Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα βραδινά Ρίχτερ

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα βραδινά Ρίχτερ Facebook Twitter
0

Διαφορετικές είναι οι εκτιμήσεις των σεισμολόγων σχετικά με τους δυο σεισμούς των 5,1 Ρίχτερ στη 01.00 το βράδυ με επίκεντρο 23 χλμ. βορειοδυτικά της Χαλκίδας και 76 χλμ. βόρεια της Αθήνας.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, Ευθύμιος Λέκκας σε δηλώσεις του εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι: «Είναι παρήγορο ότι έγιναν οι πολλαπλές σεισμικές δονήσεις, καθώς εκτονώνεται το φαινόμενο και δείχνει ότι έχουμε να κάνουμε με έναν μεγάλο κύριο σεισμό». Όπως τόνισε δεν υπάρχει ενδεχόμενο ενεργοποίησης του γνωστού ρήγματος της Αταλάντης που είχε δώσει τον μεγάλο σεισμό του 1894, καθώς το συγκεκριμένο ρήγμα θα δώσει σεισμό σε 700 με 800 χρόνια.

Τι λένε οι σεισμολόγοι για τα βραδινά Ρίχτερ Facebook Twitter

Από την άλλη, ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Ακης Τσελέντης μιλώντας στον Σκάι και ΒΗΜΑ FM είπε ότι έχει μερικές επιφυλάξεις για το αν χθες είχαμε τον κύριο σεισμό και συνέστησε προσοχή, καθώς, όπως είπε, η περιοχή που έδωσε τους σεισμούς έχει μεγάλη σεισμικότητα. Ο κ.Τσελέντης διευκρίνισε ότι το επίκεντρο του σεισμού δεν προέρχεται από το ρήγμα της Αταλάντης, αλλά είναι πολύ κοντά σε αυτό. Τόνισε όμως ότι σεισμοί σαν τους σημερινούς δεν μπορούν να ενεργοποιήσουν το ρήγμα της Αταλάντης.

Η διπλή σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε αρκετές περιοχές της χώρας αλλά και στην Αττική και είχε εστιακό βάθος μόλις 10 χλμ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