Νέα οδική γέφυρα στον Έβρο

Νέα οδική γέφυρα στον Έβρο Facebook Twitter
0

Η Ελλάδα και η Τουρκία υπέγραψαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη διμερές πρωτόκολλο για την κατασκευή νέας οδικής γέφυρας στην περιοχή Κήπων - Υψάλων, που θα συνδέει τις δύο χώρες.

Το συνολικό μήκος της νέας γέφυρας, που θα βρίσκεται πολύ κοντά στην υφιστάμενη γέφυρα, θα είναι 810 μέτρα, από τα οποία τα 344 θα βρίσκονται στην ελληνική επικράτεια.

Η γέφυρα θα έχει διατομή κλάδου αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, λωρίδα έκτακτης ανάγκης και πλευρικές διαμορφώσεις πεζοδρομίων για τον κάθε κλάδο.

Με το διμερές πρωτόκολλο επικυρώθηκε η οριοθέτηση-χωροθέτηση της γέφυρας, που αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησαν το 2006 η Ελλάδα και η Τουρκία για την κατασκευή της νέας διασυνοριακής γέφυρας στον Έβρο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM