To 8,6% των κατοίκων της χώρας μας είναι μετανάστες

To 8,6% των κατοίκων της χώρας μας είναι μετανάστες Facebook Twitter
2

Στο 7% είναι το ποσοστό των μεταναστών στη χώρα μας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το ποσοστό αυτό αφορά μετανάστες εκτός Ε.Ε. και, σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, είναι το ίδιο με αυτό της Κύπρου, της Ισπανίας και στις Αυστρίας. Ο αντίστοιχος μέσος ευρωπαϊκός όρος είναι στο 4,7%, με τη Λετονία και την Εσθονία να υπερβαίνουν το 15% και την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία να βρίσκονται στον αντίποδα, εμφανίζοντας ποσοστά περί το 0,5%.

Συμπεριλαμβανομένων των πολιτών και από τις χώρες-μέλη της ΕΕ, τα μεγαλύτερα ποσοστά μεταναστών εμφανίζονται στο Λουξεμβούργο (44%) και στην Κύπρο (20%) ενώ τα μικρότερα (περί το 1%) στη Λιθουανία την Πολωνία, τη Βουλγαρία, τη Ρουμανία και την Κροατία.

Στις χώρες-μέλη της ΕΕ οι επισήμως καταγεγραμμένοι μετανάστες αναλογούν κατά μέσο όρο στο 6,8%, ενώ στην Ελλάδα ανέρχονται στο 8,6%.

Παράλληλα, στην ίδια έκθεση για την κοινωνική κατάσταση στις χώρες της Ε.Ε. αναφέρεται ότι σε Βουλγαρία και Κροατία, το ένα στα πέντε νοικοκυριά (20%) ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή συμπεριλαμβανομένης και της κοινωνικής πρόνοιας δεν καταφέρνει να έχει διαθέσιμο εισόδημα ίσο ή ανώτερο του 60% του μέσου εισοδήματος στη χώρα του.

Στην Ελλάδα φτωχοί είναι, με βάση τα επίσημα στοιχεία, το 29,6% των ατόμων χαμηλής εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 24,2%), το 19,7% των ατόμων μέσης εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 14%) και το 7,3% των ατόμων ανώτερης εκπαίδευσης (ο αντίστοιχος μέσος κοινοτικός όρος είναι στο 7,1%).

Συνολικά στην Ε.Ε.  το 16% των νοικοκυριών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας με τα μικρότερα ποσοστά να εμφανίζονται σε Τσεχία και Ολλανδία όπου κινούνται λίγο κάτω από το 10%.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας: Πίσω στο παρελθόν για να δούμε το μέλλον

Διεθνής Ημέρα Μουσείων / Ένας δάσκαλος μάζεψε χιλιάδες αντικείμενα από τα ελληνικά σχολεία του 20ού αιώνα

Στο Μουσείο Ιστορίας Εκπαίδευσης Αιτωλοακαρνανίας, ο Θεόδωρος Τσιλίκας έχει συγκεντρώσει μοναδικά ντοκουμέντα της εκπαίδευσης στα δημοτικά της Ελλάδας, από παλαιά ή ακόμη και εγκαταλελειμμένα σχολεία.
ΜΑΚΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ
Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

Ελλάδα / Οι VIP του Conference League θα έχουν προτεραιότητα στον «Ευαγγελισμό»- Η απάντηση Γεωργιάδη

«Όλες οι σχετικές αναρτήσεις και αντιδράσεις κυρίως από βουλευτές που στο παρελθόν έχουν συμμετάσχει σε Κυβέρνηση είναι λαϊκίστικες και υποκριτικές» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
> Στο 7% είναι το ποσοστό των μεταναστών στη χώρα μας> οι επισήμως καταγεγραμμένοι μετανάστες […] στην Ελλάδα ανέρχονται στο 8,6%.Οι αριθμοί δεν συμφωνούν. Δεν είναι δυνατόν οι επισήμως καταγεγραμμένοι μετανάστες στην Ελλάδα να είναι περισσότεροι από το σύνολο των μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα. Ίσως το 8,6% να περιλαμβάνει και αλλοδαπούς από την ΕΕ, ενώ το 7% αλλοδαπούς μόνο εκτός ΕΕ.
Βάση ποιών στοιχείων προέκυψε ότι στα 100 άτομα που θα συναντήσει κάποιος στον δρόμο σε αυτή την χώρα, μόνο οι εφτά είναι μετανάστες. Κάποια στιγμή πρέπει να γίνει μια σοβαρή καταγραφή χωρίς να κρυβομαστε πίσω από το δάχτυλο μας. Μόνο τότε θα μπορέσουμε να αντιληφθούμε την πραγματική διάσταση του ζητήματος να προσφέρουμε και σε αυτούς μια αντιμετώπιση που αρμόζει σε ανθρώπους και να συνυπαρξουμε