4.730 οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά - Πριν το Πάσχα θα έχουν φύγει όλοι είπε ο Βίτσας

4.730 οι πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά - Πριν το Πάσχα θα έχουν φύγει όλοι είπε ο Βίτσας Facebook Twitter
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας
0

Σε 4.730 ανέρχονται οι μετανάστες και πρόσφυγες στο λιμάνι του Πειραιά, σύμφωνα με την τελευταία καταμέτρηση από το λιμενικό σώμα. Συγκεκριμένα στην πύλη Ε-3 βρίσκονται 750 άτομα, στην Ε-1 1500, στην Ε-2 1480 και στην Πέτρινη Αποθήκη 1000.


Στο μεταξύ χωρίς φορτίο με προορισμό το λιμάνι του Βόλου κατευθύνεται το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" από τη Μυτιλήνη. Το πλοίο όταν θα φθάσει στο λιμάνι θα φορτώσει προκάτ οικίσκους τους οποίους θα μεταφέρει στον Πειραιά .

Ωστόσο σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας, σε συνέντευξη στο MEGA, εξέφρασε την πεποίθηση πως πριν από το Πάσχα όλοι οι πρόσφυγες από τον Πειραιά θα έχουν μεταφερθεί σε δομές φιλοξενίας.


Ο Δημήτρης Βίτσας υποστήριξε πως ως το τέλος της εβδομάδας "ο Πειραιάς θα έχει ανακουφιστεί πάρα πολύ και θα αρχίσει η μεταφορά των προσφύγων και από την Ειδομένη".


Ανάμεσα στα άλλα, ανέφερε πως αυτές τις ημέρες έφυγαν από τον Πειραιά περίπου 1.500 πρόσφυγες, οι οποίοι πήγαν κατά κύριο λόγο στον Ελαιώνα, το Κουτσόχερο της Λάρισας και στον Κάτσικα των Ιωαννίνων. Η μεταφορά των προσφύγων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν σημειώθηκαν νέες ροές προς τον Πειραιά.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