5,1 Ρίχτερ κούνησαν την Αττική

5,1 Ρίχτερ κούνησαν την Αττική Facebook Twitter
4

 UPDATE


Και νέος σεισμός μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αυτή τη φορά, σημειώθηκε στις 16:44 από τον εστιακό χώρο της Αμφίκλειας, το σημείο δηλαδή από ' όπου προήλθε το μεσημέρι ο ισχυρός σεισμός των 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Όπως δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μακρόπουλος, διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου,  μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν σημειωθεί περισσότεροι από 60 μετασεισμοί, δύο εκ των οποίων άνω των 4 Ρίχτερ.

Ωστόσο, ο κ. Μακρόπουλος ξεκαθάρισε ότι ο σεισμός δεν έχει καμία σχέση με το ρήγμα της Αταλάντης: «η περιοχή είναι γνωστή, παρακολουθούμε την εξέλιξη και είναι κρίσιμο το πρώτο 48ωρο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ανάλογες δηλώσεις έγιναν και από τον καθηγητή Γεωλογίας, Ευθύμιο Λέκκα, ο οποίος είπε ότι η περιοχή είναι γνωστή για τη σεισμική της δραστηριότητα και το φαινόμενο παρακολουθείται από τους επιστήμονες.

Η διπλή δόνηση προκάλεσε πανικό στους κατοίκους της Λαμίας και γύρω χωριών, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους και στις πλατείες. Εχουν καταγραφεί πτώσεις βράχων σε αρκετά σημεία της περιοχής και κυρίως στις ιαματικές πηγές του Κονιαβίτη, στα Καμένα Βούρλα.

Εχουν κινητοποιηθεί αστυνομία, πυροσβεστική και αυτοδιοίκηση για τον εντοπισμό και την καταγραφή τυχόν ζημιών. Για την ώρα δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές φθορές σε κατοικίες. 


Iσχυρή σεισμική δόνηση "ταρακούνησε" πριν από λίγο την ευρύτερη  περιφέρεια της Αττικής.

Οπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο σεισμός που εκδηλώθηκε στις 12.06 ήταν μεγέθους 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρό του εντοπίζεται 9 χλμ από την Αμφίκλεια Λαμίας, 120 χλμ βορειοδυτικά της Αθήνας.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το εστιακό βάθος είναι 10 χλμ.

 Λίγα λεπτά πριν σημειώθηκε μικρότερος σεισμός μεγέθους 4,1 Ρίχτερ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά: Η ανακοίνωση της PAL για το συμβάν

Ελλάδα / Φωτιά σε εργοστάσιο στην Κηφισιά: Η ανακοίνωση της PAL για το συμβάν

«Το κτίριο ήταν κατασκευασμένο από πυράντοχα υλικά που έδωσαν τον απαραίτητο χρόνο, να περιοριστεί η πυρκαγιά και να μην επεκταθεί σε γειτνιάζοντες χώρους παραγωγής καθώς και όμορες επιχειρήσει» αναφέρεται μεταξύ άλλων
NEWSROOM
Ευρωπαϊκό ρεκόρ στις Βουκολιές Χανίων οι 44,5°C - Θερμική κάμερα κατέγραψε κάδο στους 160°C

Ελλάδα / Καύσωνας: Ευρωπαϊκό ρεκόρ στις Βουκολιές Χανίων με 44,5°C - Θερμική κάμερα κατέγραψε κάδο στους 160°C

Η μέση μέγιστη θερμοκρασία στη χώρα ήταν ίση με 36.3 °C - Θερμοκρασίες 96 και 160 βαθμών κατέγραψε θερμικό drone σε Ομόνοια και Λυκαβηττό - Πέφτει η θερμοκρασία από την Παρασκευή
NEWSROOM
Πρέβεζα: Ανήλικος πήγε να αποφύγει επίθεση σκύλου και παρασύρθηκε από ΙΧ

Ελλάδα / Πρέβεζα: Ανήλικος πήγε να αποφύγει επίθεση σκύλου και παρασύρθηκε από ΙΧ

Οι επιβαίνοντες στο ΙΧ, καθώς και περαστικοί ειδοποίησαν το ΕΚΑΒ και άμεσα έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο προκειμένου να παραλάβει και να μεταφέρει τον 16χρονο τραυματία στο νοσοκομείο
NEWSROOM