Βαρώτσος: Τον περίμενα το σεισμό

Βαρώτσος: Τον περίμενα το σεισμό Facebook Twitter
6

Δηλώσεις για το δίδυμο σεισμό στη Χαλκίδα έκανε ο γνωστός σεισμολόγος και επικεφαλής της ομάδας ΒΑΝ Παναγιώτης Βαρώτσος ο οποίος είπε ότι από τις 7 Αυγούστου είχε εντοπίσει προσεισμικά ηλκετρικά κύματα στην περιοχή του Ευβοϊκού.

Όπως είπε στον ΑΝΤ1 η σχετική ανάρτηση υπάρχει στη διεθνή βάση του πανεπιστημίου του Κορνέλ. «Δεν μας εξέπληξε. Ήταν κάτι που το περιμένανε» είπε ο κ. Βαρώτσος ενώ όταν ρωτήθηκε για το αν ενημέρωσε σχετικώς τις αρμόδιες αρχές, σημειωσε: «Εμείς ενημερώνουμε την πολιτεία και την επιστημονική κοινότητα μόνο για περιπτώσεις ισχυρών σεισμικών δονήσεων της τάξεως των 6 Ρίχτερ».

Όπως τόνισε ο κ. Βαρώτσος, η ομάδα του δεν ειδοποιεί αν δεν είναι σίγουροι για σοβαρές σεισμικές δονήσεις. Σημείωσε επίσης ότι αν λάβει νέα σήματα από την περιοχή θα τα δημοσιεύσει « όπως έχουμε κάνει όλες τις προηγούμενες φορές».

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

3 σχόλια
Κάποτε δούλευα στο υπο κατασκευή σπίτι γνωστού σεισμολόγου.Παρακολουθούσε την κατασκευή απο κοντά.Ένα πρωί δεν ασχολήθηκε καθόλου μαζί μας.Ήταν διαρκώς στο τηλέφωνο και ρωτούσε κάποιους νούμερα,ενδείξεις κ.λ.π.Το ίδιο απόγευμα έγινε ένας καλός σεισμός.
Δεν ήταν ειρωνικό. Δεν τον γνωρίζω στην προσωπική του ζωή, αλλά όσο έχει να κάνει με τα ΜΜΕ η εικόνα που έβγαζε από τον σεισμό του 99 (αλλά και πιο παλιά) ήταν πολύ πιο μαζεμένη από άλλους wannabe celebrity σεισμολόγους, που μοίραζαν προβλέψεις και καταστροφολογίες με την σέσουλα.
Για να σου πω την αλήθεια μόνο low profile δε μου κάνει, όσο θυμάμαι εγώ πάντα μετά από σεισμό υπήρχε μια ανακοίνωση Βαρώτσου στις εφημερίδες "το είχα προβλέψει". Η μέθοδός του όμως ποτέ δεν επιβεβαιώθηκε και ποτέ δεν έγινε αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα.