Xειμώνας με τα όλα του

Xειμώνας με τα όλα του Facebook Twitter
1

Σύμφωνα με την τελευταία προειδοποίηση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα κύρια χαρακτηριστικά του αυριανού (Τετάρτη) καιρού θα είναι η σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, οι θυελλώδεις άνεμοι και τα χιόνια στα ορεινά και τα ημιορεινά.


Η μεταβολή του καιρικού σκηνικού θα ξεκινήσει από αργά απόψε και αύριο σχεδόν στον σύνολο της χώρας οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί με ένταση 8 και 10 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και νότια ηπειρωτικής Ελλάδας, αλλά και σε χαμηλά υψόμετρα (200-300 μέτρα), καθώς και στα ορεινά των νησιών.


Σύμφωνα με την ΕΜΥ, οι χιονοπτώσεις στην Κρήτη αναμένονται ισχυρότερες και με μεγαλύτερη διάρκεια. Μεθαύριο, Πέμπτη, αλλά και την Παρασκευή, οι άνεμοι θα εξασθενήσουν, αλλά το κρύο θα παραμείνει τσουχτερό και ο παγετός στα κεντρικά και βόρεια θα είναι ισχυρός. Οι χιονοπτώσεις στα ανατολικά και νότια, και ιδιαίτερα στην Κρήτη, θα συνεχιστούν.

Απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων από το λιμάνι του Πειραιά, για τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών και αναγγελίας θυελλωδών ανέμων, που θα φθάσουν τη νύχτα σε πολλές θαλάσσιες περιοχές, τα 9 με 10 μποφόρ.


Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα Ελληνική Ακτοφυλακή για τον Αργοσαρωνικό θα πραγματοποιηθεί μόνο το δρομολόγιο στις 6 το απόγευμα για Αίγινα. Από το λιμάνι της Ραφήνας θα γίνει το δρομολόγιο στις 5:30 μμ για Άνδρο, Τήνο, Μύκονο και στις 6 μμ για Μαρμάρι. Κλειστό είναι και το λιμάνι του Λαυρίου, ενώ δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια στις γραμμές Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Καβάλα-Πρίνου και Κεραμωτή-Θάσου.

Στη γραμμή Αγ.Μαρίνα - Νέα Στύρα θα γίνει μόνο το δρομολόγιο των 5:30 το απόγευμα, ενώ Ωρωπός - Ερέτρια και Αρκίτσα - Αιδηψός θα γίνουν τα δρομολόγια των 5, 6 και 7 το απόγευμα. Στις γραμμή Βόλος-Σποράδες έγινε μόνο το δρομολόγιο στις 4 το απόγευμα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

Ελλάδα / Γιώργος Λυγγερίδης: Τι απαντά ο Δήμος Πειραιά για την απασχόληση 4 «ηγετών» της οπαδικής εγκληματικής οργάνωσης

«Καμία δημόσια ή δημοτική αρχή δεν μπορεί να γνωρίζει πως συμπεριφέρεται μετά την αποχώρηση από την εργασία ή υπηρεσία του οποιοσδήποτε εργαζόμενος»
NEWSROOM
Αφρικανική σκόνη

Ελλάδα / Αφρικανική σκόνη: 15 άνθρωποι μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα την Τρίτη

Λιγότεροι από τους μισούς πολίτες που μεταφέρονται καθημερινά στα νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα χρειάστηκαν ασθενοφόρο για να φτάσουν στα νοσοκομεία της Αττικής
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια