Απεργία την Πρωτομαγιά

Έκπτωση 50% στα πρόστιμα για τα αυθαίρετα

Έκπτωση 50% στα πρόστιμα για τα αυθαίρετα Facebook Twitter
2

Μειωμένο έως και 50% θα είναι το ειδικό πρόστιμο των αυθαιρέτων για όσους ιδιοκτήτες προχωρήσουν σε ενεργειακή αναβάθμιση ή και στατική ενίσχυση του ακινήτου τους.

Η εφαρμογή της απόφασης που υπογράφηκε χθες θα αρχίσει σε δύο εβδομάδες μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα που διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

Σύμφωνα με το Έθνος, ο συμψηφισμός του ειδικού προστίμου αφορά όλες τις κατασκευές που έχουν υπαχθεί στους νόμους της τακτοποίησης και έχουν κατασκευαστεί πριν από το 2003, όπως επίσης λιθόκτιστα κτίρια που κατασκευάστηκαν πριν από την 28η/7/2011 (σε ό,τι αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση).

Στην έκπτωση δεν συμπεριλαμβάνεται το ποσό του ειδικού παραβόλου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, η ευνοϊκή ρύθμιση του συμψηφισμού αφορά περίπου 125 - 150.000 αυθαίρετα από τα 500.000 που έχουν ήδη υπαχθεί στις διατάξεις του νόμου περί αυθαιρέτων.

Για περιπτώσεις χαμηλών προστίμων, μέχρι 1.000 ευρώ, η νέα ρύθμιση δεν θα έχει ουσιαστικό αντίκρισμα για τον πολίτη.

2

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Η ηθικη χρεωκοπια της χωρας.Αντι να μπουνε καποιοι φυλακη, υπαρχει τακτοποιηση. Για ποιο κρατος δικαιου μιλαμε και για ποια ευνομουμενη κοινωνια;Αλλα φαινεται, πολλοι την εχουν λερωμενη τη φωλια τους, οποτε δεν λεμε και πολλα..