Τεράστια απάτη 25 δισεκ. στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Τεράστια απάτη 25 δισεκ. στην Ευρωπαϊκή Ένωση Facebook Twitter
7

Δίωξη για κακούργημα άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας σε υπαλλήλους εταιρειών οι οποίοι συμμετείχαν σε απάτη 25 δισεκατομμυρίων στις επιδοτήσεις για τα κοινοτικά προγράμματα «Πολιτεία» και «Κοινωνία της Πληροφορίας».

Η δικογραφία, τα στοιχεία της οποίας συγκεντρώνονταν επί 5 τουλάχιστον χρόνια, αφορά στη « συστηματική απάτη σε βάρος κοινοτικών πόρων από ομάδα εταιρειών». 

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι εταιρείες αυτές σχετίζονται μεταξύ τους και συστηματικά κατέθεταν μεγάλο αριθμό προγραμμάτων έρευνας, τα οποία εγκρίνονταν και δημιουργούσαν αξιόλογα παράνομα κέρδη χρησιμοποιώντας εικονικές εταιρείες οι οποίες εμφάνιζαν διογκωμένα ή πλαστά παραστατικά εξόδων.

Ενδείξεις έχουν προκύψει και σε βάρος υπαλλήλων της Κομισιόν (και Ελλήνων) που ενέκριναν αυτά τα προγράμματα.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM