Στάση εργασίας αύριο, σε 8 νοσοκομεία της Αττικής

Στάση εργασίας αύριο, σε 8 νοσοκομεία της Αττικής Facebook Twitter
0

Στάση εργασίας από τις 7 το πρωί μέχρι και τις 11 θα πραγματοποιήσουν αύριο οι εργαζόμενοι σε 8 νοσοκομεία της Αττικής.

Πρόκειται για τον «Ευαγγελισμό», την «Πολυκλινική», την «Αγία Βαρβάρα», τον «Άγιος Σάββα», το «Πατησίων», την «Αμαλία Φλέμινγκ», το πρώην «7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ» και το «Αττικόν».

Όπως έγινε γνωστό, οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για τις διαθεσιμότητες και για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις τμημάτων των νοσοκομείων. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις 9 θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Μαβίλη και θα ακολουθήσει πορεία προς τη Βουλή.

Στάση εργασίας έχει αποφασιστεί και για τις 16 Οκτωβρίου, από τις 11 το πρωί μέχρι και τις 3 το μεσημέρι, με ταυτόχρονη συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο  υπουργείο Υγείας.

Ειδικότερα, όσον αφορά τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο «Αττικόν», οι υπάλληλοι -που συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας- ζητούν την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών και υπερωριών σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό.

Όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, οι εργαζόμενοι στο «Αττικόν» αναμένεται να προχωρήσουν σε νέα συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν την στάση που θα ακολουθήσουν στο εξής.

Προβλήματα και στις ιδιωτικές κλινικές

Να σημειωθεί ότι από τις 29 Οκτωβρίου, ξεκινούν τις επισχέσεις και γιατροί και υπάλληλοι ιδιωτικών κλινικών. Ανακοίνωση του Συνδέσμου Ελληνικών Κλινικών αναφέρει σχετικά πως «Οι συνεχιζόμενες καθυστερήσεις αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών των ταμείων, που φθάνουν τα 535 εκατ. (μέχρι και το 2011), καθώς και ο αυθαίρετος τρόπος κατάρτισης – διάρθρωσης του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, μας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και στην αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας μας. Η αυθαίρετη επιβολή του clawback και του rebate μάς δίνει τη χαριστική βολή, καλώντας μας, μάλιστα, να επιστρέψουμε ποσά που δεν έχουμε εισπράξει».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM
Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024

Ελλάδα / Πανελλήνιες Εξετάσεις 2024: Ποια είναι η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου που σε κείμενο της εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι

Η Ηλέκτρα Χατζηδημητρίου είναι κλινική Νευροψυχολόγος - Το κείμενο της είχε δημοσιευθεί τον Αύγουστο του 2016 - Οι υποψήφιοι εξετάστηκαν επίσης σε κείμενο του Νίκου Καζαντζάκη και σε ποίημα του Κωστή Παλαμά
NEWSROOM