Το Πρώτο Θέμα κυκλοφορεί με φωτογραφία του Φύσσα τη στιγμή του θανάτου του

Facebook Twitter
43

Με την ολοσέλιδη φωτογραφία του δολοφονηθέντος από Χρυσαυγίτες Παύλου Φύσσα στην αγκαλιά της φίλης του την στιγμή που καταλήγει, κυκλοφορεί σε λίγες ώρες η εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Το πρωτοσέλιδο έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο, προκαλώντας κύμα αγανάκτησης για την ανατριχιαστική επιλογή της εφημερίδας που αρνείται να φερθεί με αξιοπρέπεια σε έναν άνθρωπο, ακόμα και τη στιγμή του θανάτου του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η συγκεκριμένη εφημερίδα δημοσιεύει παρόμοια φωτογραφία, κατορθώνοντας -δυστυχώς-  ρεκόρ πωλήσεων.

Φυσικά ΔΕΝ πρόκειται να δημοσιεύσουμε το πρωτοσέλιδο. 

43

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ελλάδα / Συνελήφθη 38χρονος για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Ομάδα Σύμπραξης Εκδίκησης»

Ανάμεσα στις τρομοκρατικές ενέργειες που τους αποδίδονται είναι και η αποστολή του παγιδευμένου με εκρηκτικά φακέλου στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης τον Φεβρουάριο
NEWSROOM
Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

Ελλάδα / Μενδώνη για Νίσυρο: Ο αρχαιοφύλακας τέθηκε σε αναστολή καθηκόντων από την πρώτη καταγγελία

«Διαβάζω ότι υπήρχαν καταγγελίες, ότι δεν τις έλαβε κανείς υπόψη και λοιπά. Αυτοί οι οποίοι τα γράφουν θα βρεθούν στα ποινικά και στα αστικά δικαστήρια από μένα», ξεκαθαρίζει η υπουργός
NEWSROOM

