Ταυτοποίηση 3 ατόμων για την επίθεση στο Πέραμα

Ταυτοποίηση 3 ατόμων για την επίθεση στο Πέραμα Facebook Twitter
11
Ταυτοποίηση 3 ατόμων για την επίθεση στο Πέραμα Facebook Twitter

Τρία άτομα ταυτοποιήθηκαν ότι  συμμετείχαν στην χθεσινή επίθεση στο Πέραμα κατά ομάδας μελών του ΚΚΕ η οποία έκανε αφισοκόλληση. Από την επίθεση τραυματίστηκαν 9 άτομα.

Η ταυτοποίηση έγινε στα πλαίσια αστυνομικής επιχείρησης κατά την οποία πραγματοποιήθηκαν 24 προσαγωγές. Οι τρείς αναζητούνται από την κρατική ασφάλεια, για να συλληφθούν στα πλαίσια του αυτοφώρου που εκπνέει αύριο το μεσημέρι.

Σύμφωνα με καταγγελίες από ομάδα του ΚΚΕ που έκανε αφισοκόλληση στο Πέραμα, χθες στις 23.55, δέχτηκαν επίθεση από περίπου 50 Χρυσαυγίτες.

Πληροφορίες από την αστυνομία, ανέφεραν ότι ομάδα 50 ατόμων επιτέθηκε με λοστούς και καδρόνια σε περίπου 30 άτομα που έκαναν αφισοκόλληση στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα.

ΚΚΕ: Δολοφονική επίθεση που επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χ.Α

 

«Ο τρόπος που έδρασαν και τα εργαλεία της επίθεσης - με αυτοκίνητα και μηχανάκια, βγήκαν από τα γύρω στενά και ύπουλα επιτέθηκαν στα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ με σιδερολοστούς και κοντάρια, στην άκρη των οποίων είχαν προσαρμόσει αιχμηρά αντικείμενα - αποδεικνύουν το δολοφονικό χαρακτήρα της επίθεσης», ανέφερε σε ανακοίνωση το ΚΚΕ.

 

Ταυτοποίηση 3 ατόμων για την επίθεση στο Πέραμα Facebook Twitter

«Η χτεσινή δολοφονική επίθεση επιβεβαιώνει το ναζιστικό χαρακτήρα της Χρυσής Αυγής που στόχο έχει μόνιμα το ΚΚΕ, γιατί παλεύει για την ανατροπή του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος, που γεννά και θρέφει το φασισμό και το ναζισμό. Η επίθεση στα μέλη του ΚΚΕ που ανάμεσα τους ήταν και στελέχη του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά, των σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που η δράση τους αποτελεί καρφί στο μάτι της εργοδοσίας, επιβεβαιώνουν το ρόλο τους ως τσιράκια του συστήματος», λέει ακόμα η ανακοίνωση και καλεί τους εργαζόμενους, τους άνεργους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα «να καταδικάσουν και να απομονώσουν τα φασιστοειδή της Χρυσής Αυγής και την τραμπούκικη δράση τους. Με συμπόρευση με το ΚΚΕ, ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας στους χώρους δουλειάς και συνοικίες».

Το απόγευμα η Κομματική Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Πέραμα, πραγματοποίησαν διαμαρτυρία για την επίθεση που δέχθηκαν στελέχη του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Θρασύδειλη ναζιστική συμμορία

 

Για  «θρασύδειλη ναζιστική συμμορία» και «τραμπούκικη δολοφονική επίθεση Χρυσαυγιτών», που έγινε «με την προκλητική ανοχή της αστυνομίας», έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.

«Η θρασύδειλη ναζιστική συμμορία, αφού επιδόθηκε ανενόχλητη επί χρόνια σε συνεχείς επιθέσεις σε βάρος των μεταναστών, τώρα δεν διστάζει να στραφεί εναντίον μελών κομμάτων της Αριστεράς», αναφέρει σε ανακοίνωση.

ΠΑΣΟΚ: Απρόκλητη δολοφονική επίθεση των νεοναζί

 

Για «απρόκλητη δολοφονική επίθεση των νεοναζί» έκανε λόγο και το ΠΑΣΟΚ: «Στις σύγχρονες Θερμοπύλες πολεμούμε όλοι μαζί αυτούς που είναι επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία μας. Δυστυχώς στους 300 βουλευτές που έχουν χρέος να υπερασπίζονται τη Δημοκρατία δεν υπάρχει μόνο ένας Εφιάλτης».

