Δικαστήριο έσβησε όλο το χρέος δανειολήπτη

Δικαστήριο έσβησε όλο το χρέος δανειολήπτη Facebook Twitter
10

Την απαλλαγή από ολόκληρο το χρέος που είχε σε τράπεζα αποφάσισε για άνεργο δανειολήπτη το Ειρηνοδικείο Χανίων. Πρόκειται για οικογενειάρχη που είχε χρεωθεί από τράπεζα το ποσό των 25.431,88 ευρώ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: «ο εν λόγω δανειολήπτης πέτυχε την ένταξή του στο νόμο 3869/2010, και είδε στα πλαίσια της υπαρ.811/2014 απόφασης την ανακούφιση και την απαλλαγή του από την χρέωση.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για δανειολήπτη 28 χρονών, έγγαμο με δύο ανήλικα τέκνα (βρέφη και τα δύο) πρώην άνεργο σήμερα εποχιακά εργαζόμενο ως ναυαγοσώστη, με σύζυγο άνεργο, η οποία ως εισόδημα έχει το επίδομα μητρότητος ποσού 293,04 ευρώ (150 ημέρες μητρότητας)

Ο ίδιος ο δανειολήπτης μέσω όρο μηνιαίου εισοδήματος ,για το έτος 2014 έχει δηλώσει 298,40 ευρώ, φιλοξενείται και ο ίδιος αλλά και τα μέλη της οικογένειας του, στο σπίτι των γονιών της συζύγου του. Το Βιοτικό μηνιαίο κόστος της οικογένειας του, όπως αποδεικνύεται απο τα κατατειθέμενα στοιχεί φθάνει στα 1200 ευρώ.

Ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που έχουν στην κυριότητα τους και οι δύο σύζυγοι.

Δεν διαθέτουν κανένα ακίνητο περιουσιακό στοιχείο.

Μοναδικό κινητό περιουσιακό στοιχείο, που έχει στην κυριότητα ο σύζυγος, είναι ένα Ι.Χ και αυτό ευρισκόμενο σε δηλωμένη ακινησία

Το Ειρηνοδικείο Χανίων,έχοντας υπόψη του, τα δικαιολογητικά που συνόδευαν την αίτηση του δανειολήπτη και όσα ειπώθηκαν και στηρίχτηκαν προφορικά τόσο από τον ίδιο όσο και από την δικηγόρο αυτού , απέρριψε τις ενστάσεις και τις αιτιάσεις της Τράπεζας, η οποία αρνήθηκε την αίτηση, ισχυριζόμενη και προβάλλοντας ενστάσεις ,«περί δόλου, απαράδεκτη, καταχρηστική άσκηση του δικαιώματος του αιτούντος κ.λ.π» όμως το Δικαστήριο των Χανίων ,αποφάσισε υπέρ του δανειολήπτη, καθώς δεν αποδείχτηκε δόλος.

«Κούρεμα» του συνολικού χρέους ,κατά 100% και επανεξέταση το έτος 2016, για την τυχόν βελτιωμένη αλλαγή του οικονομικού "προφίλ" του δανειολήπτη

Συμπερασματικά: Για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η απόφαση θεωρείται θετικότατη , βάσει της οικονομικής συγκυρίας, της κρίσης και της ύφεσης, που βρίσκεται σήμερα ο κάθε πολίτης αυτής της Χώρας, και στην συγκεκριμένη περίπτωση έδωσε την δυνατότητα στον δανειολήπτη που ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, (τετραμελής οικογένεια με δύο βρέφη) να προσπαθήσει να ξαναρχίσει μια νέα κοινωνική και οικονομική ζωή απαλλαγμένη από τον «βραχνά» της υπερχρέωσης».

10

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

8 σχόλια
οπως τον κοβω οντας μπλακ λιστεντ πλεον και ανικανος να ασκησει το αγαπημενο του χομπι (υπερδανεισμος για καταναλωση) σιγουρα θα παει σε αληθινους τοκογλυφους κι εκει δε θα εχει ειρηνοδικεια και 'κλαψ μολις γκαστρωσα'.
Νομιζω οτι τα τελευταια καταναλωτικα δανεια δοθηκαν το 2009, αν ο δανειοληπτης ειναι τωρα 28, πρεπει να πηρε το καταναλωτικο δανειο στα 23!! Πως ειναι δυνατον καποιος να παιρνει καταναλωτικο δανειο 25.000 ευρω (- τοκους) σε τοση μικρη ηλικια, αν ηταν δανειο για επιχειρηματικοτητα θα ελεγα οκ αλλα καταναλωτικο???
Προκλητικό, για όλους όσους δεν πήραν ποτέ "καταναλωτικό" δάνειο 28.000 Ε, δεν φορτώθηκαν παράλληλα οικογενειακώς στο σπίτι μάνας-πατέρα να τους ταίζουν και να τους νταντεύουν, δεν ξοδεύουν ταυτόχρονα 1200 Ε το μήνα (σε τι αραγε).Εφαρμογή του μεγάλου οράματος "και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο".Ντροπή να αποθεώνουν το νεο μικροβιο-αστισμό εις το όνομα της κοινωνικής επανάστασης.
Δε καταλαβαίνω γιατί αφού δεν υπάρχει δεκάρα πάνε κάνουν παιδιά και περιμένουν να τα πληρώνει ο άγιος βασίλης, όπως τους πλήρωναν οι δικοί τους τόσα χρόνια.Όπως επίσης δε καταλαβαίνω πως η τράπεζα ενέκρινε καταναλωτικό δάνειο σε άνθρωπο που δεν έχει μία.
Στηρίζουμε την πάνσοφη απόφαση του δικαστηρίου. Αυτό θα πει συλλογηκότητα. Το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας καθώς και η τσέπη του φορολογούμενου (αυτού που είναι μαλ...εεε...συνεπής) θα πληρώσει το καταναλωτικό δάνειο του φίλτατου από την Λεβεντομάνα Κρήτη όπου αν και είχε 28.000 χρέος, δεν είχε δουλειά και δεν έχει περιουσία πάει και παντρεύεται και αμολάει και δύο κουτσούβελα. Άντε και μην ξεχάσετε να μας στείλετε και το λογαριασμό, μπορεί να αφήσουμε και τίπ να πάρει καμιά πάνα στα παιδιά.