Σεισμός

NY Times: Μειώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας

NY Times: Μειώνεται ο πληθυσμός της Ελλάδας Facebook Twitter
6

Με τη δύσκολη δημογραφική κατάσταση της Ελλάδας ασχολήθηκε δημοσίευμα των New York Times. To άρθρο κάνει λόγο για μείωση του πληθυσμού της Ελλάδας λόγω των χαμηλών ρυθμών γεννήσεων και της μετανάστευσης στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με τα Νέα και τον καθηγητή στατιστικής και ασφαλιστικής επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιώς Μιχάλη Παπαδάκη το 2011 ήταν η πρώτη χρονιά που ο αριθμός των κατοίκων της Ελλάδας μειώθηκε (με τους θανάτους να υπερβαίνουν τις γεννήσεις κατά 4.671).  Σύμφωνα με τη στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το 2012 οι θάνατοι στην Ελλάδα υπερέβησαν τις γεννήσεις κατά 16.300, ενώ από τη χώρα έφυγαν 44.200 περισσότεροι άνθρωποι από αυτούς που ήρθαν σε αυτήν.

Επίσης, γάμοι και γεννήσεις μειώνονται: Τα πιο πρόσφατα στατιστικά στοιχεία για την Ελλάδα δείχνουν ότι ο αριθμός των γάμων μειώθηκε από τους 59.212 το 2009 (την πρώτη χρονιά όπου άρχισε να γίνεται αισθητή η επίπτωση της κρίσης) στους 55.099 το 2011. Οι Έλληνες δε αποκτούν κατά μέσο όρο 1,4 παιδιά, πολύ χαμηλότερο επίπεδο από το 2,1 που απαιτείται για να αναπληρωθεί η προηγούμενη γενιά.

Σύμφωνα με το άρθρο, το πιο τρομακτικό στοιχείο είναι μια πρόβλεψη της Eurostat σύμφωνα με την οποία το 2050 το 32,1% του ελληνικού πληθυσμού θα έχει ηλικία μεγαλύτερη των 65 ετών, από 16,6% που ήταν το 2000. Και αυτή η πρόβλεψη έγινε το 2007, πριν η κρίση πλήξει τον ελληνικό πληθυσμό, γεγονός που σημαίνει ότι οι νέες προβλέψεις πιθανότατα θα είναι πολύ χειρότερες.

6

Σεισμός

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα κατά εισαγγελίας Λάρισας σχετικά με το «μπάζωμα»

Ελλάδα / Αρειος Πάγος: Πειθαρχική έρευνα για εισαγγελέα που απέρριψε τον έλεγχο δύο υφυπουργών στην υπόθεση των Τεμπών

Η εισαγγελέας που ελέγχεται ήταν υποχρεωμένη να στείλει αμελλητί στη Βουλή τη μήνυση των συγγενών κατά των υφυπουργών Χρήστου Τριαντόπουλου και Ζωής Ράπτη
NEWSROOM

σχόλια

5 σχόλια
Το κακό που είναι δηλαδή; Καλύτερα είναι να είμαστε λιγότεροι. Ο πλανήτης και οι χώρες γενικά πάσχουν από υπερπληθυσμό,όχι από έλλειψη ανθρώπων.Για φανταστείτε τι καλύτερα που θα ήμασταν άμα ήμασταν οι μισοί σαν πληθυσμός
Η ανεργία των νέων (20-30) πάνω από το 50%. Από αυτούς το 1/3 να φύγει και να ψάξει την τύχη του σε άλλη χώρα και με δεδομένη την υπογεννητικότητα, προσπαθήστε να φανταστείτε την εικόνα της χώρας σε 10 χρονάκια και πείτε μου σας παρακαλώ τι βλέπετε??