ΔΗΜΑΡ: Αποτρόπαιο κρούσμα της φασιστικής βίας

 

Τη «βάρβαρη επίθεση Χρυσαυγιτών σε βάρος μελών του ΚΚΕ» στο Πέραμα καταδίκασε και η Δημοκρατική Αριστερά.

Σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για «ένα ακόμα αποτρόπαιο κρούσμα της φασιστικής βίας» και τονίζει ότι η ανοχή απέναντι σε τέτοιες πράξεις «συνιστούν μείζον πολιτικό ζήτημα».

Ανεξάρτητοι Έλληνες: Καταδίκη της επίθεσης των νεοναζιστών

 

«Καταδικάζουμε την επίθεση των νεοναζιστών σε βάρος μελών του ΚΚΕ στο Πέραμα» αναφέρουν στη δική τους ανακοίνωση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα με τους οποίους, «είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επιδιώκουν να χυθεί αίμα, είναι ξεκάθαρο ότι κάποιοι επενδύουν στην κατάλυση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα».

Χρυσή Αυγή: Ψέματα και αθλιότητες

 

«Ο μόνος λόγος που ΚΚΕ και κανάλια στήνουν τεχνητή ένταση στο Πέραμα είναι η πρόσφατη δημιουργία Εθνικιστικού φορέα Ελλήνων εργατών στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Πλήττονται τα συμφέροντα του ΠΑΜΕ και των εφοπλιστών, γι' αυτό προσπαθούν με ψέματα και αθλιότητες να σταματήσουν την Χρυσή Αυγή», λέει σε ανακοίνωσή της η Χ.Α.

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μαρουσάκης είπε ότι σίγουρα θα πιάσουμε «τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι» - Νέα ανάρτηση με διευκρινήσεις

Ελλάδα / Ο Μαρουσάκης είπε ότι σίγουρα θα πιάσουμε «τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι» - Νέα ανάρτηση με διευκρινήσεις

«Το καλοκαίρι μόλις ξεκίνησε και είμαι βέβαιος ότι τους 50 βαθμούς που δεν πιάσαμε πέρυσι (στον αέρα κι όχι στα τσιμέντα και τις λαμαρίνες), σίγουρα φέτος θα τους πιάσουμε», είχε γράψει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης
NEWSROOM