σχόλια

20 σχόλια
Εγώ ξέρω ότι η εν λόγω φυλλάδα σε πολλά σημεία πώλησης ανά την Ελλάδα έχει ήδη ξεπουλήσει. Αξιοπρέπεια, σεβασμός, καθαρό μυαλό, είναι πλέον είδος προς εξαφάνιση για τον σύγχρονο Έλληνα, που στην επόμενη εκπομπή του Θέμου θα κάτσει πάλι αναπαυτικά στην πολυθρόνα του μαζί με τα παιδιά του να απολαύσει ξεβράκωτα γκομενάκια σε καμπαρετζίδικο σόου γ΄ διαλογής. Στην τελική, έχουμε τους δημοσιογράφους, τα κόμματα και την κοινωνία που μας αξίζουν. Ας αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας.
μεγαλο θεμα το παραπανω(εννοειται πως δε θα αγορασω την εφημεριδα) δηλαδη το αν το κρατος θα επρεπε να παρεμβει για να προστατεψει τη αξιοπρεπεια νεκρου- οικογενειας, θυμομαστε ολοι το τρομονομο του μητσοτακη, ενδεχομενως καλες προθεσεις αλλα αντιστροφο αποτελεσμα.. το καλυτερο ειναι, εμεις να χρησιμοποιησουμε τη δυναμη μας ως καταναλωτες και να ριξουμε αισθητα τη κυκλοφορια του πρωτου θεματος αυριο.
Φοβάμαι πως τα στελέχη δεν θα τα σοκάρει, έχουν ξεπεράσει το ανθρώπινο αυτοί. Έχουν ξαναδει και πιθανόν έχουν ξαναμαχαιρώσει "υπανθρώπους"(κατά την "κυρία" ζαρούλια), άλλος ένας νεκρός τι είναι για αυτούς;Ήμουν,είμαι και θα είμαι κατά αυτής της αναίσχυντης δημοσίευσης, και ειδικά στην κολοφυλλάδα του αναστασιάδη, αλλά σε ένα συμφωνω μαζί σου. Τουλάχιστον κάτι γιαγιαδες, παππούδες και κατα λάθος ψηφοφόροι της ΧΑ να σοκαρίστηκαν. Τουλάχιστον να είδαν το μαχαίρι που έχωσαν από βλακεία και βλακοεπανάσταση στην κάλπη. Να δουν αν τους αρέσει το παλικάρι που σβήνει και η κοπέλα που τον "χάνει" μέσα από την αγκαλιά της, όσο τους άρεσαν οι ψευτόμαγκες που ψήφισαν.
Επανέρχομαι γιατί μόλις είδα τη φωτογραφία στο διαδίκτυο.Η άποψή μου για τον εκδότη, την εφημερίδα και όλο το συνάφι τους δεν αλλάζει, γιατί τη δημοσιεύουν μόνο και μόνο για να πουλήσουν φύλλα.Όμως, ομολογώ ότι με συγκλόνισε. Αφού τώρα πια θα κυκλοφορήσει πολύ, προτείνω να τυπωθεί σε πολλά αντίγραφα και να σταλεί με συστημένες επιστολές σε όλα τα στελέχη της Χ.Α. μπας και κανένας συνέλθει.
Η φωτογραφια αυτη θα κανει τοσο κακο στη ΧΑ οσο 10 αντιρατσιστικα νομοσχεδια και άπειρα "σιγα μην φοβηθω" στο φεισμπουκ. Απο την στιγμη που η δολοφονια του Φύσσα ήταν πολιτική πραξη κακώς δεν δημοσιευετε τη φωτογραφία.
H δημοσιογραφία στην Ελλάδα έχει γίνει εδώ και πολλά πολλά χρόνια σκέτη αλητεία και ο κομιστής-τιμητής των πάντων-εκδότης της εφημερίδας "θέμα" είναι πρωταγωνιστήςΌλα για τα φράγκα.
Ναι αυτό είναι μια "ιστορική φωτογραφία" απο τον άνθρωπο που έβγαζε τον Καιάδα ποπ σταρ στην εκπομπή του, απο τον άνθρωπο που έβαζε τα ψεύτικα ρεπορταζ με τις γριούλες που τις βοηθάει η ΧΑ να βγάλουν λεφτά απο το ΑΤΜ. Καταγράφει την ιστορία το ΠΘ μην το συζητάς καθόλου
Οταν συμβαινουν τοσο τραγικα γεγονοτα οπως τα μπαχαλα και διστυχως θανατοι πρεπει να υπαρχει αρκετο υλικο απο φωτογραφιες και βιντεο. Για να υπαρχει πιο καθαρη αποψη για το τι πραγματικα εγινε. Η πραξη του να τραβηξεις ντοκουμεντα δεν ειναι κακη. Οι επαγγελματιες φωτογραφοι τι κανουν δηλαδη σε πολεμους και σε θλιβερα γεγονοτα? Αποτυπωνουν. Δεν γιατρευουν, αυτο το κανουν οι γιατροι, ουτε αμυνοντε αυτο το κανουν οι στρατιωτες. Εμενα αυτη ειναι η αποψη μου. ΣΕ ΚΑΜΙΑ περιπτωση να μην βρεθει αυτο το υλικο ομως στον Τυπο και δη στα εξωφυλλα για να πουλησει.
