Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης ο Β. Ρέστης

Υπέβαλε αίτηση αποφυλάκισης ο Β. Ρέστης Facebook Twitter
1

Στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης, ο οποίος με απόφαση της ανακρίτριας και του εισαγγελέα κρίθηκε προφυλακιστέος ως ύποπτος φυγής για κατηγορίες που αφορούν επισφαλές δάνειο που χορήγησε η FB Bank.

Ο Β. Ρέστης που κατηγορείται για υπεξαίρεση και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα ζητά από τους δικαστές  να άρουν την προσωρινή του κράτηση, με το αιτιολογικό ότι κατέβαλε τα 5,8 εκατομμύρια ευρώ, με τους νόμιμους τόκους και τα έξοδα.

Υπενθυμίζουμε πως το επίμαχο δάνειο που κατέληξε σε εταιρείες συμφερόντων του, εκταμιεύθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο από την τράπεζα της οποίας ο Β. Ρέστης ήταν κάτοχος πλειοψηφικού πακέτου μετοχών.

Ο εφοπλιστής  αρνείται τις κατηγορίες, αναφέρει πως δύο συνεργάτες του τον εξαπάτησαν και τονίζει πως δεν είναι ύποπτος φυγής.

Συμπληρώνει επίσης πως ήδη έχει στραφεί δικαστικά σε βάρος πρώην συνεργάτη του, ο οποίος καταζητείται και τον οποίο θεωρεί υπεύθυνο για την ποινική εμπλοκή του.

Σύμφωνα με το ένταλμα προσωρινής κράτησης, ανακρίτρια και εισαγγελέας έκριναν ότι το ποσό των 5,8 εκατομμυρίων ευρώ είναι μόνο μέρος άλλου μεγαλύτερου ποσού που «ενσωμάτωσε στην περιουσία του» ο εφοπλιστής.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