Περισσότεροι και πιο πλούσιοι οι πλούσιοι στην Ελλάδα

Περισσότεροι και πιο πλούσιοι οι πλούσιοι στην Ελλάδα Facebook Twitter
5

Περισσότεροι και πλουσιότεροι έγιναν οι πλούσιοι στην Ελλάδα, μέσα στην κρίση, σύμφωνα με την έκθεση της Wealth-X.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των πολύ πλουσίων ατόμων στην Ελλάδα αυξήθηκε σε 565 το 2014, 60 περισσότεροι από ότι το 2013. Η συνολική περιουσία των υπερπλουσίων ανέρχεται στα  70 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένη κατά 16,7% σε σύγκριση με το 2013.

Ακόμη, με βάση την έκθεση το 2014 προστέθηκαν 12.040 άτομα στην λίστα με τους πολύ πλούσιους του πλανήτη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στο επίπεδο ρεκόρ των 211.275 ατόμων. Όλοι μαζί έχουν περιουσία που φτάνει τα $29,725 τρισ., όπως αναφέρει το Euro2day.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

4 σχόλια
Αυτη η κατασταση δεν ειναι μονο ελληνικη,αλλα παγκοσμια.Την τελευταια οκταετια(της κρισης!...) οι πλουσιοι παγκοσμιως εχουν συγκεντρωσει τοσο απιστευτο πλουτο ,που μοιαζει να εχει βγει απο τις τσεπες ολων των υπολοιπων.Δεν ειναι π.χ Κινεζοι για να το αποδωσουμε στην τρομερη αναπτυξη της χωρας που "κατηγορουμε"ως υπευθυνη για τον καταποντισμο της αναπτυξης της Δυσης ειναι οι παντες ολοι.Θα ηθελα καποιος να μου το εξηγησει αυτο,γιατι σε αντιθεση με καποια αλλη αποψη ο,τι "ειναι νομιμο ΔΕΝ ειναι παντα ηθικο"
Τύπωμα χρήματος. Τα πάγια κερδίζουν αξία καθως τα μετρητα χάνουν. Αυτό που θα με ενδιέφερε είναι τι μεθοδολογία και πηγές χρησιμοποιούν για να τιμολογήσουν αυτόν τον πλούτο. Γιατι αν πηγή για τα ακίνητα είναι οι αντικειμενικές του ΕΝΦΙΑ, εδω γελάμε... Και το ΧΑΑ που έχει πεσει απο το 2007 80%+ και το κούρεμα ομολογών.. Τοτε, ναι, δεν είναι δύσκολο μια χρονιά σαν την φετινή να δεις ενα +16%. Πάλι χαμηλά είσαι. Όπως και το ΑΕΠ που λενε οτι ανέβηκε 0,7% όταν τα τελευταια χρόνια έχει πέσει τουλάχιστον 20%.