Πιο νωρίς από του χρόνου η σχολική χρονιά

Πιο νωρίς από του χρόνου η σχολική χρονιά Facebook Twitter
23

Νωρίτερα θα ξεκινήσει η επόμενη σχολική χρονιά, καθώς σύμφωνα με Τα Νέα, στο πλαίσιο των αλλαγών που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας το σχολικό έτος θα ξεκινά στις 5 Σεπτεμβρίου και θα λήγει στις 15 Ιουνίου για τα δημοτικά σχολεία. Για τα γυμνάσια και τις τάξεις Α' και Β' λυκείου στις 31 Μαΐου  και στις 21 Μαΐου για τη Γ' λυκείου λόγω Πανελλαδικών.

Ακόμη προβλέπεται κατάργηση των σχολικών αργιών όπως του Αϊ-Γιαννιού (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών οπότε θα γίνεται πρωινός εκκλησιασμός και στη συνέχεια μάθημα. Επίσης θα μειωθούν οι σχολικοί περίπατοι.

Στόχος του υπουργείου δεν είναι μόνο η ενίσχυση των μαθησιακών αποτελεσμάτων αλλά και η δημιουργία μιας νέας ανάπαυλας στο διάστημα Φεβρουαρίου - Μαρτίου, μαζί με την αργία της Καθαρής Δευτέρας.

Αυτό θα διευκολύνει τα σχέδια της κυβέρνησης για την καθιέρωση της «λευκής εβδομάδας» ή αλλιώς «ανοιξιάτικο διάλειμμα» , ώστε να ενισχυθεί ο τουρισμός.

23

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

14 σχόλια
Ο καύσωνας αντέχεται. Μια παραπάνω μέρα μάθημα αντέχεται. Αυτο που δεν αντέχεται κκαι ειναι φριχτό να το νιώθει ένας έφηβος είναι η αίσθηση της αχρηστίας. Το να νιώθεις ότι είσαι σκουπίδι και για φτύσιμο. Ότι τα όνειρα σου δεν θα πραγματοποιηθούν και ότι σαν "καλός άνθρωπος" στα πλαίσια του σχολείου ορίζεσαι απο τους βαθμούς σου. Μιλώ απο προσωπική εμπειρία και λέω ότι και μάθημα κανονικότατο γίνεται(7 ώρες την μέρα,κάθε μέρα πλέον) και με καθηγητές που ειναι έχουν μια καταπληκτική ικανότητα στο να καταστρέφουν την διαθεση σου και να σε πληγώνουν με σχόλια και μορφασμούς αποδοκιμασίας και με βιβλία απαρχαιωμένα και με μια τεράστια ύλη που και να την βγάλει ο καθηγητής,ο μαθητής δεν θα καταλάβει τίποτα. Οι εξετάσεις πλησιάζουν και οι περισσότεροι,απο εμάς που ενδιαφερόμαστε, έχουμε τρομοκρατηθεί,ενώ δεχόμαστε και τον εκφοβισμό των καθηγητών ότι δεν θα περάσουμε. Τελειώνοντας θα πω ότι ποτέ δεν συμπαθούσα το σχολείο. Οι βαθμοί μου όμως ειναι καλοί και πάντα φερομουν με σεβασμό και καλοσύνη μόνο και μόνο επειδή με μεγάλωσαν σωστά. Τώρα όμως δεν αντεχω να ξυπνάω κάθε πρωί και να πηγαίνω σχολείο,να νιώθω πιεσμένη και να καταρρέω απο το άγχος και την κούραση τα ξημερώματα της επόμενης μέρας.
