Εκτοξεύτηκε ο ελληνικός δορυφόρος

Εκτοξεύτηκε ο ελληνικός δορυφόρος Facebook Twitter
6

Εκτοξεύτηκε χθες το βράδυ από τις εγκαταστάσεις της NASA ο δορυφόρος χαμηλού κόστους Λ-Sat (Hellenic Satellite), o οποίος δημιουργήθηκε από Eλληνες επιστήμονες με επικεφαλής τον Μεσσήνιο Περικλή Παπαδόπουλο.

Η εκτόξευση ήταν προγραμματισμένη αρχικά για το βράδυ της Παρασκευής, όμως αναβλήθηκε λόγω κακοκαιρίας.

Στόχος του ελληνικού δορυφόρου που σχεδίασε και κατασκεύασε η διεθνής ελληνική επιστημονική/φοιτητική ομάδα με την ονομασία «Lambda Team», και έδρα τη Silicon Valley,είναι να μελετήσει την επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας στο υλικό γραφένιο, όταν αυτό βρίσκεται σε συνθήκες χαμηλής γήινης τροχιάς.


Το κόστος του «μικροδορυφόρου» ήταν περίπου 100.000 δολάρια και σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο θα συμβάλει και στην προστασία ελληνικών εμπορικών πλοίων από πειρατείες.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι καύσωνες «ξεκινάνε νωρίς και τελειώνουν αργά» - Προβληματισμός μετεωρολόγων από τις υψηλές θερμοκρατίες τόσο νωρίς

Ελλάδα / Οι καύσωνες «ξεκινάνε νωρίς και τελειώνουν αργά» - Προβληματισμός μετεωρολόγων από τις υψηλές θερμοκρατίες τόσο νωρίς

Τι αναφέρουν, Κολυδάς, Λέκκας, Λαγκουβάρδος, Γιαννόπουλος για τον καύσωνα - Κλειστά σχολεία και αλλαγές ωραρίων σε Αττική, Κρήτη και κεντρική Ελλάδα - Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς αύριο σε επτά Περιφέρειες
NEWSROOM