Σκέφτονται να αφήσουν τον κροκόδειλο στη λίμνη

Σκέφτονται να αφήσουν τον κροκόδειλο στη λίμνη Facebook Twitter
7

Ξεκινά σήμερα η επιχείρηση αιχμαλωσίας του κροκοδείλου του Ρεθύμνου με τη συμμετοχή ανδρών της ΕΜΑΚ και ειδικού ερπετολόγου ενώ θα υπάρξει και σύσκεψη για την προετοιμασία της επιχείρησης.

Ειδικοί από την Ευρώπη έχουν εκφράσει επιθυμία να βοηθήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψη του κροκόδειλου του Ρεθύμνου σύμφωνα με τον διευθυντή Διαχείρισης Συγκοινωνιακών και Υδραυλικών Έργων του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, Βαγγέλη Μαμαγκάκη.

Πρόκειται, όπως είπε ο κ. Μαμαγκάκης στον ΑΝΤ1 για τον μόνο κροκόδειλο που ζει ελεύθερος και όχι σε ελεγχόμενο χώρο σε όλη την Ευρώπη.

Το ζώο, ίσως να βρίσκεται περισσότερο από ένα χρόνο στο φράγμα, κι αν ισχύει κάτι τέτοιο, είναι, όπως είπε ο διευθυντής, «κάτι πρωτόγνωρο που αξίζει να το δούμε και μας βάζει σε σκέψεις».

Οι σκέψεις αυτές είναι, σύμφωνα με τον κ. Μαμαγκάκη μήπως παραμείνει τελικά ο κροκόδειλος στη λίμνη, περιοριζόμενος όμως σε χώρο εντός της. Τον τελευταίο λόγο θα έχουν πάντως οι ειδικοί.

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

4 σχόλια
Ποιοι είναι αυτοί οι ειδικοί τέλος πάντων από την Ευρώπη? Πάντως ευτυχώς που υπάρχει και ένας ερπετολόγος στην παρέα, γιατί η άγνοια του κ Μαμαγκάκη είναι μεγάλη..ας αφήσουν και ένα επιστήμονα να κάνει τη δουλειά του!
...φίλε καλή η ιδέα σου αλλά νομίζω πως θα τον ταιζαν με τα δικά μας λευτά, εκτός και αν κλειδώσουμε τις πόρτες. Σε αυτή την περίπτωση δε φοβάμαι πως ο κροκόδειλος θα γίνει γεύμα από τους καρχαρίες, 300 στον αριθμό.
Πολυ σωστη ιδεα ! Αν μαλιστα του βαλουν και μερικους αλλους για παρεα,καιφερουν και κανενα ιπποποταμο ,τοτε θα αποκτησουμε τον πρωτο αφρικανικο υδροβιοτοπο στην Ευρωπη !Ετσι κι αλλοιως οι κλιματικες συνθηκες τεινουν να εξομοιωθουν με αυτες της βορειας Αφρικης. Γιατι να μην το αξιοποιησουμε και τουριστικα ; !!
...φίλε το θέμα το κροκόδειλου είδη αξιοποιήται... Και ξέρεις πως; Λειτουργεί ως μοχλός αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από τα σοβαρά προβλήματα της χώρας... Τελειώνει και το Μοντιάλ και καταλαβαίνεις... Πρέπει να βρεθεί καινούργια καραμέλα...