Απεργία την Πρωτομαγιά

Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί με αρχαίο αμφορέα στο αεροδρόμιο της Μήλου

Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί με αρχαίο αμφορέα στο αεροδρόμιο της Μήλου Facebook Twitter
1

 

Συνελήφθησαν δύο Γερμανοί με αρχαίο αμφορέα στο αεροδρόμιο της Μήλου Facebook Twitter

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Παρασκευής δυο υπήκοοι Γερμανίας (ένας άνδρας και μια γυναίκα) ηλικίας 34 και 33 ετών κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Ύστερα από έλεγχο στις αποσκευές των κατηγορουμένων εντοπίστηκε και κατασχέθηκε ένας οξυπύθμενος αμφορίσκος ύφους 32,5 εκατοστών και τμήμα λαιμός-λαβή που είχε αποσπαστεί από τον εν λόγω αντικείμενο.

Το παραπάνω αρχαίο αντικείμενο εμπίπτει στις διατάξεις του Νόμου 3028/2002 «Για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς», εκτιμάται ότι ανήκει χρονολογικά στη ρωμαϊκή περίοδο και κατασχέθηκε προκειμένου να αποσταλεί στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού για περαιτέρω αξιολόγηση.

H δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.

1

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Αν έπιαναν έλληνα σε γερμανικό αεροδρόμιο με κανένα κλεμμένο Brezel στην χειραποσκευή, θα γινόταν ο κακός χαμός. Τώρα που το ζεύγος προσπάθησε να «την κάνει» με ολόκληρο αμφορέα στη βαλίτσα, όλα γίνονται με διακριτικότητα και στο Πλημμελειοδικείο … μην τους θίξουμε!!!