Μάκης Ψωμιάδης και άλλοι δέκα στο εδώλιο για τους "στημένους αγώνες"

Μάκης Ψωμιάδης και άλλοι δέκα στο εδώλιο για τους "στημένους αγώνες" Facebook Twitter
2

Για τους "στημένους" αγώνες θα καθίσουν στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 11 κατηγορούμενοι.

Συγκεκριμένα οι 11 θα παραπεμφθούν σε δίκη, σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 1733/13 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας, κατηγορούμενοι για βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις, που σχετίζονται με τον παράνομο στοιχηματισμό την περίοδο 2008-2011.

Ουσιαστικά πρόκειται για σκέλος που διαχωρίστηκε από την κύρια ανάκριση, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες πριν τη συμπλήρωση της 18μηνης προσωρινής κράτησης του Μάκη Ψωμιάδη.

Πρόκειται για τους: Χρυσόστομο (Μάκη) Ψωμιάδη, Σταύρο Ψωμιάδη, Ιωάννη Παπακώστα, Κωνσταντίνο Ριαβόγλου, Θωμά Μητρόπουλο, Γεώργιο Χριστοβασίλη, Ευάγγελο Αγγελή, Διονύσιο Κωτούλα, Περικλή Αμανατίδη, Δημήτρη Δημητρίου, Γιώργο Χαβενετίδη.

Τα αδικήματα, κατά περίσταση, είναι: συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ' επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε επίσης να μην γίνει κατηγορία σε βάρος των:

- Μάκη Ψωμιάδη για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη

- Σταύρο Ψωμιάδη και Ιωάννη Παπακώστα για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απάτη και του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος την περίοδο 2008-2011

-Κων. Ριαβόγλου, Θωμά Μητρόπουλου, Γιώργου Χριστοβασίλη, Ευαγγ. Αγγελή και Περικλή Αμανατίδη  για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, εντός του πλαισίου της εγκληματικής οργάνωσης από το 2008 έως το 2011 στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, λόγω παραγραφής σε βάρος των Γ. Χαβενετίδη, Δημ. Δημητρίου και Ευαγγ. Δήμου για τη μερικότερη πράξη της διεξαγωγής παράνομου στοιχήματος που τέλεσαν από την 1/1/08 έως τις 29/7/2008.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους συνολικά 16 κατηγορούμενους που πέρασαν το ανακριτικό γραφείο προκειμένου να απολογηθούν για το συγκεκριμένο σκέλος, δεν παραπέμπονται οι Διαμαντής Κωνσταντάρας, Σταύρος Μπαρκιτζής, Κων. Τσαλίκης, Χαρ. Χριστόγλου και Ευάγγελος Δήμου.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ελλάδα / Γλυφάδα: Συνελήφθη ιδιοκτήτης καταστήματος για βιασμό 31χρονης

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, εντός καταστήματος και οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών. Στο θύμα χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική και τοξικολογική εξέταση
NEWSROOM