σχόλια

6 σχόλια
http://www.youtube.com/watch?v=UOcouASg7EYΤο πόσταρα και στο άλλο σχετικό άρθρο της Λάιφο. Στο 0:18, αν παρατηρήσετε προσεκτικά, ένας αντιεξουσιαστής πετάει πέτρα προς τους συγκεντρωμένους του ΠΑΜΕ τότε με τα επεισόδια στο Σύνταγμα το 2011, και βρίσκει έναν στο κεφάλι. Αυτό δεν είναι δολοφονική ενέργεια; Δολοφονική ενέργεια δεν είναι όταν ο Πουλικόγιαννης κλωτσάει στη μούρη τον αναρχικό; Δεν έχω καμιά πρόθεση να νομιμοποιήσω ούτε στο ελάχιστο τους νεοναζί και την άνανδρη επίθεσή τους στα μέλη του ΚΚΕ. Αλλά ΚΚΕ και αντιεξουσιαστές, την ξέρουν καλά την τέχνη του παραταξιακού street fight. Είναι όλοι τόσο χωμένοι μες τον βούρκο, που από τη λασπούρα δεν θα ξεχωρίζουν πια. Παιδιά, άλλο η ταξική και επαναστατική βία σε καιρούς γενικού ξεσηκωμού, που είναι ένα αναγκαίο κακό όταν οι θεσμοί δεν επιτρέπουν πολιτικά μέσα δράσης και καταστέλλει την κοινωνία μια μειοψηφία, κι άλλο η οπαδική βία των παρατάξεων, που αίτια της είναι η μισαλλοδοξία και τα βεντετελίκια του παρελθόντος. Να μην μπλέκουμε τη βούρτσα με την πούτσα. Ο αντιεξουσιαστής σιχαίνεται και μισεί τους κουκουέδες, και στ' αρχίδια του αν ανοίξει κανένα κεφάλι όταν πετάει κομμάτια από το σπασμένο πεζοδρόμιο προς τους κομουνιστές, και το ίδιο επίσης όταν οι κνατατζήδες βαράν με παλούκια στο κεφάλι αναρχικούς. Αυτού του είδους η βία, είναι καθαρά συμμορίτικη, όπως έλεγαν και οι δεινόσαυροι στον εμφύλιο. Οπότε όταν αφορίζω την "καθαγιασμένη" βία των παρατάξεων, ακούω βερεσέ επιχειρήματα που μετατοπίζουν τη συζήτηση πάνω σε γενικές αρχές για τη Βία. Η μόνη θεμιτή Βία για μένα, πέραν αυτής της νόμιμης Αρχής που είναι επικυρωμένη με λαϊκή ετυμηγορία, -για το Κράτος χωράει πολύ κουβέντα- (γιατί και σε ένα πραγματικά δημοκρατικό καθεστώς, όπου ο ίδιος ο λαός είναι το "Κράτος", δεν έχει ο καθένας το δικαίωμα να παίρνει το νόμο στα χέρια του, αλλά εξουσιοδοτεί μια Αρχή να κάνει αυτή τη βρώμικη δουλειά όταν χρειάζεται, γιατί αλλιώς θα επικρατήσει χάος), η μόνη θεμιτή Βία λέω, είναι αυτή που είναι το έσχατο μέσο για να κερδίσει το δίκιο της η συντριπτική πλειοψηφία μιας κοινωνίας (ή οι εργάτες απέναντι στον εργοδότη, γιατί και η απεργία είναι μια μορφή βίας), όταν μια μειοψηφία την καταπιέζει και δεν της δίνει άλλα περιθώρια δράσης. Γιατί ως γνωστών, ό,τι δεν λύνεται, κόβεται. Αλλά να συγχέουμε τη βία που αίτιά είναι η πώρωση και η βεντέτα, με την επαναστατική Βία, καθαγιάζουμε και συγκαλύπτουμε τις ανομίες των παρατάξεων.
Ολα αρχισαν με τους λαθρο(ή μη)μεταναστες. Συνεχιστηκε με τους αριστερους και ακροαριστερους μηνες τωρα και με ακομα μια προσθηκη του σημερινου γεγονοτος. Να μαντεψω την συνεχια; Υστερα στο στοχο θα μπουν οι ομοφυλοφιλοι και στο τελος ολοι οσοι δεν συμφωνουν με αυτους. Πραγματικα θελει πολυ μυαλο για να καταλαβουν οι ''οργισμενοι'' ψηφοφοροι της ΧΑ, που δεν ειναι φασιστες (προς Θεου), πως στο τελος θα τους παρει ολους η μπαλα και να σταματησουν να τους ψηφιζουν;
Αν βγάλουμε λίγο τις παρωπίδες θα διαπιστώσουμε πως μιλάμε για ξεκάθαρο ξεκαθάρισμα λογαριασμών μεταξύ τραμπούκων (εδώ υπό το έργο οι σημερινοί δαρμένοι https://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1393933 ). Ναι οι ναζιστές είναι χειρότεροι. Ωστόσο δεν γίνεται να νομιμοποιείς της βία ως δράση και μετά να κλαίγεσαι για την βία που ασκήθηκε πάνω σου. Το λυπηρό είναι ότι οι περισσότεροι θεωρούν σκόπιμη την υιοθέτηση των δύο μέτρων και των δύο σταθμών. Το πόσο επικίνδυνο είναι αυτό τα δογματικά τους κολλήματα δεν τους επιτρέπουν να το δουν.
