Financial Times: Καμιά θυσία για τη χώρα από τους πλούσιους της Ελλάδας

Financial Times: Καμιά θυσία για τη χώρα από τους πλούσιους της Ελλάδας Facebook Twitter
12

Στην «απόσταση» που κρατάνε οι πλούσιοι της Ελλάδας από την κρίση αναφέρεται άρθρο των Financial Times με αφορμή την προσπάθεια για έξοδο από το μνημόνιο.

Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, η κρίση ήταν καταστροφική για μεσαίες τάξεις και φτωχούς, όχι όμως και για τους πλούσιους που δεν έκαναν καμία θυσία, διατήρησαν τις πελατειακές σχέσεις και άφησαν το έθνος να βουλιάξει.

Σημειώνεται επίσης ότι χτυπήθηκε το σύστημα δωροδοκιών και παράνομου πλουτισμού, ωστόσο παραμένει η διαφθορά στο δημόσιο και οι πελατειακές σχέσεις.

Στο άρθρο επιχειρείται και μία πρόβλεψη για τις πολιτικές εξελίξεις εν όψει εκλογής Προέδρου, συνδέοντας την εκλογή ή μη με την προσπάθεια για απεμπλοκή από το μνημόνιο:  «Βάσει των πολιτικών υπολογισμών, εάν απελευθερωθεί η Ελλάδα από τον έλεγχο του ΔΝΤ και της ΕΕ, η κυβέρνηση θα κερδίσει την κοινοβουλευτική ψηφοφορία τον Φεβρουάριο και θα εκλέξει νέο Πρόεδρο. Έτσι θα μπορέσει να ολοκληρώσει την τετραετή της θητεία και να πολεμήσει από θέση ισχύος για τις επόμενες εκλογές, τον Ιούνιο του 2016», σημειώνει ο αρθρογράφος.

Επισημαίνει ότι και εκλογές να γίνουν η Ν.Δ. μπορεί να τα πάει καλά αν οι ψηφοφόροι γνωρίζουν ότι πέτυχε την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι αν ο Αλέξης Τσίπρας γίνει πρωθυπουργός, οι πιέσεις από τους κυβερνητικούς εταίρους και τις αγορές θα τον ωθήσουν στην κατεύθυνση της συνεννόησης με τους πιστωτές της Ελλάδας.

«Εάν γίνει έτσι, τότε ακόμη και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν θα βιώσει ούτε δημοσιονομική ασωτία ούτε ατέρμονη λιτότητα, αλλά πολιτική που θα καθοδηγείται, σε κάποιο βαθμό, από μία αίσθηση οικονομικής ευθύνης», τονίζει.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βικτόρια Χίσλοπ για Γλυπτά Παρθενώνα: Το Βρετανικό Μουσείο έχει ένα ανεπίσημο έγγραφο χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο

Ελλάδα / Βικτόρια Χίσλοπ: Ο Έλγιν δεν είχε άδεια να πάρει τα Γλυπτά, δεν ήταν μόνο κλέφτης αλλά και ψεύτης

Η διάσημη συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ είπε ότι το Βρετανικό Μουσείο κατέχει τα Γλυπτά του Παρθενώνα με ένα ανεπίσημο γράμμα στα ιταλικά χωρίς σφραγίδα από σουλτάνο
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Έεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεελα, αφού αν πληρώσουν οι πλούσιοι θα σηκωθούν και θα φύγουν και θα πάρουν μαζί και τις επενδύσεις τους (ποιες;!;!). Έτσι δε λέει ο Αντωνάκης; Στο καλό λοιπόν!
Κάπως έτσι είναι και προς Βρεταννία μεριάBritain's richest 1% own as much as poorest 55% of populationONS figures reveal growing wealth disparity and north-south divide, with nation's top 10% owning 44% of household wealthhttp://www.theguardian.com/uk-news/2014/may/15/britains-richest-1-percent-own-same-as-bottom-55-populationΦαντάσου να μην κάναν και θυσίες οι πλούσιοι τι θα είχανε.
""""Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, η κρίση ήταν καταστροφική για μεσαίες τάξεις και φτωχούς, όχι όμως και για τους πλούσιους που δεν έκαναν καμία θυσία, διατήρησαν τις πελατειακές σχέσεις και άφησαν το έθνος να βουλιάξει""""""""Επισημαίνει ότι και εκλογές να γίνουν η Ν.Δ. μπορεί να τα πάει καλά αν οι ψηφοφόροι γνωρίζουν ότι πέτυχε την πρόωρη έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο""""""""Εάν γίνει έτσι, τότε ακόμη και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η Ελλάδα δεν θα βιώσει ούτε δημοσιονομική ασωτία ούτε ατέρμονη λιτότητα, αλλά πολιτική που θα καθοδηγείται, σε κάποιο βαθμό, από μία αίσθηση οικονομικής ευθύνης», τονίζει""""Διαβαζω τους F.T.εδω και δεκαετιες.Αλλοτε συμφωνω,και αλλοτε διαφωνω, με το περιεχομενο των αρθρων τους,με τις αναλυσεις και με τα συμπερασματα τους.Τα διαβαζω,ομως,διοτι τα αρθρα τους ειναι,σχεδον παντοτε, σοβαρα και ψυχραιμα.Χωρις "καραγκιοζιλικια",αυθαιρεσιες και διαστρεβλωσεις.Τα παραπανω αποτελουν,κατα την γνωμη μου, ενα τυπικο,οσο και χαρακτηριστικο, παραδειγμα των οσων προανεφερα.
""Συντροφε"".... "Μπερια"(...η,μηπως,Σουσλωφ ;),μεταξυ μας δεν υπαρχουν παρεξηγησεις.Μπορεις,ελευθερα,να πιστευεις οτι θελεις για μενα,και να το γραφεις οπως και οποτε θελεις.Και να με ρωτας οτι θελέις.Ειναι χαρα μου, να "επικοινωνω" με εναν γνησιο μαρξιστη "επαναστατη" του οποιου τον στοχο να επιβαλλει,μεσω της... "παγκοσμιας επαναστασης" την "κοινωνικη δικαιοσυνη"παντου,ακομη και στην πολυπαθη......Βορεια Μυκονο,μπορει να μην τον συμμεριζομαι,αλλα τον ...σεβομαι απεριοριστα !!!
Πως θα μπορουσα,""συντροφε"" Σουσλωφ-Μπερια, να μην συμμεριζομαι οτιδηποτε ,με πλερια γνησιοτητα και ειλικρινεια,"πρεσβευεις"εσυ,ενας γνησιος μαρξιστης-λενινιστης ; Τυχαια νομιζεις οτι ανεφερα την αναγκη για "κοινωνικη δικαιοσυνη"(...και λευτερια,να μην ξεχνιομαστε...)στην ...πολυπαθη Βορεια Μυκονο ;!
Το κομμα ανακοινωνει οτι συλαμβανεσαι. Κατηγορεισαι για προδοσια κατασκοπια και διαφθορα. Θα εκτελεστεις με συνοπτικες διαδικασιες.Απο εδω και περα τον ελεχγο τον αναλαμβανω εγω δηλωνοντας αφοσιωση στον Πατερουλη.
Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος, η κρίση ήταν καταστροφική για μεσαίες τάξεις και φτωχούς, όχι όμως και για τους πλούσιους που δεν έκαναν καμία θυσία, διατήρησαν τις πελατειακές σχέσεις και άφησαν το έθνος να βουλιάξει. Πηγή: www.lifo.grΟ κόσμος το ´χει τούμπανο, και εμείς κρυφό καμάρι...