Σταδιακή επαναλειτουργία του σταθμού της ΔΕΗ στη Σαντορίνη

Σταδιακή επαναλειτουργία του σταθμού της ΔΕΗ στη Σαντορίνη Facebook Twitter
1

Σε μερική λειτουργία τέθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ ο σταθμός παραγωγής ρεύματος της ΔΕΗ στη Σαντορίνη, που είχε σταματήσει να δουλεύει από τις 12 το μεσημέρι λόγω έκρηξης και πυρκαγιάς.
Να υπενθυμίσουμε ότι για ώρες η ηλεκτροδότηση γινόταν σταδιακά, με εκ περιτροπής παροχή ενέργειας στο νησί.
Παράλληλα, όπως έγινε γνωστό από τη ΔΕΗ αυτήν την ώρα φορτώνονται σε αρματαγωγό του Πολεμικού Ναυτικού γεννήτριες ισχύος άνω των 10 μεγαβάτ για να μεταφερθούν στο νησί και να ενισχύσουν το τοπικό παραγωγό δυναμικό έως ότου αποκατασταθεί η ζημιά.
Ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη (γεννήτριες) μεταφέρονται επίσης στη Σαντορίνη από τη Ρόδο (τουλάχιστον 5 μεγαβάτ) την Κρήτη (2 μεγαβάτ) και την Πάρο (επίσης 2 μεγαβάτ).

H ανακοίνωση της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ Α.Ε. ανακοίνωσε πως στις 20:00 μμ, κάνοντας χρήση των εγκατεστημένων εφεδρικών ηλεκτροπαρα- γωγών ζευγών, ξεκίνησε η σταδιακή επανηλεκτροδότηση του νησιού.
Παράλληλα, συνεχίζονται οι ενέργειες για την άμεση αποστολή ηλεκτροπαραγωγών ζευγών, συγκεκριμένα :
• Σύντομα ετοιμάζεται να αποπλεύσει το αρματαγωγό «Χίος», το οποίο μεταφέρει ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη συνολικής ισχύος 10MW, και το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Θήρα τις πρωινές ώρες.
• Στις 18:00 απέπλευσε το εμπορικό πλοίο «Horizon», το οποίο μεταφέρει ειδικό γερανό αναγκαίο για την τοποθέτηση των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών.
• Επίσης θα πραγματοποιηθεί, εντός των επόμενων ωρών, μεταφορά ηλεκτροπαραγωγών ζευγών και από το νησί της Ρόδου, ισχύος, τουλάχιστον, 5 MW.
Η ΔΕΗ Α.Ε. θα ήθελε, για ακόμη μία φορά, να ζητήσει την κατανόηση του καταναλωτικού κοινού, για την αναστάτωση που έχει προκληθεί από τη σοβαρή πυρκαγιά στον σταθμό παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, και δεσμεύεται για την, κατά το δυνατόν, ταχύτερη αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