Πρωτιά της Ν.Δ. στους μηχανικούς

Πρωτιά της Ν.Δ. στους μηχανικούς Facebook Twitter
1

Η ΔΚΜ Ανανέωση Πρωτοπορία (Ν.Δ.) αναδείχθηκε πρώτη δύναμη στις εκλογές για την Κεντρική Αντιπροσωπεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ), που διεξήχθησαν την Κυριακή, με τη συμμετοχή 32.413 διπλωματούχων μηχανικών.

Η ΔΚΜ συγκέντρωσε το 26,39% των ψήφων ενώ στη δεύτερη θέση με ποσοστό 23,05%, ήρθε η Δημοκρατική Συμπαράταξη Μηχανικών (ΔΗΣΥΜ) που πρόσκειται στην κεντροαριστερά και ενσωμάτωσε και την ΠΑΣΠ του ΠΑΣΟΚ. Στην τρίτη θέση η Ριζοσπαστική Πρωτοβουλία Μηχανικών (ΣΥΡΙΖΑ) με 10,92%.  Μέρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέβηκε στις εκλογές και με την Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών αλλά και με έναν ανεξάρτητο υποψήφιο.

Στην τέταρτη θέση αναδείχθηκαν οι Ελεύθεροι Επαγγελματίες Μηχανικοί (ΕλΕΜ), με 9,38%. Την πεντάδα  συμπληρώνει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Μηχανικών.

Πάντως κύριο χαρακτηριστικό των χθεσινών εκλογών ήταν η αποχή, αφού ψήφισαν πανελλαδικά 32.413 μηχανικοί – σε σύνολο 106.000. Στην Αθήνα προσήλθαν χθες 10.500 μηχανικοί, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχαν ψηφίσει 15.000.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Ελλάδα / Εισαγγελέας στη δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ζητά ενοχή των κατηγορουμένων - Μιλά για «σκηνικό λιντσαρίσματος»

Να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι ζήτησε ο εισαγγελέας - «Οι ισχυρισμοί τους ότι ήταν σε άμυνα δεν ευσταθούν γιατί εκείνοι ήταν έξω από το κατάστημα με ασφάλεια ανάμεσα στον κόσμο»
NEWSROOM
Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Ελλάδα / Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Τον Ιούνιο του 2023, ο 35χρονος, άνευ λόγου επιτέθηκε με μαχαίρι στην 30χρονη αρραβωνιαστικιά του στο Ηράκλειο, η οποία δέχτηκε 14 μαχαιριές και χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη ΜΕΘ
NEWSROOM