Το "Γκουαντάναμο" της Αμυγδαλέζας στο Newsweek του Πακιστάν

Το "Γκουαντάναμο" της Αμυγδαλέζας στο Newsweek του Πακιστάν Facebook Twitter
7

Σε εκτενές άρθρο του στο τεύχος της 6ης Σεπτεμβρίου, το περιοδικό Newsweek αναφέρεται στους μετανάστες στην Ελλάδα που αναζητούν μια καλύτερη ζωή αλλά η χώρα είναι «σκληρά αφιλόξενη»

Το άρθρο ξεκινά με την τραγική ιστορία του Shehzad Luqman που δολοφονήθηκε βάναυσα στις 17 Ιανουαρίου στα Πετράλωνα από «νεοναζί δράστες».

Γίνεται αναφορά στην ανεργία που έχει φτάσει στο 30% και που έχει τροφοδοτήσει την οργή στους δρόμους και την ξενοφοβία που οδηγεί σε εγκλήματα μίσους. "Η επίθεση αυτή δεν ήταν μια μεμονωμένη περίπτωση», λέει ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας. "Έχουμε δει μια δραματική κλιμάκωση των επιθέσεων με ρατσιστικά κίνητρα κατά το πρόσφατο παρελθόν."

«Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, περίπου 700.000 νόμιμοι μετανάστες αποτελούν το 6,5 τοις εκατό του πληθυσμού στην Ελλάδα. Το μέγεθος της πακιστανικής κοινότητας, μία από τις μεγαλύτερες, εκτιμάται ότι είναι περίπου 80.000. Μόνο 30.000 από αυτούς είναι νόμιμα στην Ελλάδα», αναφέρει το περιοδικό.

Αναφορά υπάρχει και στις αντιδράσεις στην κατασκευή τζαμιού που έχουν οδηγήσει στη λειτουργία αυτοσχέδιων τόπων προσευχής. « Ενώ υπάρχουν τζαμιά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδα, η Αθήνα παραμένει μια από τις λίγες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες χωρίς τζαμί», σημειώνει η αρθρογράφος.

«Η μη λειτουργία τζαμιού κάνει πιο ορατούς άλλους στόχους για την ακροδεξιά.  Τον περασμένο χειμώνα, κατά την τελευταία προσευχή της ημέρας σε ένα αυτοσχέδιο τζαμί σε γειτονιά της Αθήνας, δύο άνδρες με μαύρα  πέταξαν το κεφάλι ενός γουρουνιού μέσα στο κτήριο και στη συνέχεια έβαλαν φωτιά. Ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε στην επίθεση», σημειώνει.

 

Το "Γκουαντάναμο" της Αμυγδαλέζας στο Newsweek του Πακιστάν Facebook Twitter

Αναφέρεται επίσης στις κατηγορίες οργανώσεων για τα ανθρώπινα δικαιώματα για ολιγωρία της αστυνομίας και για διασύνδεση της με εξτρεμιστικές οργανώσεις. Όπως υπάρχει και η επισήμανση ότι "τα ΜΜΕ, σε μια προσπάθεια να μετατοπίσουν την προσοχή μακριά από  την οικονομική δυσπραγία της χώρας και τη συνεχή αύξηση των φόρων συχνά παπαγαλίζουν την ακροδεξιά ατζέντα. Αλλά και η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει τους μετανάστες ως συνυπεύθυνους για την κρίση και την υψηλή ανεργία, για να καλοπιάσει τους ψηφοφόρους. Έτσι δίνει στους εξτρεμιστές μεγαλύτερη βαρύτητα".

Η συνέχεια ανήκει σε μετανάστες που «φιλοξενούνται» στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, «ένα στυλ Γκουαντάναμο» στρατόπεδο μακριά από την πόλη που είναι μια «άσχημη θάλασσα τσιμέντου, που όμως το βράδυ με τα φώτα μετατρέπεται σε κάτι αόριστα όμορφο».  

Οι «φιλοξενούμενοι» στο στρατόπεδο κατέβηκαν σε απεργία πείνας, καθώς «μας κρατάνε εδώ γιατί δεν έχουμε χαρτιά και μας συμπεριφέρονται σα να είμαστε δολοφόνοι».

«Δεν μπορούν να μας κρατήσουν εδώ για το υπόλοιπο της ζωής μας. Είμαστε 1.700 άτομα εδώ. Δεν μπορούμε να το ανεχτούμε αυτό πια, " κραυγάζουν.

Όλο το άρθρο εδώ

7

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
αν το άρθρο ήταν δημοσιευμένο στο δυτικο newsweek θα το αντιμετώπιζα προσωπικά ως μια επίδειξη υποκρισίας - π.χ. η γερμανία έχει εργατικό έλλειμα - αλλά θέλει εισαγωγή νότιων επιστημόνων και με της χώρες του νότου ταυτοχρονα buffer zone για την μη επιθυμητη για αυτους μεταναστευση...φύγετε εσείς ελάτε εσείς φάση.αλλά επείδη ακριβώς δημοσιευετε στο Πακιστανικο newsweek έχει μεγαλύτερη αξία γιατι πέρα από αρκετά ακριβές είναι ειλικρινές και τελικά απευθύνεται σε ανθρώπους που με κάποιιο τρόπο αντιμετωπίζουν τα αντίστοιχα προβλήματα με εμάς. Ελπίζω μη το δουμε για την συνηθισμένη ανταλλαγη συνθημάτων από τους μέν (ααα μας την είπε το newsweek!) ή τους δε (χαυγουλα). Θα ήθελα να το δουμε σαν ευκαιρία, οχι οτι κάποιοι δυτικοί μας κουνάνε το δάχτυλο αλλά ότι άνθρωποι αδικημένοι μας ζητάνε ανθρώπινη διαβίωση και ευκαιρίες (πανευρωπαικές βέβαια...)
το αρθρο στο Newsweek του Πακισταν (ναι υπάρχει) αναφερει πολύ πιο ψυχραιμα από το αρθρο της lifo και αναφερει το 'σε στυλ Γκουανταναμο' και οχι 'Γκουανταναμο' σκετο.Οταν αυτη τη στιγμη βρισκονται στο Γκουανταναμο Πακιστανοι κλεισμενοι ισοβια (!) χωρίς δίκη (!) ο παραλληλισμος ειναι επικινδυνος ...
<<Η συνέχεια ανήκει σε μετανάστες που «φιλοξενούνται» στο στρατόπεδο της Αμυγδαλέζας, «ένα στυλ Γκουαντάναμο» στρατόπεδο μακριά από την πόλη>> Μπας και έχουνε κοπέλες με περίοδο που τους δίνουνε συσσίτιο???!!! Ή Μήμπως τους αναγκάζουνε να ακούνε Τσαλίκη, "Απαγορευμένο" (http://www.youtube.com/watch?v=jOhCJWJADFc) ?????!!!!!!