Έχετε όλοι απόλυτο δίκιο να οργίζεστε με το πρώτο θέμα και τον απάνθρωπο εκδότη του, ταυτίζομαι απόλυτα μαζί σας, θα ήθελα όμως να προβάλλω και μια άλλη πλευρά αναρωτώμενος. Μήπως τελικά αυτός ο τρόπος, ο αλήτικος χυδαίος τρόπος, είναι ο μοναδικός τρόπος για να αφυπνιστούν κάποιοι ανεγκέφαλοι, που ψήφισαν χρυσή αυγή όχι απο φιλοναζιστικά συναισθήματα, αλλά ως "αντίδραση" στο σύστημα? Μήπως δηλαδή κάποιοι απο αυτούς που ψήφισαν χρυσή αυγή, μέσα στην άγνοια τους, μπορούν να ταρακουνηθούν μόνο απο κάτι τέτοιο? Η δύναμη μιας φωτογραφίας είναι πολύ μεγαλύτερη απο αναλύσεις και θεωρίες. Δυστυχώς υπάρχουν αρκετοί που θεωρούν ότι τα μέσα υπερβάλλουν σχετικά με την εγκληματική αυτή συμμορία και ότι τα "παιδιά" δε κάνουν κακό,απλά αγαπούν την πατρίδα και είναι αντιμνημονιακοί γι'αυτό τους χτυπάει το σύστημα.Δεν δίνω κανένα άλλοθι στην εφημερίδα, ούτε πιστεύω ότι δημοσίευσαν την φωτογραφία για καλό σκοπό, είναι τομάρια που το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι οι πωλήσεις, αλλά αναρωτιέμαι μήπως τελικά ένα θετικό παράπλευρο αποτέλεσμα αυτής της δημοσίευσης είναι η δραματική πτώση των ποσοστών αυτών των εγκληματιών.Ξέρω ότι η λογική μου εντάσσεται στο "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα", αλλά μήπως τελικά αυτός είναι ο μόνος τρόπος να εξαφανιστεί αυτό το μίασμα απο την κοινωνία? Με ανάδειξη όλων των εγκλημάτων που διαπράττουν, με λεπτομέρειες, φωτογραφίες και ό,τι άλλο υπάρχει? Αναρωτιέμαι.
Ο τίτλος "Δεν ξεχνώ το φασισμό" είναι μάλλον ο εκδότης του εντύπου που μιλάει σε πρώτο πρόσωπο. Και όντως δεν ξεχνάει τους ξηγημένους ξυρισμένους φίλους του, που του δίνουν τέτοιες ωραίες φωτογραφίες.
Εκείνο που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως κάποιοι άνθρωποι την ώρα του φονικού και του γενικότερου χαμού, τραβούσαν φωτογραφίες και βιντεο...Αρρώστια σκέτη!!!
Και τι σας εκπλησσει?Αφενος το ΘΕΜΑ θελει να πουλησει,γιαυτο και χωνει και χωνει και χωνει DVD,κουπονια και φωτογραφιες,αφου το περιεχομενο του δεν πουλαει,αφετερου,ειναι εδω και χρονια ''κιτρινη'' φυλλαδα...της πολιτικης.Αναφορικα με το εξωφυλλο(και την αρνηση δημοσιευσης του),τωρα,πρεπει να δουλευομαστε μεταξυ μας,η να θελουμε να μπουμε στο κλιμα της ηθικης που κυκλοφορει αυτες τις μερες.
Ναι όντως, το "θέμα" δεν προσπαθεί και ούτε καν το έκανε ποτέ, να κρατήσει τα προσχήματα. ανέκαθεν, ξεδιάντροπα κιτρίνιζε όσο δεν πάει. και δυστυχώς ο κόσμος τη παίρνει και για το περιεχόμενο, όχι μόνο για τα DVD. η ικανοποίηση της περιέργειας; δεν ξέρω...Ο Αναστασιάδης σιχαμένος ήταν πάντα και μια αηδία ήταν και αυτό που έκανε και τώρα!Υ.Γ. όπως προανέφερε ο Β. Μακρής, καμία σχέση δεν έχει αυτό με τη δημιοσογραφία, καθώς δεν παρέχει κάποια πληροφορία, εκτός από την ικανοποίηση της αρρωστημένης περιέργειας
Θα υπήρχε η ίδια αντίδραση αν το είχε δημοσιεύσει κανένας μεγάλος όμιλος του εξωτερικού ή καμιά μκο; Ο φωτορεπόρτερ που τραβά ένα παιδί που πεθαίνει από χημικά σε εμπόλεμη ζώνη ή έναν ματωμένο τραυματία από σύγκρουση τρένων είναι απολύτως αποδεκτό επάγγελμα για τα στάνταρ της κοινωνίας. Τόσο αποδεκτό, που του δίνουμε βραβεία και πολλά λεφτά, αρκεί να έχει την εξυπνάδα να συνεργάζεται με το ΤΙΜΕ πχ και όχι με το ΠΘ. Το ΠΘ κοιτάει να πουλήσει και ξέρουμε όλοι τι προϊόντα διαθέτει.Το αναγνωστικό (και τηλεοπτικό) κοινό που το παίζει παναγιά παρθένα κάθε φορά με σοκάρει και με τρομάζει πολύ περισσότερο.
