Χιλιάδες τηλεφωνήματα για την μικρή «Μαρία»

Χιλιάδες τηλεφωνήματα για την μικρή «Μαρία» Facebook Twitter
2

Την πόρτα του ανακριτή θα περάσουν αύριο οι δυο Ρομά που εμφανίστηκαν ως «γονείς» της κατάξανθης μικρούλας που έχει συγκινήσει με την ιστορία της τόσο το πανελλήνιο, όσο και ολόκληρο τον κόσμο.

Σε βάρος του ζευγαριού, έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα αδικήματα της αρπαγής ανηλίκου και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης κατʼ εξακολούθηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι την περασμένη Τετάρτη, στο σπίτι ενός 39χρονου και μιας 40χρονης Ρομά στα Φάρσαλα, εντοπίστηκε, ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου, ένα κοριτσάκι, ηλικίας 5-6 χρόνων, με λευκό δέρμα, ξανθά μαλλιά και πράσινα μάτια. Το κοριτσάκι, μετά και από εξέταση DNA αποδείχτηκε πως σε καμία περίπτωση δεν είχε γενετικές ομοιότητες με το ζευγάρι που εμφανίζονταν ως «γονείς» της.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα αν η μικρούλα γεννήθηκε στη χώρα μας ή το εξωτερικό, καθώς και παραμένει αδιευκρίνιστη η ακριβής ηλικία της.

Ακόμα, δεν έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο, οι Ρομά να ανήκουν σε κύκλωμα αγοραπωλησίας βρεφών.

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζευγαριού

 

Αύριο, αναμένεται να δοθούν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες του ζευγαριού των Ρομά, ενώ οι αρχές έχουν ήδη ζητήσει τη συνδρομή και της Interpol προκειμένου να εξεταστούν παλιότερες υποθέσεις εξαφανισμένων παιδιών, και να ερευνηθούν καταγγελίες γονιών που είχαν πληροφορηθεί πως τα παιδιά που γέννησαν πέθαναν, αλλά ουδέποτε πήραν τη σορό τους για ταφή.

Ακόμα εξετάζονται πληροφορίες που θέλουν το κοριτσάκι να έφτασε στο ζευγάρι μέσω τρίτου προσώπου, βουλγαρικής υπηκοότητας, που εξαφανίστηκε κατά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης.

Η αστυνομία ερευνά και πληροφορίες που αναφέρουν πως το ζευγάρι των Ρομά είχε εμφανιστεί και διέμενε για κάποιο διάστημα και σε άλλες περιοχές της χώρας, όπως την Κρήτη και τη Φθιώτιδα.

Χιλιάδες τηλεφωνήματα για τη μικρούλα

 

Από την Παρασκευή που, μετά από εντολή εισαγγελέα, δόθηκε στη δημοσιότητα η φωτογραφία της μικρής, η αστυνομία και το Χαμόγελο του Παιδιού έχουν δεχτεί χιλιάδες τηλεφωνήματα από πολίτες στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.

Μάλιστα, ανάμεσα σε εκείνους που έδειξαν ενδιαφέρον για την εξακρίβωση της ταυτότητας της μικρής, αξιολογήθηκε ιδιαίτερα η περίπτωση ενός ζευγαριού από την Θεσσαλονίκη, όπως αναφέρουν δημοσιογραφικές πηγές.

Εμμένει στην απολογία της η 40χρονη

 

Ωστόσο, και μετά το κύμα δημοσιότητας που δόθηκε, η 40χρονη Ρομά, επιμένει στον ισχυρισμό της πως μια γυναίκα της έδωσε το κοριτσάκι έξω από σουπερ μαρκετ και μετά εξαφανίστηκε.

Να θυμίσουμε ότι η 40χρονη, μετά από έρευνα των αστυνομικών, αποδείχτηκε πως είναι κάτοχος δύο δελτίων αστυνομικής ταυτότητας, με διαφορετικά στοιχεία, τα οποία είναι σε ισχύ και διατηρεί ταυτόχρονα δύο διαφορετικές οικογενειακές μερίδες , μία στον Δήμο Λαρισαίων, στην οποία εμφαίνεται ως μητέρα πέντε κοριτσιών και ενός αγοριού, και μία στο Δήμο Τρικκαίων, στην οποία εμφανίζεται ως μητέρα τεσσάρων κοριτσιών.

Σε αυτές φαίνεται, ούτε λίγο, ούτε πολύ ότι η γυναίκα «γεννούσε» ένα παιδί το μήνα! Συγκεκριμένα από τον Ιούνιο ως τον Νοέμβριο του 1993 φαίνεται πως «γέννησε» τρία παιδιά και από τον Οκτώβριο του 1994 μέχρι τον Φεβρουάριο του 1995, ότι «γέννησε» άλλα τρία!

Για τον 39χρονο, η έρευνα έδειξε πως έχει και Τρίτη μερίδα στον Δήμο Φαρσάλων, στην οποία φαίνεται πως είναι «πατέρας» ακόμα 4 παιδιών.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις των αστυνομικών το ζευγάρι δήλωνε ψευδώς ότι έχει πολλά παιδιά για να παίρνει παράνομα επιδοτήσεις.

Η δικηγόρος των Ρομά, Μαριέττα Παλάβρα, αναφέρει από την πρώτη στιγμή πως η μικρούλα κατέληξε στα χέρια των «γονιών» της στον καταυλισμό των Φαρσάλων επειδή η «αλλοδαπή» βιολογική της μητέρα δεν είχε τα μέσα να την αναθρέψει και ήθελε – όπως χαρακτηριστικά είπε- να την  «ξεφορτωθεί».

2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά και τον πρωθυπουργό: Φώναξε «δικαιοσύνη» - Την απομάκρυνε η ασφάλεια

Ελλάδα / Επεισόδιο στην Κέρκυρα με την κόρη του Νίκου Πλακιά: Φώναξε «δικαιοσύνη» για τα Τέμπη και απομακρύνθηκε από την ασφάλεια Μητσοτάκη

Η αδελφή των διδύμων Χρύσας και Θώμης που σκοτώθηκαν στα Τέμπη θέλησε να διαμαρτυρηθεί για το σιδηροδρομικό δυστύχημα κατά τη διάρκεια επίσκεψης του πρωθυπουργού στην Κέρκυρα, όπου η φοιτήτρια σπουδάζει
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια