Ο ελληνικός δορυφόρος Λ-sat έτοιμος για εκτόξευση

Ο ελληνικός δορυφόρος Λ-sat έτοιμος για εκτόξευση Facebook Twitter
Απόψε, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Λ-sat, ο πρώτος δορυφόρος που κατασκέυασαν έλληνες επιστήμονες, θα ταξιδεύει προς το Διεθνή Δiαστημικό Σταθμό ISS.
1

H αντίστροφη μέτρηση έχει ήδη ξεκινήσει για την εκτόξευση του δορυφόρου Λ-sat της NASA που σχεδίασε και κατασκεύασε μια αμιγώς ελληνική επιστημονική ομάδα ονόματι Lambda Team, με έδρα της τη Silicon Valley και επικεφαλής τον Δρ. Περικλή Παπαδόπουλο, καθηγητή Αεροδιαστημικής Μηχανικής του Πανεπιστημίου του Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια.

H ελληνική επιστημονική ομάδα Lambda Team

Στόχος του δορυφόρου Λ-sat που θα εκτοξευθεί απόψε από τις εγκαταστάσεις της NASA προς το διεθνή διαστημικό σταθμό ISS, προσαρτημένος σε έναν πύραυλο Antares, είναι να μελετήσει την επίδραση της κοσμικής ακτινοβολίας στο -πολλά υποσχόμενο υλικό- Γραφένιο, όταν αυτό βρίσκεται σε συνθήκες χαμηλής γήινης τροχιάς. Για το λόγο αυτό είναι εξοπλισμένος με ένα σύστημα επικοινωνίας με το έδαφος μέσω του οποίου θα αποστέλει στοιχεία από την εξέλιξη της έρευνας, που θα διαρκέσει ένα μήνα.

O Λ-sat, ο πρώτος δορυφόρος που κατασκευάστηκε από ελληνικά χέρια

Στον ιστότοπό της, η Lambda Team, που έχει υιοθετήσει το σλόγκαν "Greek Minds at Work", αναφέρει ότι η ομάδα αυτή στοχεύει να αναδείξει τους νέους Έλληνες επιστήμονες στο εξωτερικό και δεν υπήρχε πιο περίτρανη απόδειξη από τον σχεδιασμό και την κατασκευή του ερευνητικού δορυφόρου Λ-sat.

Μπορείτε να δείτε την εκτόξευση του δορυφόρου που είναι προγραμματισμένη για απόψε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ώρα Ελλάδας, ζωντανά, από το site της NASA, σε αυτό το σύνδεσμο.

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια