CONFERENCE LEAGUE

Συνοδος Πρυτάνεων: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο κατά της διαθεσιμότητας

Συνοδος Πρυτάνεων: Θα χρησιμοποιήσουμε κάθε ένδικο μέσο κατά της διαθεσιμότητας Facebook Twitter
6

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση του διευρυμένου συντονιστικού της Συνόδου των Πρυτάνεων, τα Πανεπιστήμια της χώρας θα βρεθούν σε ολοκληρωτική αδυναμία ακαδημαϊκής λειτουργίας και θα υποστούν ανεπανόρθωτη βλάβη στο ενδεχόμενο που θα εφαρμοστεί η διαθεσιμότητα.

Ετσι, η  η Σύνοδος των Πρυτάνεων αποφάσισε να χρησιμοποιήσει κάθε ένδικο μέσο  κατά του μέτρου της διαθεσιμότητας.

«Είναι απορίας άξιον με τι κριτήρια, με τι δεδομένα και με ποια μέθοδο αξιολόγησης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας απέρριψε τα σχέδια αξιολόγησης, τα οποία υπέβαλαν τα Πανεπιστήμια όπως τους ζητήθηκε, σύμφωνα με τα οποία προέκυπτε έλλειμμα και όχι πλεόνασμα προσωπικού», σημειώνεται.

Οι πρυτάνεις υποστηρίζουν πως η διαθεσιμότητα αποτελεί κατάφωρη προσβολή της συνταγματικά κατοχυρωμένης αυτοδιοίκησης των Πανεπιστημίων.

«Ενώ η Πολιτεία σύμφωνα με το Σύνταγμα οφείλει να παρέχει τους πόρους, τα μέσα και το προσωπικό που χρειάζονται τα Πανεπιστήμια για τη λειτουργία τους, βρισκόμαστε στην πρωτοφανή για τα ιστορικά χρονικά επιλογή της αφαίρεσης προσωπικού από αυτά», αναφέρεται χαραητηριστικά.

«Την κρίση αυτή εν τέλει, την πληρώνει η ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα η νέα γενιά. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερήσει από τον έλληνα πολίτη την ισότιμη πρόσβαση στη δημόσια και δωρεάν Παιδεία», καταλήγουν.

6

CONFERENCE LEAGUE

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Ελλάδα / Ηράκλειο: Αθωώθηκε ο 35χρονος που μαχαίρωσε 14 φορές την αρραβωνιαστικιά του

Τον Ιούνιο του 2023, ο 35χρονος, άνευ λόγου επιτέθηκε με μαχαίρι στην 30χρονη αρραβωνιαστικιά του στο Ηράκλειο, η οποία δέχτηκε 14 μαχαιριές και χρειάστηκε να διασωληνωθεί και να εισαχθεί στη ΜΕΘ
NEWSROOM