Στη φυλακή πρώην δήμαρχος για υπεξαίρεση 1,3 εκατομμυρίων

Στη φυλακή πρώην δήμαρχος για υπεξαίρεση 1,3 εκατομμυρίων Facebook Twitter
0

Στη φυλακή οδηγείται ο πρώην δήμαρχος του άλλοτε δήμου Αποστόλου Παύλου, στη  Ημαθία Ελευθέριος Βαλαβάνης ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 ετών για  υπεξαίρεση στα ταμεία του δήμου, μεταξύ αυτών και χρήματα από χορηγία του ΟΠΑΠ, στην μνήμη των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα των Τεμπών.

Σε κάθειρξη 10 ετών καταδικάστηκε και ο πρώην ταμίας του δήμου, ο οποίος όμως αφέθηκε ελεύθερος ενόψει του εφετείου.

Η μαύρη τρύπα στα ταμεία του δήμου την οποία δεν μπόρεσαν να αιτιολογήσουν οι κατηγορούμενοι ανέρχεται στα 1,3 εκατ. ευρώ.

Μεταξύ των χρημάτων που έχουν χαθεί είναι και η επιχορήγηση ύψους 400 χιλιάδων ευρώ που έλαβε ο δήμος, με αφορμή το πολύνεκρο δυστύχημα των μαθητών από το Μακροχώρι Ημαθίας. Τα χρήματα αυτά είχαν δοθεί για τη βελτίωση αθλητικών υποδομών στην Κουλούρα Ημαθίας (100.000 ευρώ) και την κατασκευή νέου αθλητικού κέντρου στο Μακροχώρι (300.000 ευρώ).

Η έρευνα που ξεκίνησε το 2009 και ανακάλυψε σειρά παρατυπιών έδειξε ότι το πρώτο έργο δεν έγινε ποτέ ενώ για το δεύτερο έργο τα χρήματα δεν δόθηκαν στον εργολήπτη.


Στην απολογία του, ο κ. Βαλαβάνης έκανε λόγο για «βαρβαρότητα» και «κοινωνική στοχοποίηση» την οποία βιώνει αρνούμενος την υπεξαίρεση και ισχυριζόμενος ότι επρόκειτο για  εξωλογιστικές πληρωμές που αφορούσαν μισθοδοσίες υπαλλήλων και πληρωμές εργολάβων.

Από την πλευρά του, ο δημοτικός ταμίας παραδέχθηκε ότι δεν είχε τις στοιχειώδεις γνώσεις για να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του. Όπως είπε είχε ζητήσει από τον τότε δήμαρχος να τον απαλλάξει από τα καθήκοντα του, αλλά δεν εισακούστηκε.  

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