ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων για εμβάσματα στο εξωτερικό ζήτησε ο Μητσοτάκης

Έλεγχο των δημοσίων υπαλλήλων για εμβάσματα στο εξωτερικό ζήτησε ο Μητσοτάκης Facebook Twitter
5

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ζήτησε σήμερα τον έλεγχο της περιουσιακής κατάστασης των δημοσίων υπαλλήλων που από το2009 έστειλαν στο εξωτερικό εμβάσματα άνω των 100.000 ευρώ. Το ποσό φορά αθροιστικά όλες τις χρονιές και όχι μόνο μια κίνηση. Οι υπάλληλοι μάλιστα που ελέγχονται ήδη, ποινικά ή πειθαρχικά, για τυχόν έκνομες πράξεις θα τεθούν πρώτοι στη σχετική λίστα. 

"Αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας προς το σύνολο της κοινωνίας, που από το υστέρημά της πολλές φορές συμβάλλει στην αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, να ελεγχθούν εξονυχιστικά οι δημόσιοι υπάλληλοι που επέλεξαν να στείλουν υψηλά χρηματικά ποσά σε πιστωτικά ιδρύματα του εξωτερικού. Ο έλεγχος θα αποδείξει αν τα ποσά αυτά που μεταφέρθηκαν μπορούν να δικαιολογηθούν από την εν γένει περιουσιακή τους κατάσταση. Οι εποχές όπου ο καθένας μπορούσε να κάνει ό,τι θέλει, χωρίς να δίνει αναφορά σε κανένα, έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Και αυτό οφείλουν να το αντιληφθούν οι πάντες", δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης.

5

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σάλος στην Τουρκία από την ελληνική σημαία πάνω στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» στον Βοσπορο

Ελλάδα / Τούρκοι ενοχλήθηκαν από την υψωμένη ελληνική σημαία στη φρεγάτα «Θεμιστοκλής» που είχε δέσει στον Βόσπορο

Η φρεγάτα «Θεμιστοκλής» κατέπλευσε στο τουρκικό λιμάνι του ακρωτηρίου Σαράιμπουρνου, μαζί με την τουρκική φρεγάτα «Yavuz» και το γαλλικό πετρελαιοφόρο «Somme»
NEWSROOM