Στα δικαστήρια θέλουν να πάνε οι φιλόζωοι τον Απόστολο Γκλέτσο

Στα δικαστήρια θέλουν να πάνε οι φιλόζωοι τον Απόστολο Γκλέτσο Facebook Twitter
12

Με εξαγριωμένη ανακοίνωσή του ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας καταγγέλει σήμερα τον δήμαρχο Στυλίδας Απόστολο Γκλέτσο για την υπόθεση μιας ευθανασίας αδέσποτου σκύλου στην περιοχή. Η πρόεδρος του Φιλοζωικού Συλλόγου, Αγγελική Μπαρτσώκα δήλωσε πως αύριο καταθέτει μήνυση στον Δήμαρχο ενώ στην επιστολή της αναφέρει:

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας κ α τ α γ γ έ λ λ ε ι το Δήμαρχο Στυλίδας κ.Γκλέτσο γιατί χαρακτήρισε μόνος του ως επιθετικό, αδέσποτο σκύλο της περιοχής του και στη συνέχεια έδωσε εντολή σε ιδιώτη κτηνίατρο να του κάνει ευθανασία.
Επίσης καταγγέλει τον ιδιώτη κτηνίατρο γιατί διενήργησε την ευθανασία, χωρίς να έχει ζητήσει απόφαση της 5/μελούς Επιτροπής του Δήμου που να γνωματεύει ότι το αδέσποτο ζώο είναι επιθετικό (π.χ.αν έχει προκαλέσει τραύματα σε ανθρώπους με αποδείξεις νοσοκομείου) ή χωρίς να του κάνει ιατρικές εξετάσεις που να αποδεικνύουν ότι έχει κάποια πάθηση επικίνδυνη για ανθρώπους ή ζώα.
Θα περίμενε κανείς ο κ.Δήμαρχος να έχει επιδείξει έστω κάποια δραστηριότητα προστασίας των αδέσποτων τους Δήμου του, αφού σύμφωνα με το νόμο είναι αρμόδιος, πόσο μάλλον που πολλές φορές του έχουν προταθεί λύσεις εφαρμόσιμες και για τις οποίες δεν ενδιαφέρθηκε καν να διερευνήσει και όχι να αυτοαναγορεύεται μπόγιας, κτηνίατρος , ειδικός στην επιθετικότητα των σκύλων και στο τέλος δήμιός τους.
Η συνέχεια επί του θέματος θα δοθεί στα δικαστήρια.
Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου, είτε είναι δήμαρχος είτε απλός πολίτης.

Το Δ.Σ.

H κυρία Μπαρτσώκα επιμένει πως κανένα μέλος του Συλλόγου, δεν δέχτηκε κανένα τηλέφωνο, όπως ορίζει η νομική διαδικασία. Όταν πολίτης της είχε τηλεφωνήσει για το θέμα του σκύλου του είχε εξηγήσει πως πρέπει πρώτα να απευθυνθεί στο δήμο του και μετά εκείνος να προχωρήσει με τις διαδικασίες οι οποίες θα περιελάμβαναν και την σύσταση επιτροπής καθώς και όλη τα υπόλοιπα που αναλυτικά περιγράφονται στην ανακοίνωση.

Ο δήμαρχος Στυλίδας δήλωσε για την υπόθεση πως το Σάββατο δέχτηκε τηλεφώνημα από πολίτες για ένα αδέσποτο σκύλο ο οποίος έξω από σούπερ - μάρκετ της περιοχής είχε επιτεθεί και δαγκώσει περαστικούς. Ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο και κατόπιν παρουσία της Αστυνομίας και του κτηνιάτρου αποφάσισε πως στο σκυλί έπρεπε να γίνει ευθανασία ενώ διαπίστωσε πως ο σκύλος ήταν όντως επιθετικός. Ισχυρίζεται δε πως προσπάθησε τηλεφωνικά να επικοινωνήσει με μέλος του Συλλόγου αλλά δεν βρήκε κανέναν. "Αυτό έκρινα εκείνη τη στιγμή σωστό για την προστασία των πολιτών και αυτό έπραξα. Η Αστυνομία ήταν παρούσα και έχω και μάρτυρες. Ας με πάνε στα δικαστήρια." δήλωσε σε τηλεφωνική μας συνομιλία.

12

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Ελλάδα / Καθηγητής του «Αττικόν» για την υπόθεση Καλλιάνου: Εισαγωγή στη ΜΕΘ θα ήταν ανεπίτρεπτη διακριτική μεταχείριση

Οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας του ασθενούς, δηλώνει ο καθηγητής Αγγειοχειρουργικής από το Αττικόν
NEWSROOM