Καλή επιτυχία στις εξετάσεις και κυρίως στα όνειρά σου. Να θυμάσαι ότι φυσικά σε συμφέρει να περάσεις μια και καλή και να μην έχεις ξανά αυτόν τον βραχνά των συγκεκριμένων εξετάσεων αλλά από την άλλη έχεις άπειρο χρόνο μπροστά σου και τίποτα δεν κρίνεται μόνο από αυτές τις εξετάσεις. Τόσα και τόσα παιδιά ξαναέδωσαν και μάλιστα μετά από πιο ώριμη σκέψη βρήκαν αυτό που τους ταίριαζε περισσότερο. Φρόντισε να μην εξοντώνεσαι, προσπάθησε να μη χάνεις καθόλου χρόνο απερίσκεπτα αλλά να οργανώνεις έτσι τη μέρα σου ώστε αφού θέσεις έναν ρεαλιστικό στόχο και τον εκπληρώσεις, να έχεις και λίγο χρόνο δικό σου για κάτι που σε ηρεμεί και σου δίνει δύναμη. Όχι όμως στα κλεφτά και με τύψεις- ως ανταμοιβή για ό,τι κατάφερες μέσα στη μέρα και όχι με ενοχές. Το ελληνικό σχολείο πάσχει και υποφέρουν όλοι, μαθητές και καθηγητές. Και δυστυχώς θα χειροτερέψει. Ρώτα κάποιον μαθητή της Α' Λυκείου... Από μια άποψη, είσαι "τυχερή". Ξανά καλή επιτυχία!
Αχ,μαθήτρια της Α' Λυκείου είμαι και για αυτο το λόγο έγραψα ότι έγραψα. Αν και αφου έχουμε πια την ύλη της Γ' Λυκείου δεν υπάρχουν και μεγάλες διαφορές. Ειναι όμορφο να ξέρω ότι κάποιος/κάποια αφιέρωσε λίγο χρόνο για εμψυχώσει μια άγνωστη. Ευχαριστώ πολύ!!! Το εκτιμώ πραγματικά.
Διαβάζοντας την απάντησή σου, έστω και καθυστερημένα, έπαθα ένα μικρό σοκ. Ήξερα πόσο έχουν ζορίσει τα πράγματα για τα παιδιά της Α' Λυκείου, αλλά ότι θα έφτανα να μπερδέψω το άγχος τους με αυτό των παιδιών της Γ', δεν το περίμενα. Τα πράγματα είναι χειρότερα από ό,τι περίμενα. Αυτό το σύστημα είναι εντελώς άθλιο, μετέφερε όλες τις παθογένειες της τρίτης λυκείου σε όλο το λύκειο. Αλί μας. (καθηγήτρια λυκείου, πάσχουσα και συμπάσχουσα).
Θα ενισχυθεί ο χειμερινός τουρισμός αλλά θα μειωθεί ο καλοκαιρινός τουρισμός αφού θα πρέπει να είναι νωρίτερα στα σχολεία... Μάλλον κάτι δεν καταλαβαίνω. Εντωμεταξύ διαβούλευση έγινε; Ρωτήσανε τους γονείς και τους δασκάλους;
βασικά όλους μας ρωτήσανε με την ψήφο μας.Από εκεί και πέρα,πολύ κακό για το τίποτα.Καταργεί ας πούμε την γιορτη 30/1 και αφήνει να χαθούν 2 ημέρες πχ 27-28/10,24-25/3
Εξηγήστε μου κάποιες απορίες μου παρακαλώ:- Στις 5 Σεπτέμβρη έχει καύσωνα ενώ στις 11 (που ανοίγανε τα σχολεία μέχρι τώρα) δεν έχει? Είναι δυνατόν να καθορίζεται η διάρκεια των μαθημάτων ανάλογα με το τι καιρό κάνει? Δηλαδή στην Αφρική κάνουν ελάχιστο μάθημα ενώ στη Σουηδία όλο το χρόνο?- Έχετε ιδέα πότε ξεκινάνε να λειτουργούν "κανονικά" τα σχολεία? (Απάντηση: με πλήρες ωράριο λίγο πριν τα Χριστούγεννα...)- Ποιος θα με υποχρεώσει να κάνω διακοπές με τα παιδιά μου κατά τη διάρκεια της "λευκής" εβδομάδας, εάν εγώ δεν μπορώ ή δεν θέλω?- Πόσο λογικό βρίσκετε να υπάρχουν κάποιες μέρες όπως του Αι-Γιαννιού ή των Τριών Ιεραρχών κατά τις οποίες δεν γίνονται μαθήματα λόγω θρησκευτικών λόγων? (όχι ότι τις υπόλοιπες "κανονικές" ημέρες γίνονται κανονικά τα μαθήματα, αλλά...)Αντί να κοιτάξουμε όλοι μας πώς θα βελτιώσουμε την παιδεία των παιδιών μας (και των εαυτών μας φυσικά) μέσα και έξω από τα σχολεία, κατά τη διάρκεια ολόκληρης της ζωής μας, καθόμαστε και τα βάζουμε με τους ξενοδόχους, τους πολιτικούς, τους μεν, τους δεν... Όλοι φταίνε για όλα, εκτός από εμάς, έτσι??
