ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Κλείνει η παραλία του Μύρτου

Κλείνει η παραλία του Μύρτου Facebook Twitter
14

Την αντίδραση των τουριστικών φορέων της Κεφαλονιάς προκαλεί απόφαση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του υπουργείου Υποδομών να κλείσει για τους τουρίστες η παραλία του Μύρτου για να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις που προκάλεσε ο σεισμός.

Ο δρόμος πρόκειται να κλείσει την Πέμπτη και αναμένεται να δοθεί στο κοινό και πάλι μετά από 23 ημέρες.

Σύμφωνα με το έγγραφό του υπουργείου με τίτλο:

«Κατεπείγουσα έναρξη των εργασιών του έργου «Αντιμετώπιση βλαβών το οδικό δίκτυο Νήσου Κεφαλληνίας με αποκατάσταση καταπτώσεων κατά θέσεις (Α” φάση)», το οποίο φέρει αριθμό πρωτοκόλλου Δ1/ο/2117/13.6.2014] το υπουργείο  ζητά το κλείσιμο του δρόμου για 25 ημέρες, λόγω των εργασιών που πρέπει να γίνουν στην περιοχή του Χάρακα. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στο έγγραφο του ΥΠΟΜΕΔΙ, «μετά την υπογραφή της από 6.6.2014 σύμβασης για την εκτέλεση του έργου του θέματος των συσκέψεων που έγιναν στα γραφεία της Δ/νουσας Υπηρεσίας στις 11 και 12 Ιουνίου 2014 της επί τόπου αυτοψίας στην περιοχή των έργων και δεδομένης της μεγάλης επικινδυνότητας που ήδη υφίσταται στην οδό που οδηγεί στην παραλία του Μύρτου, η οποία επιβεβαιώνεται και από τη συνημμένη γνωμάτευση του μελετητή του έργου και των ειδικών εμπειρογνωμόνων του ΥΠΟΜΕΔΙ, σας καλούμε:

α) να δώσετε εντολή στον ανάδοχο του έργου να αρχίσει αμέσως τις εργασίες κατασκευής της απαιτούμενης οδού πρόσβασης της αποκόλλησης των επικρεμάμενων βράχων και την κατασκευή των δύο ισχυρών φρακτών ανάσχεσης βραχοπτώσεων στην περιοχή ανάντη της παραλίας του Μύρτου.

β) να μεριμνήσετε για τη διακοπή της πρόσβασης στην παραλία του Μύρτου σε συνεργασία με τον Ανάδοχο και τις αρμόδιες Αρχές, δεδομένου ότι ο ήδη υφιστάμενος σοβαρός κίνδυνος βραχοπτώσεων θα ενταθεί κατά την διάρκεια εκτέλεσης των ανωτέρω εργασιών».

14

ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μάτι: «Μηδενική ανοχή στον λαϊκισμό ως προς τη Δικαιοσύνη» λέει η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων

Ελλάδα / Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων για Μάτι: Έχουν στηθεί λαϊκά δικαστήρια υπό την ανοχή της Πολιτείας

