Πλοίο με 190 επιβάτες προσάραξε έξω από τη Σαντορίνη

Πλοίο με 190 επιβάτες προσάραξε έξω από τη Σαντορίνη Facebook Twitter
1
Πλοίο με 190 επιβάτες προσάραξε έξω από τη Σαντορίνη Facebook Twitter

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Πρέβελης» προσάραξε λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από τη Σαντορίνη στη βραχονησίδα Ασπρονήσι σε απόσταση περίπου δύο μιλίων από την ακτή.

Το πλοίο, που είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά στις 6 το απόγευμα μετέφερε 190 επιβάτες μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά και εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς- Μήλος - Θήρα- Ανάφη- Ηράκλειο- Σητεία- Κάσος- Κάρπαθος- Διαφάνι- Χάλκη - Ρόδος.

40 περίπου λεπτά μετά την προσάραξη, δίπλα στο πλοίο έφτασαν σκάφη του Λιμενικού και ακόμη ένα επιβατηγό από τη Σαντορίνη για να συνδράμουν σε περίπτωση που απαιτούνταν μετεπιβίβαση των 190 επιβατών οι οποίοι παρέμεναν προληπτικά με σωσίβια στο κατάστρωμα. 

Στις 06:00 το πρωί ξεκίνησε η επιθεώρηση του πλοίου από δύτη ο οποίος κλήθηκε να ελέγξει αν λόγω της προσάραξης έχει προκληθεί ρήγμα ενώ μισή ώρα αργότερα και χωρίς να έχει παρατηρηθεί εισροή υδάτων το «Πρέβελης» αποκολλήθηκε από τη βραχονησίδα και με χαμηλή ταχύτητα κατευθύνθηκε στο λιμάνι της Σαντορίνης για περαιτέρω επιθεώρηση.

Οι 190 επιβάτες είναι καλά στην υγεία τους ενώ ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί οι συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη η προσάραξη αν και ρεπορτάζ θέλουν να έχει προηγηθεί μπλακ άουτ στις μηχανές.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια