Προσήγαγαν δημοσιογράφο και εικονολήπτη που έκαναν ρεπορτάζ στη Σούδα

Προσήγαγαν δημοσιογράφο και εικονολήπτη που έκαναν ρεπορτάζ στη Σούδα Facebook Twitter
1

Ο ανταποκριτής του Σκάι στην Κρήτη, Μάριος Διονέλλης και ο εικονολήπτης Νίκος Σαράντος, προσήχθησαν από αστυνομικούς σήμερα, ενώ έκαναν ρεπορτάζ κοντά στην αμερικάνικη βάση της Σούδας.

Κατηγορούνται για "παραβίαση οχυρωματικών θέσεων", που στηρίζεται στο νόμο 376 του 1936!

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι, όταν λίγο μετά τις 3 ο δημοσιογράφος έκανε ρεπορτάζ για την εκπομπή του Σκάι, "Life". Συγκεκριμένα μιλούσε για τις αντιδράσεις φορέων της Αυτοδιοίκησης, επαγγελματιών και κατοίκων στο ενδεχόμενο εμπλοκής της αμερικάνικης βάσης της Σούδας, σε περίπτωση επέμβασης στη Συρία.

Το ρεπορτάζ μεταδιδόταν από ύψωμα απέναντι απέναντι από την αμερικάνικη βάση, σε σημείο που συνηθίζεται να «στήνουν κάμερα» τα κανάλια για να έχουν εικόνα για στα θέματα που βγάζουν στον αέρα.

Τελειώνοντας το ρεπορτάζ, τον δημοσιογράφο και τον εικονολήπτη, τους σταμάτησε βαν της Πολεμικής Αεροπορίας. Στη συνέχεια έσπευσε και η Αστυνομία που προσήγαγε και τους δυο στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, όπου παρέμειναν μέχρι και πριν από λίγο, οπότε οπότε αφέθηκαν ελεύθεροι με εντολή εισαγγελέα.

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, η Αστυνομία σχηματίζει δικογραφία με την κατηγορία της "παραβίασης οχυρωματικών θέσεων" (νόμος 376/36), ενώ αναμένεται να οριστεί τακτική δικάσιμος.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM
Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Ελλάδα / Λαμία: 63 κρούσματα με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης σε 7 δημοτικά σχολεία

Τα 15 παιδιά με συμπτώματα δηλητηρίασης από Δημοτικό κατανάλωσαν λιγκουίνι με κιμά. Γονιός που κράτησε την συσκευασία είπε θα τη στείλει στο Γενικό Χημείο του Κράτους για ανάλυση
NEWSROOM