Τι απαντά το συνδικαλιστικό όργανο των δικαστών για τους «προπηλακισμούς» σε βάρος λειτουργών της Δικαιοσύνης - Τι εξηγούν για την απόφαση που έλαβε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο για την τραγωδία με τους 104 νεκρούς στο Μάτι
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Κάποιοι σχολιαστές κάνουν πολλή φασαρία για το τίποτα! Μέχρι τις 12- 13 Ιουλίου που θα κλείσει για λόγους ασφαλείας η παραλία, πόσοι εξ αυτών ή γενικά από τους Έλληνες παραθεριστές, θα επισκεφτούν το Μύρτο, αφού , ως γνωστόν, οι Έλληνες παίρνουμε άδεια , κατά 90% τον Αύγουστο;
Άμα περιμέναμε μόνο από τους Έλληνες τον Αύγουστο θα είχαμε πεθάνει από την πείνα. Η σεζόν έχει ήδη ξεκινήσει με κρατήσεις από το εξωτερικό και αφίξεις κρουαζιερόπλοιων. Δεν λέω οτι ξαφνικά θα ερημώσει το νησί απλά οι άνθρωποι που δουλεύουν στο βόρειο τμήμα του νησιού θα βρεθούν σε δύσκολη οικονομική θέση. Μην σκέφτεστε μόνο τους μαγαζάτορες που κάπως θα τα βολέψουν, σκεφτείτε τους εργαζόμενους που δουλεύουν με την ώρα και δεν θα συμπληρώνουν ώρες....
και στην τελική κλείνει για 25 μέρες, δε νομίζω πως αυτό θα εμποδίσει κάποιον να μεταβεί απο τη θάλασσα ή θα έχει δραματική επίπτωση στον τουρισμό του νησιού.
Εσύ που έχεις χρήματα νοίκιασε yacht για να πας. Και προφανώς έχει επίπτωση στον τουρισμό και όχι μόνο. Σκέψου τους ανθρώπους που δουλεύουν στην ευρύτερη περιοχή του Μύρτου. Επίσης, για όσους ξέρουν, εδώ και καιρό είναι κλειστός και ο κεντρικός δρόμος προς Φισκάρδο με αποτέλεσμα να έχει ήδη μειωθεί η τουριστική κίνηση στη βόρια πλευρά του νησιού. Ο δήμαρχος τόσο καιρό δεν έκανε τίποτα άλλο από το να φροντίσει να ξαναεκλεγεί....και το κατάφερε! Είμαστε απλά τραγικοί...
αν και αργα πλέον δεν εχω χρήματα για yacht αλλα΄είμαι σίγουρος οτι και στην κεφαλονιά όπβς και σε ολα τα νησια υπάρχουν εκδρομές που κάνεις με καίκι !
αν υπάρχει πρόσβαση από ξηράς, καλό θα ήταν ν' απαγορευτεί η πρόσβαση από θάλασσα. είχα πάει Αύγουστο στην Κεφαλλονιά και δυστυχώς η πλειοψηφία των παραλιών γέμιζε πετρέλαια με το έφτανε ή αναχωρούσε σκάφος (συμπεριλαμβανομένου και του Μύρτου)
θα μπορούσαν επίσης και να μη κάνουνε κάτι, ο σεισμός έγινε πριν 5 μήνες αλλά δεν ειναι προτιμότερο να ελεγχθούν τα κτίρια και μετά τα beach bar και οι παραλίες ? λέω εγω τώρα !
Πιστεύω πως ήμουν σαφής στο σχόλιο που έκανα. Δε λέω πουθενά ότι δεν πρέπει να ελεγχθούν. Οι έλεγχοι και οι επισκευές μπορούσαν να γίνουν πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου, υπήρχε μεγάλο χρονικό περιθώριο. Προτιμώ να ζω σε ένα κράτος που να ξέρει και να μπορεί να έχει πρόγραμμα, παρά να παρηγοριέμαι με το κάλλιο αργά παρά ποτέ.
Πέντε μήνες για να γίνουν αυτοψίες, να δημοπρατηθεί το έργο να βρεθεί ο ανάδοχος, να εξεταστούν οι ενστάσεις κλπ είναι ταχύτητα φωτός για το ελληνικό κράτος.
Συμφωνώ απόλυτα Mstrog, σε περίπτωση που δε κλείσει η παραλία εσείς οι ίδιοι θα παραπονιέστε πάλι για αμέλεια και έλλειψη μέτρων απο το ελληνικό 'κράτος' εαν γίνει μια ακόμα καθολίσθιση και υπάρξουν νεκροί (δεδομένου οτι είναι μία απο τις ομορφότερες παραλίες με μεγάλο αριθμό επισκεπτών απο κάθε χώρα). Στη περίπτωση αυτή οι επιπτώσεις στο τουρισμό του νησιού θα είναι μακροχρόνιες και όχι 22-23 μερούλες. Προσέχουμε για να έχουμε.
επειδή όμως ζείς σε αυτό το κράτος, και είμαι κι εγω πολέμιος της γενικότερης καθυστέρησης πραγματικά, κι αν γνώριζες τις ελλείψεις από μηχανικούς στις αρμόδιες υπηρεσίες και τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι έλεγχοι, και πόσο γρήγορα μπορεί να γόνει μια αντίστοιχη μελέτη, πίστεψε με θα γινόταν κατανοητό ότι και οι 5 μήνες είναι πολύ μικρό διάστημα για να γίνει ένα τέτοιο έργο !