Αταξινομητε (που είσαι κατάφωρα και συστηματικά καπιταλιστικά ταξινομημένος),Η βία που ασκείται στο Πέραμα, το οποίο μάλλον δεν έχεις καν ιδέα που είναι, ξεκινάει απο τη μερα που ενας εργάτης ψάχνει ή βρίσκει δουλειά στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη. Δε θέλω να γίνω μελό, αλλά ασε μια μερα το λαπτοπάκι και κατέβα σε ένα αμπάρι πλοίου να δεις τι εστι βερίκοκο και τι εστί να έχεις ως εργοδότη το ελληνικό εφοπλιστικό κεφάλαιο. Εκεί να δεις ΒΙΑ!Το Σωματείο, στο οποίο οι κομμουνιστές έχουν πλειοψηφία, εχει καταφέρει να μην προσλαμβανεται κανένας χωρίς υπογραφή συλλογικής σύμβασης, ενώ πάγια προσπάθεια των εφοπλιστών είναι οι ατομικές συμβάσεις - κουρελοχαρτα. Εχει καταφέρει να μην κόβουν το ρεύμα σε αυτούς που δεν έχουν να το πληρώσουν στο Πέραμα, να μην γίνονται πλειστηριασμοί σπιτιών λόγω χαρατσιών. Εχει καταφέρει να διεκδικεί αξιοπρεπή μεροκάματα, ασφάλιση και μέτρα ασφαλείας, ενώ πάγια προσπάθεια των εφοπλιστών είναι να συμπιέζει το εργασιακό κόστος, με τίμημα ακόμα και ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ νεκρούς στη Ζώνη.Για να το πετύχει αυτό, χρειάστηκαν συγκρούσεις, ναι - γιατι όπως θα έχεις ακούσει, τίποτα δε χαρίζεται σε αυτό το σύστημα που λέγεται καπιταλισμός. Χρειάστηκε να κάνουν απεργίες, να παιξουν ξύλο με τα ΜΑΤ και το Λιμενικο, ενίοτε να κλείσουν τη Ζώνη, να υπερασπιστούν κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια το δικαίωμά τους να πανε στη δουλειά και να γυρίσουν ζωντανοί, αυτό το τόσο αυτονόητο για σένα. Και οταν τα κάνανε ολα αυτά, είχανε κ κατι τύπους σαν κ εσένα να συμπαρατάσσονται με τους εφοπλιστές- αφεντικά τους και να τους κατηγορούν ότι είναι ακραίοι, τραμπούκοι, ότι υπονομεύουν την 'ανάπτυξη' και ότι έχουν 'δογματικά κολλήματα'. Long live πρετεντέρης, άξιος ο μισθός του. Είστε όλοι απο την ίδια μπάντα - το μόνο νέο είναι πως στη μπάντα σας προστέθηκε και η Χρυσή Αυγή πλέον, ως γνήσιο τέκνο αυτού του συστήματος, που επιστρατεύεται οταν οι άλλοι μηχανισμοί αποτυγχάνουν.Το ΚΚΕ, συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος μαζί του, σίγουρα πάντως αναγνωρίζει ότι δε δρα με όρους μαφίας και βεντέτας. Παλεύει πολιτικά, μέσα στα συνδικάτα και στο κίνημα. Και εκεί είναι που πρεπει να απομονωθεί, με μαζικούς όρους, και ο φασισμός.
Η δυνατότητα του κράτους να ασκεί βία μέσα στα όρια και τις προϋποθέσεις που προσδιορίζονται από τους νόμους έχει εκχωρηθεί από τους πολίτες μέσω της κατηγορηματική ή υπονοούμενης συμφωνίας τους με τις επιταγές του δημοκρατικού πολιτεύματος. Οι πολίτες έχουν δώσει έγκριση στην περιορισμένη και υπό όρους άσκηση βίας ΜΟΝΟ στο κράτος. Είναι προφανές η σχετικοποίηση και η αποδοχή της ιδέας πως η βία μπορεί να ασκηθεί άνευ όρων και από οποιοδήποτε φορέα αποτελεί μια βαθειά αντιδημοκρατική άποψη που βρίσκει απήχηση μόνο στο αντιδημοκρατικό τόξο (ειδικά σε ΧΑ, ΚΚΕ, μέρος ΣΥΡΙΖΑ, κλασσικούς χουλιγκάνους, χουντικούς αλλά και σε κάποιους ψηφοφόρους των λοιπών κομμάτων). Με όσους αντι-δημοκράτες κατακλύζουν τα Ελληνικά μέσα δεν θα έλεγα πως έχω να πω πολλά. Ας αποδεχτούν τουλάχιστον την ιδιότητα τους αυτού και ας αφήσουν την υποκριτική και ηλίθια κατά περίπτωση αναφορά σε δημοκρατία και νόμους όταν και εφόσον αυτοί τους συμφέρουν.