Ναυτικοί στην Ιεράπετρα έφαγαν τοξικό ψάρι και κατέληξαν στο νοσοκομείο

Ναυτικοί στην Ιεράπετρα έφαγαν τοξικό ψάρι και κατέληξαν στο νοσοκομείο Facebook Twitter
5

 

Ναυτικοί στην Ιεράπετρα έφαγαν τοξικό ψάρι και κατέληξαν στο νοσοκομείο Facebook Twitter

 

Πέντε ναυτικοί από την Ουκρανία κατανάλωσαν το ψάρι “Λαγοκέφαλος” το οποίο είναι τοξικό με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο της Ιεράπετρας. Σε πιο σοβαρή κατάσταση ήταν ο καπετάνιος του πλοίου ο οποίος είχε καταναλώσει και τα εντόσθια του ψαριού. Έχει ξεπεράσει πάντως τον κίνδυνο.

 


Σύμφωνα με το anatolh.com, οι ναυτικοί ψάρεψαν τους λαγοκέφαλους ανοικτά της Ιεράπετρας. Το ψάρι αυτό είναι μετανάστης στις ελληνικές θάλασσες και ήρθε από την Ερυθρά Θάλασσα μέσω της Διώρυγας του Σουέζ.


Περιέχει τοξίνες σε διάφορα μέρη του σώματός του (π.χ. εντόσθια, δέρμα), οι οποίες είναι επικίνδυνες σε περίπτωση που καταναλωθούν από τον άνθρωπο.  Οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει εδώ και καιρό για την επικινδυνότητα του ψαριού, από τότε που εντοπίστηκε στις ελληνικές θάλασσες.

5

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Ελλάδα / Δολοφονία Λυγγερίδη: «Μαραθώνιος» για δεύτερη ημέρα με 32 απολογίες- Προφυλακίστηκε ακόμη ένα ηγετικό μέλος

Το ηγετικό μέλος, που μαζί με άλλους τέσσερις θεωρούνται επικεφαλής  της εγκληματικής οργάνωσης και αυτοί που οδήγησαν στη δολοφονία του αστυνομικού, φέρεται να είναι αυτός που έδωσε το σήμα για την έναρξη των επεισοδίων
NEWSROOM
Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

Ελλάδα / Λέκκας για Θηρασιά: «Η Σαντορίνη έχει πάντα στην καλντέρα υψηλό κατολισθητικό κίνδυνο»

«Έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα, το 2010 έχουν γίνει μεγάλα έργα στη Σαντορίνη προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι κατολισθήσεις και στον Αθηνιό και στο παλιό λιμάνι και στην Οία» εξήγησε ο κ. Λέκκας
NEWSROOM