (απαραίτητα) αλλά στην σκέψη.
Κανεις δεν ειπε να διακινδυνεύουν άνθρωποι στοιβαγμένοι σε άθλιες συνθήκες πάνω σε ακυβέρνητα σκάφη.Μην δημιουργεις νοητους εχθρους, αλλα προσπαθησε να ακουσεις τι σου λεει ο αλλος.Ουτε ειπε κανεις οτι ανθρωποι που ερχονται απο εμπολεμη ζωνη να γυρισουν στο διαλο, τουλαχιστον οχι εγω.Εγω σου μιλησα για το προβλημα της ανεξελεγκτης μεταναστευσης στην Ευρωπη, το οποιο ειναι πιο συνθετο και απαιτει πιο συνθετες λυσεις.Στο συγκεκριμενο καραβι απ ο,τι φαινεται (δεν ξερω γιατι δεν ημουνα εκει οταν κατεβηκαν οι ανθρωποι) δεν ηταν μονο Συριοι, αλλα και διαφοροι αλλοι ενοπλοι Πακιστανοι, Νιγηριανοι, Αυγανοι, Ιρακινοι, Παλεστινιοι κτλ..Με το να λετε μονιμως, οποιος και να ερχεται, απο οπου και να ερχεται και για οποιο λογο και να ερχετε οτι πρεπει η Ελλαδα και η Ευρωπη να μεριμνησει για ολα αυτα τα εκατομυρια των ανθρωπων, δεν συμβαλλεις στη λυση, αυτο σου ειπα.
Γιατί αν ειναι το σαπιοκάραβο της φωτογραφίας και τους σπρώξουμε πίσω πολύ απλά θα πνιγούνε. Ουσιαστικά είναι σαν να ζητάς αυτό το πράγμα.
Οι πολιτικές που κατέστρεψαν την Ελλάδα είναι αυτές που υποστηρίζεις εσυ και οι υπόλοιποι αλληλέγγυοι!Και η αλληλεγγύη ξεκινάει με το σπίτι σου και τη τσέπη σου, όχι με τη ζωή και τη τσέπη των άλλων..