Απεργία την Πρωτομαγιά

500 καταλήψεις σε σχολεία της Ελλάδας

500 καταλήψεις σε σχολεία της Ελλάδας Facebook Twitter
6

500 καταλήψεις είναι σε εξέλιξη σε σχολεία της Ελλάδας, Γυμνάσια και Λύκεια, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος. Από αυτές τις καταλήψεις, οι περισσότερες είναι στη Δυτική Ελλάδα και την Κρήτη.

Ο υπουργός απείλησε ουσιαστικά τους καταληψίες με επιμήκυνση του διδακτικού έτους για την αναπλήρωση των χαμένων ωρών ενώ τόνισε ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί στο πλαίσιο κινητοποίησης η οποία, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από τις υπηρεσίες του υπουργείου, επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου.

Στα αιτήματα των μαθητών σύμφωνα με την Καθημερινή,  ο καθορισμός της τράπεζας θεμάτων από κάθε καθηγητή ξεχωριστά ανάλογα με την ύλη, περισσότερες ώρες κατεύθυνσης στη Β΄ Λυκείου, να προστεθούν τα μαθήματα της Χημείας και των Λατινικών στις κατευθύνσεις, οι τελικοί βαθμοί των μαθημάτων γενικής παιδείας του κάθε μαθητή να μην προσμετρούνται στις πανελλήνιες εξετάσεις, να μειωθεί το όριο μαθητών ανά τάξη από 30 σε 20, κ.ά.

6

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Άμα είναι να χάνονται ώρες για να πηγαίνουν ταπαιδιά εκδρομές και να τα στάζουν στους ξενοδόχους- όπως σκέφτονταν να κάνουν πέρσι- δεν υπάρχει θέμα. Όταν χάνονται ώρες επειδή δεν υπάρχουν καθηγητές δεν υπάρχει θέμα. Όταν λιποθυμούν τα παιδάκια από την πείνα,δεν υπάρχει θέμα. Όταν καταργούνται σχολεία και συγχωνεύονται οι τάξεις,δεν υπάρχει θέμα.Όταν ψηφίζονται νόμοι που κάνουν απαγορευτικό το δικαίωμα στη μόρφωση για τα παιδιά που δεν έχουν να πληρώσουν, δεν υπάρχει θέμα. Όταν τα μισά παιδιά μένουν εκτός παιδικών σταθμών, δεν υπάρχει θέμα.Και έχουν το θράσος να πηγαίνουν ανήλικα στον εισαγγελέα, επειδή λένε όχι σε αυτή την τραγική κατάσταση!
και επειδη ολα αυτα που λες πανω κατω ειναι σωστα κανουμε μια καταληψη και λυθηκαν ολα?το οτι σχεδον παντα οι καταληψεις ειναι υποκινουμενες απο καποιους ασχετους με την παιδεια και για λογους τελειως ασχετους με τα προβληματα της δεν σου λεει κατι ?????
..λιποθυμούν τα παιδάκια από την πείνα..Ευγε, μολις κερδισατε το βραβειο του πιο ψυχοπονιαρικου ποστ. Το οποιο βεβαια αποτελει και μνημειο διαστρεβλωσης της πραγματικοτητας.Προφανως υπαρχουν πολλα κακως κειμενα στο εκπαιδευτικο συστημα, γιατι 30 χρονια τωρα ως επι το πλειστον σοσιαλιστικες κυβερνησεις ΠΑΣΟΚ και συνδικαλιστες δασκαλοι κανουν κουμαντο.Αν εχετε να προτεινετε επικοδομητικα μια συνολικη λυση, σας ακουμε. Αλλιως η ευκολη μεμψιμοιρια, ειδικα εδω μεσα δεν οδηγει πουθενα.