Tην ημερα της γιορτης των Τριων Ιεραρχων τα παιδια θα εκκλησιαζονται υποχρεωτικα διοτι μετα τα μαθηματα θα γινονται κανονικα.Αυτο πως σου φαινεται;Επισης τι ακριβως εννοει ο ποιητης οταν μιλαει για ¨ενισχυση των μαθησιακων αποτελεσματων";Υπαρχει αυτη την στιγμη στον πλανητη πιο πιεσμενη ομαδα μαθητων απο τα Ελληνοπουλα που κανουν του κοσμου τα φροντιστηρια απο βρεφη,για να καταληξουν υστερικα πλεον στα 17;H υπαρχει ποτε περιπτωση να αντιμετωπιστουν αξιοκρατικα οταν αργοτερα ψαξουν για δουλειες;Απλα καποιοι εχουν λυσσαξει ντε και καλα να επιβαλουν τη λευκη εβδομαδα θελουμε δε θελουμε!
Ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός μου φαίνεται απλά απαράδεκτος. Όσο για την "ενίσχυση των μαθησιακών αποτελεσμάτων"... νομίζω πως ούτε ο ποιητής ξέρει τι ακριβώς εννοεί. Όσο για τα πιεσμένα Ελληνόπουλα, που φυσικά και είναι, πες μου εσύ αν οφείλεται μόνο στο σχολείο και όχι στην υστερία των Ελλήνων γονιών να κάνουν τα βλαστάρια τους πυρηνικούς επιστήμονες, να μαζέψουν χαρτιά επί χαρτιών ώστε να μπορούν να διεκδικήσουν με την "αξία" τους μια θεσούλα στο Δημόσιο. Είμαι σίγουρη πως χειρότερο σύστημα από το δικό μας δεν υπάρχει κάπου αλλού στον κόσμο. Αυτό όμως ακριβώς εννοώ όταν λέω ότι θα πρέπει να βελτιώσουμε την παιδεία μας, τη δική μας και των παιδιών μας (και δεν εννοώ αποκλειστικά την ακαδημαϊκή κατάρτιση...) και να σταματήσουμε να γκρινιάζουμε και να διαμαρτυρόμαστε για τα πάντα. Και, επαναλαμβάνω, κανείς δεν μπορεί να με υποχρεώσει να κάνω διακοπές κατά τη διάρκεια της οποιασδήποτε χρωματιστής εβδομάδας θεσπίσει κάποιος εξέχων ιθύνων νους...Και για να προλάβω τυχόν σχόλια, από δημόσιο σχολείο έχω αποφοιτήσει, σε δημόσιο σχολείο πάνε τα παιδιά μου, δουλεύω από 19 χρονών στον ιδιωτικό τομέα και είμαι "υποαμειβόμενη" (δικός μου όρος) όσο δεν πάει...
