Ακραίες αστυνομικές συμπεριφορές, κατέγραψε η έρευνα των «αδιάφθορων»

Ακραίες αστυνομικές συμπεριφορές, κατέγραψε η έρευνα των «αδιάφθορων» Facebook Twitter
7

Αυξημένη αστυνομική βία στις περιοχές, όπου είναι ισχυρή η Χ.Α. καταγράφει το πόρισμα της ΕΛΑΣ σχετικά με τα προβλήματα διαφθοράς στα αστυνομικά τμήματα, αλλά και τις καταγγελίες για χρήση υπερβολικής βίας και διασυνδέσεις με τη Χρυσή Αυγή.

Σύμφωνα με το πόρισμα που δόθηκε νωρίτερα στη δημοσιότητα, δεν πιστοποιείται ύπαρξη συγκροτημένων ομάδων εν ενεργεία αστυνομικών, που να επιδιώκουν κοινό εγκληματικό σκοπό και να τελούν μεταξύ τους σε τέτοια σχέση ώστε να αισθάνονται ενιαία ομάδα. Επίσης δεν διαπιστώνεται ότι συγκροτούνται πυρήνες ή παρασυνταγματικοί πόλοι στην ΕΛ.ΑΣ.

Όμως, πρόβλημα διαπιστώνεται, καθώς γίνεται λόγος για εμπλοκή αστυνομικών διευθύνσεων σε περιστατικά ακραίας συμπεριφοράς με πρώτη την διεύθυνση αστυνομίας Αθηνών. Ακολουθεί  η διεύθυνση Άμεσης Δράσης, και έπονται η Διεύθυνση Αλλοδαπών, η διεύθυνση Πειραιά και η διεύθυνση Δυτικής Αττικής.

Στο πλαίσιο της έρευνας έγιναν έλεγχοι σε 319 αστυνομικούς εκ των οποίων συνελήφθησαν οι 15 και για 10 εξ αυτών προέκυψε ότι συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με την Χρυσή Αυγή. Επίσης συνελήφθησαν ένας λιμενικός και έξι ιδιώτες.

Σκοπός της έρευνας ήταν να διερευνηθεί η ανάρμοστη συμπεριφορά αστυνομικών, οι αδικαιολόγητες βιαιοπραγίες, η χρήση υπερβολικής βίας και κακομεταχείρισης

Οι καταγγελίες έγιναν από φυσικά πρόσωπα, ΜΚΟ, διάφορους φορείς, από δημοσιεύματα και ανεξάρτητες αρχές.

 

Δένδιας: «Προχωράμε σε αυτοκάθαρση»

"Η Ελληνική Αστυνομία υλοποιεί μία επιχείρηση αυτοκάθαρσης, μέσα από τα δικά της θεσμικά όργανα, προκειμένου να εντοπίσει και να αποβάλλει την ελάχιστη μειοψηφία των επίορκων, οι οποίοι δεν δίστασαν να θέσουν ένα αποκρουστικό ιδεολογικό προκάλυμμα στην παραβατική συμπεριφορά τους" δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

"Ως Πολιτεία είχαμε χρέος να μην επιτρέψουμε να παραμείνει οιαδήποτε σκιά στη συντριπτική πλειοψηφία των γυναικών και των ανδρών της Ελληνικής Αστυνομίας, απέναντι στους οποίους μόνο ευγνωμοσύνη μπορεί να αισθάνονται οι Έλληνες πολίτες για τις υπηρεσίες που καθημερινά προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο", δήλωσε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης. Τόνισε επίσης ότι "στην κατεύθυνση αυτή που χαράξαμε θα συνεχίσουμε, υλοποιώντας την απαίτηση του ελληνικού λαού για τήρηση της νομιμότητας παντού και από όλους".

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θεσσαλονίκη: Το Κυβερνείο αναβιώνει- Το μνημόνιο συνεργασίας και η επόμενη μέρα για το «Παλατάκι»

Ελλάδα / Θεσσαλονίκη: Το Κυβερνείο αναβιώνει- Το μνημόνιο συνεργασίας και η επόμενη μέρα για το «Παλατάκι»

Υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ Βουλής των Ελλήνων, Υπερταμείου και ΕΤΑΔ - Η ιστορία του Κυβερνείου γνωστό ως το «Παλατάκι» της Θεσσαλονίκης
ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