Για να καταλάβω.Συγκρίνεις τον ρεπορτερ του Time που μεταφέρει την φρίκη του πολέμου με αυτόν που έκανε το "κλικ" καθώς ξεψυχούσε ο Φύσσας; Δεν υπάρχει καμία σχέση ανάμεσα στα δυο. Το πρώτο είναι δημοσιογραφία το δεύτερο ας μην σου πω καλύτερα. Και είναι μια δημοσιογραφία που μπορείς να πληρώσεις με την ζωή σου. Πόσοι φωτογράφοι έχουν πέσει στο πεδίο της μάχης;Ο φωτορεπορτερ που τραβάει αυτούς που πεθαίνουν απο χημικά στη Συρία το κάνει για να σου δείξει την φρίκη του πολέμου. Ο ρεπορτερ που τραβάει τον Φύσσα να πεθαίνει τι ακριβώς θέλει να δείξει; Ξέρω την απάντηση αλλά καλύτερα να μην την γράψω(συμφωνώ για το αναγνωστικό κοινό που το παίζει παρθένα)
Θέλει να δείξει τη φρίκη του ναζισμού; Δεν ξέρω. Δε μου αρέσουν αυτές οι φωτογραφίες γενικά. Τις θεωρώ πολύ προσβλητικές όχι προς τα θύματα μόνο αλλά και προς εμένα, γιατί υπονοούν ότι δε 'νιώθω' χωρίς σοκ.Υπάρχουν κάμποσες φωτογραφίες για τις οποίες θα ήθελα να μου εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς θέλουν να δείξουν.Αδυνατώ να διακρίνω τη διαφορά στο επιτρεπτό του θέματος της φωτό του ΠΘ από όλων των άλλων σοκαριστικών 'καταγγελιών' που βλέπω καθημερινά. Εφόσον δημοσιεύονται λιθοβολημένες πακιστανές, λυντσαρισμένοι δικτάτορες και σουδανάκια στρατιώτες, αναγκαστικά νομιμοποιούνται και οι φωτό του είδους του ΠΘ.
Με το συμπάθειο κιόλας, έχω μια απορία: θέλετε να πείτε δηλαδή ότι υπήρχε επαγγελματίας φωτορεπόρτερ στον τόπο του φονικού; Πώς γίνεται αυτό; Μυρίστηκε είδηση όταν του είπαν "κάτι γομάρια της χα τραμπουκίζουν μια παρέα έξω από μια καφετέρια" και διακτινίστηκε στην Αμφιάλη; Τότε γιατί δεν έχουμε υλικό από επαγγελματίες από τόσα προηγούμενα χτυπήματα των αβγών; [Άσε που κινδυνεύει και η δική τους σωματική ακεραιότητα -άλλο κανονικός φωτορεπόρτερ κι άλλο φωτορεπόρτερ σε εμπόλεμη ζώνη.] Ερασιτέχνης την τράβηξε κατά πάσα πιθανότητα. Άρα: κατάπτυστος με κάθε έννοια. Το ανέπτυξε ο Β. Μακρής παραπάνω.Ανατριχιάζω, αλλά δεδομένων των σχέσεων του Θέματος με τους ναζήδες, υπάρχει περίπτωση να την τράβηξε χρυσαυγίτης, την ώρα του εγκλήματος. Ή, ίσως και πιο πιθανό, περαστικός, γείτονας ή κάτι τέτοιο. Γιατί δεν νομίζω να υπήρξε φίλος του Παύλου Φύσσα που να πούλησε στο Θέμα. Κι αν υπήρξε, νομίζω ότι θα πνιγεί στη ροχάλα.
πάλι απ' τα σύννεφα πέφτουμεαυτός δεν έκανε όνομα με τα ρατσιστικά αστειάκια της μαύρης τρύπας;αυτός δεν έδωσε το βίντεο του Ζαχόπουλου;αυτόν δεν πιάσανε με 5 εκτομμύρια ευρώ μετρητά στα σύνορα της Ιταλίας και έκτοτε αγνοείται η τύχη της υπόθεσης;αυτός δεν έχει κάνει με την εφημερίδα του και την εκπομπή του οικείους και ανθρώπινους τους χρυσαυγίτες;και είναι και φίρματον λέμε όλοι με το μικρό του όνομα
Αυτό που μου προκαλεί τον μεγαλύτερο εμετό είναι το ταυτόχρονο κλείσιμο του ματιού στα φασιστάκια, ώστε να πουν "να, έτσι το φάγαμε το βρωμοκουμουνι/ τον άπλυτο/ τον υπάνθρωπο". Ναι, τόσο πωρωμένοι είναι και τόσο δηλητήριο διαχέουν σε νεανικά μυαλά -για όσους ξύπνησαν προχτές και ακόμη απορούν το διευκρινίζω.Εκτός από το μποϋκοτάζ της κυκλοφορίας, καλή ιδέα είναι νομίζω και η μηδενική ανοχή: σε όποιον γνωστό το πάρει αύριο, χωρίς πάθος, χωρίς ένταση, να εξηγήσουμε ότι ενισχύει φονιάδες και αλήτες. Επί απειλή, πάντα ήρεμη, διακοπής της καλημέρας, ας πούμε. Ή με τη δημοκρατική ελληνική κοινωνία, παρά τις πληγές και τους διχασμούς της, ή με την αλητεία, την ανηθικότητα και τους ναζήδες. Ας διαλέξουν.Πάω να αρρωστήσω τώρα, δεν αντέχω άλλο.
Μήπως ο Θέμος θέλει να μας πει και πώς έπεσε στα χέρια του αυτή η φωτογραφία; Μήπως από τα "φιλαράκια" του τα Χρυσαύγουλα τα οποία εκθειάζει κάθε φορά μέσα από την εφημερίδα του;Αναγούλιασα...