Ρε έχουν λαλήσει εντελώς οι προδότες της κυβέρνησης; Θα εξουθενώσουν τα παιδιά για να βγάλουν λεφτά οι ξενοδόχοι; Αν πεις φυσικά ότι θα υπάρξουν γονείς που θα πάνε χειμωνιάτικες διακοπές. Το να κοπεί η αργία του Αγίου Ιωάννη και των 3 Ιεραρχών δε με βρίσκει αντίθετο, αλλά να ξεκινάνε στις 5 Σεπτεμβρίου με τη θερμοκρασία κοντά στο 35, να μην πηγαίνουν εκδρομές που τους δίνουν μια ανάσα και να κλείνουν τόσο αργά μέσα στο καλοκαίρι, με βρίσκει κάθετα αντίθετο.Αλλά ποιος μου δίνει εμένα σημασία; Μόνο στις εκλογές με γλείφουν για να πάρουν την ψήφο μου. Τόσο μ@λ@κες είναι αυτοί κι άλλο τόσο μ@λ@κ@ς είμαι κι εγώ που τους ανέχομαι ακόμα.
Μα πως είναι δυνατόν να θέτουν ως επιχείρημα την ενίσχυση των μαθησιακών αποτελεσμάτων κόβοντας κάποιες εκδρομές και 2 αργίες όταν θέλουν να κλείσουν τα σχολεία για λευκή εβδομάδα;; Βγάζει νόημα; Ακόμα και λίγες περισσότερες μέρες μαθήματος να γίνουν, εάν τα μαθήματα γίνονται με τον ίδιο βαρετό και ανούσιο τρόπο, δεν έχει κάποια διαφορά..Γενικότερα πάντως σκέτη απογοήτευση.. :/
Eδω η Παιδεια χανεται και το Υπουργειο χτενιζεται...(ακομη ενα)χαρακτηριστικοτατο παραδειγμα της αναξιοτητας της κυβερνησης να εκπροσωπησει τον λαο της.
Τα πιάσαμε τα λεφτά μας τώρα. Απορώ πως δεν το είχαμε σκεφτεί νωρίτερα αυτό. Τώρα δεν θα λιποθυμάει κανένα παιδάκι από την πείνα στο σχολείο και θα πηγαίνουν όλα τα παιδιά σωστά ντυμένα. Ραντεβού όλοι με τα παιδιά σας στα χιονοδρομικά! Θα βάλω και τον Αρβανιτόπουλο σε ένα έλκυθρο να τσουλάει στο χιόνι και θα του φωνάζω "ΤΣΟΥΛΑ ΤΣΟΥΛΑ!"
Και αυτο το μετρο και το οτι ανοιγουν τα καταστηματα καποιες Κυριακες του χρονου δειχνουν το ποσο εκτος τοπου και χρονου ειναι αυτοι που παιρνουν αυτες τις αποφασεις. Δεν μας λειπει χρονος για να ψωνισουμε ή για να παμε διακοπες, ΛΕΦΤΑ μας λειπουν!
Ωραίααααα, κι αυτοί που δουλεύουν πώς θα πάρουν άδεια, και πού θα βρούν τα χρήματα να κάνουν έξτρα διακοπές; Εδώ δεν μπορούμε να κάνουμε διακοπές ούτε το καλοκαίρι από την αφραγκία θα κάνουμε το χειμώνα ; Βρε ούστ!
