Στις 8 Σεπτεμβρίου τελικά η έναρξη του νέου σχολικού έτους

Στις 8 Σεπτεμβρίου τελικά η έναρξη του νέου σχολικού έτους Facebook Twitter
16

Τη Δευτέρα, 8 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσουν τελικά τα μαθήματα του νέου σχολικού έτους σύμφωνα με το σχέδιο της υπουργικής απόφασης που αναμένεται να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Σύμφωνα με το σχέδιο κόβεται η αργία του Αγ. Ιωάννη στις 7 Ιανουαρίου, δηλαδή οι διακοπές των Χριστουγέννων θα διαρκέσουν από τις 24 Δεκεμβρίου ως τις 6 Ιανουαρίου.

Η εορτή των Τριών Ιεραρχών δεν θα αποτελεί πλέον ημέρα αργίας αλλά ημέρα εορτής με εκκλησιασμό και δραστηριότητες σχετικά  με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα.

16

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM
Δίκη για το τροχαίο στη Βουλή: Προκλητικές μαρτυρίες για τον θάνατο του Ιάσονα Λαλαούνη

Ελλάδα / Δίκη για τροχαίο στη Βουλή: «Η μηχανή έκανε παράνομη προσπέραση» είπε ο συνοδηγός του υπηρεσιακού που σκότωσε τον Ιάσονα Λαλαούνη

«Η ουσία είναι ότι μας έχει δει από 60 μέτρα και δεν κόβει ταχύτητα» είπε ο βασικός μάρτυρας και συνοδηγός του υπηρεσιακού οχήματος επιχειρώντας να μεταθέσει την ευθύνη στον 23χρονο Ιάσονα
NEWSROOM

σχόλια

13 σχόλια
Θα είμαστε η τελευταία χρονιά του παλιού συστήματος, οπότε μπορώ εύκολα να φανταστώ πόσο εύκολα (δεν) θα είναι τα θέματα στις πανελλήνιες, όπως άλλωστε είναι και τα τελευταία χρόνια.. Οπότε αποφάσισαν να μας προσθέσουν μέρες σχολείο, ευχαριστούμε πολύ Υπουργείο Παιδείας που σκέφτεσαι πως απευθύνεσαι σε παιδιά και όχι ρομπότ :-) Αυτό ακριβώς ήταν το πρόβλημα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα, πάλι καλά που το εντοπίσατε και το επιλύσατε!!
Μμμμ, ακριβώς αυτό που ήθελα! περισσότερος χαμένος χρόνος τη χρονιά που θα δώσω πανελλήνιες! Τι ωραίο δώρο! Τι ιδιοφυέστατη αλλαγή! Είμαι σίγουρη πως ο φίλος μου από την Φινλανδία θα σκάσει από την ζήλια του!(δεν σχολιάζω την αλλαγή της μέρας των 3 Μικρών Προσηλυτιστών, παραείναι τραγική)
Αυτή είναι η εκσυγχρονιστική πολιτική του Υπ.Παιδείας για τη βελτίωση της εκπαίδευσης. Ας χρησιμοποιούσε αυτές τις μέρες για να επιμορφώνει τους εκπαιδευτικούς κι όχι απλά να παρατείνει το σχολικό έτος κατά 1 εβδομαδα. Αυτοί οι άνθρωποι θα αξιολογηθούν ποτέ άραγε για το έργο που ΔΕΝ κάνουν; Ντροπή.
Πότε θα καταλάβουν ορισμένοι οτι το πρόβλημα του ελληνικού σχολείου δεν είναι οι αργίες του. Εγώ αυτό το πράγμα το αντιλαμβάνομαι καθαρά σαν τιμωρητικό κατά των παιδιών. Γιατί τιμωρία είναι έστω και μία μέρα παραπάνω στο ελληνικό σχολείο.
4 ολόκληρες μερούλες που τις έφαγαν φέτος για εκλογές...το κάνουμε γαργάρα! Αλλά άν απευθυνεσαι για πρόβατα, σου λένε και ευχαριστώ! (δεν με νοιάζει η διάρκεια της σχ. χρονιάς. Αλλά οι 4 πεταμένες μέρες ενώ λένε για λευκή εβδομάδα κλπ μπούρδες...είναι προσβολή νοημοσύνης!)
"Η εορτή των Τριών Ιεραρχών δεν θα αποτελεί πλέον ημέρα αργίας αλλά ημέρα εορτής με εκκλησιασμό και δραστηριότητες σχετικά με την προσφορά των Τριών Ιεραρχών στα γράμματα."Έλεγα κι εγώ τι έλειπε από το σχολείο, περισσότερος προσηλυτισμός...
Και μάλιστα προς τιμήν των 3 ιεραρχών, δηλαδη αυτων που συνέβαλαν ωστε να κλείσουν ολες οι σχολες και να σταματησουν όλες οι σπουδές της αρχαιότητας, πλην της νέας θεολογίας φυσικα. Ωστε να γίνουν οι Έλληνες ταλιμπαν ορθόδοξοι, κατι που κραταει μεχρι και σημερα...με τη βοήθεια του κρατους ακόμα και σήμερα!
Δεν έχεις ιδέα για τους τρεις Ιεράρχες. Οι ίδιοι είχαν ανώτατες σπουδές σε σχολές και ήξεραν για τους Αρχαία Ελληνική σκέψη καλύτερα από αυτούς που καταδίκασαν τον Σωκράτη σε θάνατο. Ναι καταδίκασαν την ειδωλολατρία με λόγους αλλά το ίδιο καταδίκασαν τον Αρειανισμό που ήταν μια Χριστιανική αίρεση με φανατικά στοιχεία καταστροφής. Την εποχή εκείνη, των πρώτων Οικουμενικών Συνόδων, η Ανατολική Αυτοκρατορία ήταν Ρωμαίοι ακόμη. Έλληνας ονομαζόταν ο ειδωλολάτρης που θυσίαζε στο δωδεκάθεο, που απαιτούσε μερικές φορές και θυσία νεαρά κορίτσια στην Άρτεμη. Μετά την κατάκτηση της Ρώμης είχαν διαβρωθεί για τα καλά οι ιεροτελεστίες του Δωδεκάθεου με στοιχεία ανθρωποθυσιών.