Κατηγορούμενος για πλαστογραφία ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΒ

Κατηγορούμενος για πλαστογραφία ο Γενικός Διευθυντής της ΕΑΒ Facebook Twitter
3

 

Ο οικονομικός εισαγγελέας Γιάννης Δραγάτσης άσκησε ποινική δίωξη στο Γενικό Διευθυντή της ΕΑΒ Θανάση Χρονόπουλο μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Έθνος».

Σύμφωνα με τη εφημερίδα είχε καταλάβει τη θέση με πλαστό μεταπτυχιακό χωρίς να έχει καν τα τυπικά προσόντα.

Ο εισαγγελέας, άσκησε ποινική δίωξη κατά του κ. Χρονόπουλου σε βαθμό κακουργήματος για πλαστογραφία μετά χρήσεως και την ηθική αυτουργία της πράξεως. Ο κ. Χρονόπουλος, ανέλαβε την θέση του διευθυντή της ΕΑΒ το 2008 και ανανέωσε το 2012 την θητεία του, κατέχοντας πλαστό τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών από το πανεπιστήμιο Κολούμπια. Η δίωξη φέρεται να έγινε μετά από απάντηση του πανεπιστημίου σύμφωνα με την οποία ο κ. Χρονόπουλος δεν είχε φοιτήσει σε αυτό. Συγκεκριμένα το χρονικό διάστημα που υποτίθεται πως σπούδαζε υπηρετούσε την στρατιωτική του θητεία. Δίωξη ασκήθηκε επίσης στα μέλη του ΔΣ της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας διότι δεν προχώρησαν σε έλεγχο του τίτλου. 7.500 ευρώ ήταν η μηνιαία αμοιβή του στελέχους. Η εισαγγελική εκτίμηση για την ζημιά που προκλήθηκε από την επίμαχη τοποθέτηση αναφέρει ότι υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Ελλάδα / Λαμία: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας που είχε εμπλακεί στην υπόθεση τροφικής δηλητηρίασης

Παρά την τεράστια κινητοποίηση της Πυροσβεστικής η φωτιά πήρε γρήγορα τρομερές διαστάσεις καταστρέφοντας τόσο το κτίριο, όσο και τα αυτοκίνητα της επιχείρησης
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Αυτα ειναι, πιστευω πως αν και αργα καιρος ειναι θα βγουν πολλα αντιστοιχα μπουμπουκια... Βεβαια θα κοιταξει κανεις ποιοι τους προσελαβαν ολους αυτους που δεν εκατσαν να κανουν το ελαχιστο που ηταν ο ελεγχος των πιστοποιητικων κατα την προσληψη??