Το πρόβλημα είναι η γιορτή των Τριών Ιεραρχών και του Αγίου Ιωάννου; Η λευκή εβδομάδα στην Ελλάδα τι ρόλο βαράει; Σε ποια χιονοδρομικά κέντρα θα τρέξουν τα παιδιά; Ασφαλώς τα ελληνικά βουνά είναι πανέμορφα αλλά ποιος γονιός θα πάρει άδεια (αν έχει δουλειά βέβαια είναι και αυτό μην το ξεχνάμε) το Φεβρουάριο μήνα για να συνοδεύσει τα βλαστάρια του στο Καιματσακλάν και στα τρια πέντε πηγάδια ( Η Αράχωβα είναι πασέ). Με τι λεφτά; Εκτός αυτού οι μαθητές των Κυκλάδων τι θα κάνουν εκείνες τις μέρες; Α ρε βρεμένη σανίδα.......αν ήταν αυτά τα προβλήματα της παιδείας θα ήμασταν πολύ ευτυχείς
Τα κακόμοιρα τα παιδάκια, με τα μπανιερά θα πηγαίνουν για μάθημα..Επίσης, πάνε να δημιουργήσουν spring break ε? Πόσο αμερικανάκια θα τα κάνουνε, πόσο... Next stop, διακοπές Πάσχα και Χριστουγέννων, αν όχι τώρα, σίγουρα σε μερικά χρόνια Και η "ενίσχυση του τουρισμού" αναφέρεται στις τριήμερες και πενθήμερες εκδρομές που θα μετακομίσουν σε εκείνο το διάστημα.Αηδίες.
Νομιζεις οτι υπαρχει εστω κι ενας μεσα στο Υπουργειο που να σκεφτεται τα κακομοιρα τα παιδακια? αντιθετως ολα γινονται εις βαρος τους, και με βαση τα συμφεροντα, οπως αυτο το ανεκδιηγητο μετρο, το οποιο εχει σκοπο να ικανοποιησει το αιτημα της Ενωσης Ξενοδοχουπαλληλων (αληθεια,γιατι αραγε το πιεζουν τοσο πολυ? τι μιζες κατω απ το τραπεζι παλι να επεισαν τον υπουργο οτι χρειαζομαστε "Λευκη εβδομαδα?) Ωστοσο το μετρο ειναι τοσο προχειρο και στο ποδι που δεν εχουν καν αναλογιστει οτι πιο πιθανο μια οικογενεια, αν εχει την πολυτελεια διακοπων, να τις κανει το καλοκαιρι που ειναι και αφορητες οι ζεστες, παρα μεσα στον Μαρτη, που, οποιος εχει δουλεια τελοσπαντων, εννοειται δεν μπορει να την αφησει για να τρεχει στα σαλέ(το οικονομικο κομματι δε, δεν το σχολιαζω καν).Επομενως μειωνοντας τις καλοκαιρινες διακοπες πιο πιθανον να εχουν χασουρα οι Ξενοδοχουπαλληλοι απο αυτο το μετρο τελικα. Επισης μεγαλωνοντας τη σχ.χρονια και μειωνοντας παραλληλα και τις αργιες και τους περιπατους δεν αφηνεις τα παιδια να παρουν ανασα και να εκτονωθουν απο μια εξοντωτικη χρονια γεματη απαιτησεις και αγχη-κι αυτο ισχυει απο το Δημοτικο ως και το Λυκειο με τις Πανελληνιες που φερνει τους εφηβους σε σημειο καταρρευσης απο το στρες-Αλλα, ειπαμε, τι τους νοιαζουν αυτους τους χαρτογιακαδες του Υπουργειου τα παιδια? Στην πλατη τους και εις βαρος τους παιζονται ολα τα οικονομικα παιχνιδια, τα πειραματα και οι μεταρρυθμισεις του κωλου, σ εναν χωρο που εχει γιγαντια θεμελιωδη προβληματα και σκανδαλωδεις ελλειψεις..Με μια λογικη που ξεπερναει ακομη και την Μαρια Αντουανετα, ο Υπουργος θεωρει οτι ο λαος δεν μπορει να παει τον Μαρτη για σκι, επειδη τα παιδια ειναι στο σχολειο!!! Δεν ξερω αν ειναι για γελια ή για κλαμματα, οχι μονο το μετρο αυτο, αλλα και ολη η παρανοια που ζουμε τα τελευταια χρονια στη χωρα μας!