Η αρχή του καύσωνα σήμερα

Η αρχή του καύσωνα σήμερα Facebook Twitter
0

Ανοιχτές για το κοινό θα είναι τα επόμενα 24ωρα, κλιματιζόμενες αίθουσες σε Αθήνα και Πειραια.

Έξι Λέσχες Φιλίας στον Αγιο Παύλο, Κουκάκι, Νέο Κόσμο, Αμπελόκηπους, Κάτω Πετράλωνα και Κολοκυνθού θα είναι ανοιχτές σήμερα και αύριο από τις 9 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

 

Όσοι επιθυμούν μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Υγείας του δήμου Αθηναίων στα τηλέφωνα: 210-5210702 και 210-5210635.

Έκκληση προς τους πολίτες κάνει ο Δήμος Αθηναίων να διατηρούν γεμάτα δροσερό νερό, τα δοχεία νερού που έχουν τοποθετηθεί από τη Διεύθυνση Αστικής Πανίδας, σε σημεία της Αθήνας, για τα αδέσποτα ζώα.

Στο Πειραιά, από την Πέμπτη έως και το Σάββατο, από τις 08:00 έως τις 22:00, ανοιχτές θα είναι οι κλιματιζόμενες αίθουσες των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου: Κ.Α.Π.Η. Α1, Αντωνίου Θεοχάρη 35-37 (210 4511216, 210 4511385) και Κ.Α.Π.Η. Β1, Βασιλέως Γεωργίου Β' 9-11.

 

Οι θερμοκρασίες έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται αισθητά υψηλότερες ενώ το Σάββατο, πολλές περιοχές της χώρας θα δουν το θερμόμετρο να δείχνει 40 ή και 41.

 

Την Πέμπτη, ο υδράργυρος στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 39 βαθμούς, στις Κυκλάδες τους 34 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές τους 35 με 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

 

Στη Μακεδονία και τη Θράκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς και πρόσκαιρα στα ανατολικά θα είναι βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

 

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια σταδιακά δυτικοί νοτιοδυτικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπεται αίθριος καιρός ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στην Κρήτη η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα ο καιρός θα είναι αίθριος και οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

 

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM