Αποσύρεται το βιβλίο του Δημοτικού με το μπλέντερ

Αποσύρεται το βιβλίο του Δημοτικού με το μπλέντερ Facebook Twitter
19

Στην απόσυρση του βιβλίου Φυσικής της Ε’ Δημοτικού πρόκειται να προχωρήσει το υπουργείο Παιδείας, μετά την αποκάλυψη ότι σε σελίδα του εμφανίζονται γυμνές κοπέλες να αλέθονται σε μπλέντερ.

Πρόκειται για έργο του εκκεντρικού ιάπωνα καλλιτέχνη Mακότο Άιντα, ο οποίος θεωρείται σήμερα ένας από τους κορυφαίους -αλλά και πλέον αμφιλεγόμενους- εκφραστές της σύγχρονης ιαπωνικής τέχνης.

Αποσύρεται το βιβλίο του Δημοτικού με το μπλέντερ Facebook Twitter

Το σχέδιο με τις γυμνές κοπέλες βρίσκεται στη σελίδα 19 του βιβλίου της Φυσικής, και χρησιμοποιήθηκε, μαζί με άλλες εικόνες, για την εικονογράφηση του κεφαλαίου που αναφέρεται στα μίγματα.

Αποσύρεται το βιβλίο του Δημοτικού με το μπλέντερ Facebook Twitter

Ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος ανέφερε ότι το βιβλίο είναι καλό και δεν υπήρχε πρόθεση  να προβληθεί η εικόνα ενός έργου τέχνης με αυτό το περιεχόμενο.

Οι συγγραφείς από την πλευρά τους δήλωσαν ότι έλαβαν την εικόνα από επίσημο ιστότοπο, όπως και εκατοντάδες άλλες, χωρίς ποτέ να υποψιαστούν για το περιεχόμενο του μπλέντερ. Το χαρακτήρισαν ως "ένα λάθος αβλεψίας» και υποστήριξαν ότι οι διαστάσεις της εικόνας στο βιβλίο ήταν τέτοιες ώστε ήταν αδύνατον να διακρίνει κανείς τι υπήρχε στο μπλέντερ.

19

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