«Λευκή εβδομάδα» προτείνουν οι ξενοδόχοι για τα σχολεία

«Λευκή εβδομάδα» προτείνουν οι ξενοδόχοι για τα σχολεία Facebook Twitter
12

Μια σχολική ανάπαυλα στο πλαίσιο της  υιοθέτησης του ευρωπαϊκού θεσμού της «λευκής εβδομάδας» πρότεινε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς, σε μια προσπάθεια να τονωθεί η τουριστική περίοδος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΠΟΞ, Κώστα Λεβέντη, στην εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, η πρόταση αυτή έγινε δεκτή από τον κ. Σαμαρά που θα ξεκινήσει διαδικασίες για την εφαρμογή της.

Σύμφωνα με τον κ. Λεβέντη, αν ο θεσμός, τελικά, υιοθετηθεί, θα εφαρμοστεί αμέσως μετά την Καθαρά Δευτέρα, δηλαδή από τις 4 έως τις 7 Μαρτίου. Δηλαδή, οι μαθητές θα απολαύσουν αποκριάτικες διακοπές διάρκειας 9 ημερών αφού τα σχολεία θα κλείσουν την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου και θα ανοίξουν τη Δευτέρα, 10 Μαρτίου.


Μάλιστα, όπως είπε, θα δοθούν στις οικογένειες και κίνητρα για να κάνουν εξορμήσεις στα χιονοδρομικά κέντρα, κατεβάζοντας τις τιμές στα ξενοδοχεία έως και κατά 50%.

Για την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών που θα χαθούν, ο πρόεδρος της ΠΑΞ προτείνει να αναπληρωθούν είτε από την περικοπή των σχολικών περιπάτων, που είναι πέντε στη διάρκεια της εκπαιδευτικής χρονιάς είτε με την επίσπευση της έναρξης της επόμενης σχολικής περιόδου κατά δύο μέρες συνδυαστικά με την επιμήκυνση της κατά δύο μέρες.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