Ανάπλαση ...κακογουστιάς στα Χανιά

Ανάπλαση ...κακογουστιάς στα Χανιά Facebook Twitter
Τα παλιά φωτιστικά της παλιάς πόλης των Χανίων
4

Τα καλαίσθητα παραδοσιακά φωτιστικά θέλει να αντικαταστήσει ο Δήμος Χανίων στα πλαίσια "ανάπλασης" της παλιάς πόλης, ξεσηκώνοντας τους κατοίκους που διαμαρτύρονται εδώ και μέρες.

Τα νέα φωτιστικά εκτός από κακόγουστα είναι και εντελώς έξω από την αισθητική της παλιάς πόλης αναφέρει η πλειονότητα των Χανιωτών που στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν σηκώσει θύελλα αντιδράσεων.

Το ενδιαφέρον στην υπόθεση είναι πως το συγκεκριμένο έργο, γίνεται και με την "βούλα" της Αρχαιολογίας που συναίνεσε στην αντικατάσταση.

«Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δόθηκε άδεια από την Αρχαιολογία για την αντικατάσταση των παλαιών σφυρήλατων και χειροποίητων φωτιστικών με αυτά τα  τερατουργήματα", λέει ο Κώστας Τζωρτζάκης, κάτοικος και επιχειρηματίας της πόλης, και συνεχίζει "Προφανώς δεν θα πρέπει να τα έχουν δει"!

Και καταλήγει: « Οι υπηρεσίες θα πρέπει να το ξανασκεφτούν,γιατί εμείς, οι κάτοικοι δεν θα αφήσουμε μια τέτοια κακογουστιά να χαλάσει τις ομορφιές της παλιάς πόλης».
Υστερα από τις αντιδράσεις και τον σάλο που έχει προκληθεί, ανακοινώθηκε πως αύριο Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων στο δημαρχείο Χανίων για να βρεθεί λύση.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